HerNews.gr
Beauty

4 Λάθη που σας κάνουν να σπαταλάτε χρήματα σε serum

Εάν πρόκειται να διαλέξετε ένα μόνο προϊόν περιποίησης δέρματος για να το πληρώσετε, οι ειδικοί συμφωνούν να είναι το serum σας. Αυτό το προϊόν προσφέρει τα πιο συμπυκνωμένα ενεργά συστατικά. Είναι επίσης σημαντικό βήμα για μια ρουτίνα περιποίησης.

Το serum βοηθάει την ενυδατική κρέμα να δράσει πιο αποτελεσματικά.

Αν όμως ξοδέψετε πολλά χρήματα για ένα serum, θα θέλετε να βεβαιωθείτε ότι θα το αξιοποιήσετε στο έπακρο. Διαφορετικά, λίγο ή πολύ σπαταλάτε τα χρήματά σας. Ο καλύτερος τρόπος για να γίνει αυτό, είναι να αποφύγετε ένα από τα παρακάτω κοινά λάθη.

1. Ξεχνάτε να κάνετε απολέπιση

Η απολέπιση είναι σημαντική για να απαλλαγείτε από τα νεκρά κύτταρα του δέρματος. Όχι μόνο η διαδικασία βοηθά στη φωτεινότητα της επιδερμίδας σας, ωστόσο, διευκολύνει επίσης τους ορούς σας να διεισδύσουν πιο εύκολα.
Η απολέπιση του δέρματος θα επιτρέψει τη βαθύτερη διείσδυση του προϊόντος. Λάβετε υπόψη ότι δεν χρειάζεται να κάνετε απολέπιση κάθε μέρα. Ωστόσο ενσωματώστε αυτό το βήμα στη ρουτίνα σας δύο με τρεις φορές την εβδομάδα.

2. Λάθος σειρά

Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο το serum, πρέπει να το τοποθετήσετε σωστά στη ρουτίνα σας.

Πρέπει να ξεκινήσετε με το καθαριστικό σας, στη συνέχεια να κάνετε απολέπιση εάν χρειάζεται, μετά να βάλετε τόνερ και μετά να εφαρμόσετε τον ορό σας.

Αυτή η διαδικασία θα διασφαλίσει ότι η επιδερμίδα σας είναι προετοιμασμένη κι έτοιμη για όποια ενεργά συστατικά εφαρμόζετε.

3. Λάθος εφαρμογή του serum

Μπορεί να είναι δελεαστικό να βάλετε λίγο ορό στα χέρια σας και να τον τρίψετε σε όλο το πρόσωπό σας. Όμως όταν το κάνετε αυτό, διατρέχετε τον κίνδυνο να σπαταλήσετε προϊόν, επειδή μεγάλο μέρος του μένει στα χέρια σας.

Όταν εφαρμόζετε τον ορό, εφαρμόζετε πάντα με ανοδική κίνηση κι αποφύγετε να τρίβετε και να τραβάτε το δέρμα.

4. Ανάμειξη συστατικών

Όταν χρησιμοποιείτε πολλά serum, διατρέχετε τον κίνδυνο να συνδυάσετε συστατικά που μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό, όπως η ρετινόλη και η βιταμίνη C. Να είστε προσεκτικές και να μην βάζετε πολλά διαφορετικά προϊόντα στο πρόσωπό σας.

Υαλουρονικό οξύ: Γιατί είναι καλό να το χρησιμοποιείς κάτω από τα μάτια;

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Hailey Bieber: Aποχωρήστηκε τα glazed donut και δημιούργησε μια νέα τάση στο μανικιούρ

HerNewskl

Κωνσταντίνα Σπυροπούλου: Έκανε το πιο ρομαντικό μανικιούρ για το καλοκαίρι

HerNewskl

Adele: Υιοθέτησε το πιο κόμψο French manicure για τον χειμώνα

HerNewskl