HerNews.gr
Συνταγές

Απολαυστική μους σοκολάτα που λιώνει στο στόμα σας

Ονειρεύεστε να τρώτε μια γλυκιά μους σοκολάτας που λιώνει στο στόμα σας; Ποιος δεν θα το έκανε; Υπάρχει λόγος που η μους σοκολάτας είναι αγαπημένη για πολλούς. Είναι πλούσια, ελαφρώς γλυκιά και σοκολατένια με τον τρόπο που υποτίθεται ότι είναι η σοκολάτα.

Μους σοκολάτας δύο συστατικών

Η απόλαυση είναι τόσο εύκολη με μια απλή μους σοκολάτας δύο συστατικών. Καλά διαβάσατε, χρειάζεστε μόνο δύο συστατικά! Θα βρείτε ότι αυτή η συνταγή λειτουργεί πολύ καλά με 70% κακάο, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ό,τι προτιμάτε. Είναι επίσης πολύ νόστιμη με μια ελαφρώς αλατισμένη μαύρη σοκολάτα. Αυτή η συνταγή είναι χωρίς γλουτένη.

Συστατικά

150 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα

4 αυγά

Οδηγίες

Σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά σε μια μικρή κατσαρόλα, λιώστε τη σοκολάτα μέχρι να γίνει κρεμώδης και λεία. Αφήστε τη να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Χωρίζουμε τα ασπράδια και τους κρόκους σε δύο μέτρια μπολ. Χτυπήστε τα ασπράδια των αυγών σας με ένα μίξερ. Θα καταλάβετε ότι είναι έτοιμα όταν μπορείτε να γυρίσετε το μπολ σας ανάποδα και να μην πέσουν έξω.

Ανακατέψτε τους κρόκους των αυγών σας στη σοκολάτα γρήγορα για να μην τα κάψετε. Κάνετε αυτό μέχρι να αναμειχθούν πλήρως και να ομογενοποιηθούν.

Προσθέστε τα χτυπημένα ασπράδια στο μείγμα σοκολάτας, διπλώνοντάς τα με μια σπάτουλα μέχρι να ροδίσει όλο το ασπράδι. Μην ανακατεύετε υπερβολικά. 

Ρίξτε με κουτάλι το μείγμα σε ποτήρια και βάλτε τα στο ψυγείο για 2 με 3 ώρες.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Ρυζόγαλο με σοκολάτα: Το ξεχωριστό γλυκό που θα σε ξετρελάνει!

Her News

Γουακαμόλε: Η συνταγή για το αγαπημένο μας μεξικάνικo dip

HerNewskl

Συνταγές: Εύκολη και λαχταριστή πορτοκαλόπιτα

Her News