HerNews.gr
Συνταγές

Πώς να φτιάξετε ζυμαρικά με πέστο σε μόλις 15 λεπτά

Έχετε πέστο στο ψυγείο; Τοποθετήστε το σε ζυμαρικά για ένα γρήγορο κι εύκολο δείπνο. Καλό είναι να έχετε στον νου σας ότι το pesto τεχνικά διαρκεί μόλις 5 ημέρες στο ψυγείο.

Υπάρχουν πολλές συνταγές με πέστο που είναι νόστιμες. Αλλά, όταν αναζητάτε ιδέες για δείπνο της τελευταίας στιγμής, τα ζυμαρικά με πέστο είναι εκπληκτικά κομψά και πάντα ικανοποιητικά.

Η συνταγή που μοιραζόμαστε μαζί σας απαιτεί κλασικό pesto, φτιαγμένο με βασιλικό κι ελαιόλαδο. Ωστόσο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την αγαπημένη σας παραλλαγή pesto, είτε είναι πέστο ρόκας, σπανακιού ή ακόμα και πέστο μπιζελιών. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έτοιμο pesto εάν θέλετε να εξοικονομήσετε χρόνο. Οι μερίδες είναι ικανοποιητικές για 8 άτομα και χρειάζονται συνολικά μόλις 15 λεπτά για να την φτιάξετε. 

Συστατικά

1 πακέτο μακαρόνια
1 φλιτζάνι πέστο
1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
Τριμμένες νιφάδες κόκκινης πιπεριάς, προαιρετικά

Εκτέλεση συνταγής

Μαγειρέψτε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίζουμε, κρατώντας 1 φλιτζάνι νερό ζυμαρικών και μην ξεχνάτε το αλάτι! 

Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε ελαφρά το pesto και 1/3 φλιτζάνι νερό ζυμαρικών. Προσθέστε τα μαγειρεμένα μακαρόνια κι ανακατέψτε.

Προσθέστε περισσότερο νερό ζυμαρικών για να αποκτήσετε την επιθυμητή σύσταση. Αν θέλετε πιο συμπυκνωμένη σάλτσα προσθέστε λιγότερο νερό.

Πασπαλίζουμε με παρμεζάνα κι, αν θέλουμε, νιφάδες κόκκινης πιπεριάς. Τα πιάτα είναι έτοιμα να σερβιριστούν!

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Μύδια αχνιστά με ούζο και μυρωδικά συνταγή

Her News b

Αυτά είναι τα βήματα για το σωστό ψήσιμο των φαγητών στη σχάρα

Her News

Συνταγή: Αφράτα ντόνατς με σοκολάτα, που θα λατρέψεις

Her News