HerNews.gr
Ταξίδια

Δημοφιλείς παραλίες σε όλο τον κόσμο μπορεί να εξαφανιστούν

Aν είστε κάποια που ανακοινώνει με χαρά ότι είστε άνθρωπος που λατρεύει τις παραλίες και στις φωτογραφίες των διακοπών στο Instagram ξεχωρίζουν τα παραθαλάσσια μέρη,  τότε έχουμε κάποια σοβαρά νέα για εσάς. Και για τον υπόλοιπο κόσμο επίσης!

Μερικές από τις πιο δημοφιλείς παραλίες σε όλο τον κόσμο αντιμετωπίζουν την απειλή της εξαφάνισης λόγω της κλιματικής αλλαγής και των αυξημένων ανθρώπινων δραστηριοτήτων στις ακτές τους.

Παραλίες που κινδυνεύουν με εξαφάνιση

Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Natural Climate Change, σχεδόν οι μισές αμμώδεις παραλίες της Γης θα μπορούσαν να εξαφανιστούν μέχρι το 2100. Βέβαια η υποχώρηση των ακτών είναι μια φυσική διαδικασία. Αλλά, η παραλία συνήθως μετατοπίζεται και το μέγεθος της αμμώδους περιοχής δεν αλλάζει πολύ. Στις περισσότερες περιπτώσεις τώρα, οι άνθρωποι έχουν χτίσει δομές σε αυτές τις γραμμές των παραλιών. Αυτό σημαίνει ότι η φυσική διαδικασία παρεμποδίζεται. Έτσι, οι παραλίες θα αρχίσουν να εξαφανίζονται σύντομα.

Η λίστα με τις πιο δημοφιλείς παραλίες από διάφορες χώρες περιλαμβάνει παραλίες από τη Νιγηρία, την Ιταλία, το Κανκούν, τη Μοζαμβίκη, το Κατάρ, το Μπαγκλαντές και τη Μιανμάρ.

Σύμφωνα με τη μελέτη, οι αμμώδεις παραλίες αποτελούν περισσότερο από το ένα τρίτο των ακτών σε όλο τον κόσμο. Ο καλύτερος τρόπος διαχείρισης αυτής της επικείμενης απώλειας είναι να μειωθεί η παραγωγή αερίων του θερμοκηπίου. Και φυσικά οι ακτές θα πρέπει να διατηρηθούν όσο το δυνατόν πιο φυσικές.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Sky Cruise Hotel: Το ιπτάμενο πολυτελές ξενοδοχείο που θα βρίσκεται μόνιμα στον αέρα

Her News

Μπλε Ζώνες: Τα μέρη που οι άνθρωποι ζουν περισσότερο

Her News

Ταξιδιωτικές τάσεις 2023: Προτεραιότητα τα μακρινά, περιπετειώδη ταξίδια

Her News