HerNews.gr
DECORNEWS

Οι νέες τάσεις εσωτερικού σχεδιασμού και διακόσμησης για το 2024

Οι τάσεις της εσωτερικής διακόσμησης για το 2024 αφορούν τη χρήση χρωμάτων, υφών και υλικών με φρέσκο, νέο και καινοτόμο τρόπο.

Το πώς θέλουν οι άνθρωποι να διακοσμούν έχει αλλάξει πρόσφατα. Για αρχή, όλοι λαχταρούμε μια καλύτερη προοπτική και μέρος της επίτευξης αυτού είναι να προετοιμάσετε τον εγκέφαλό σας να σκέφτεται πιο θετικά, κάτι που μπορείτε να κάνετε περιβάλλοντας τον εαυτό σας με πράγματα που σας κάνουν να νιώθετε ευτυχισμένοι.

 Εδώ είναι οι τάσεις του εσωτερικού σχεδιασμού που πιστεύουμε ότι θα είναι οι μεγαλύτερες το 2024 και μετά.

1. Γλυπτά μενταγιόν

Ένα σαλόνι με μακρύ, σωληνωτό φως

Όσον αφορά τον φωτισμό της τραπεζαρίας, του υπνοδωματίου ή του καθιστικού , οι φόρμες εμπνέονται από επιμήκη σχήματα, δίνοντας στοχευμένες και δελεαστικές λάμψεις. Γιατί αυτό το σχήμα και γιατί τώρα; Είναι επειδή είναι παιχνιδιάρικα και γυαλιστερά και δημιουργούν μια εντυπωσιακή δήλωση με μια καμπυλωτή σιλουέτα. 

Διοχετεύουν επίσης φως, δημιουργώντας την ιδανική λάμψη για το πώς θέλουμε να ζούμε τώρα – ζεστά και κολακευτικά και κοινωνικά.

2. Επίχρυσα κεραμικά

Ράφι με κεραμικά που είναι επιχρυσωμένα

Είναι μια προσέγγιση που αναδιπλώνεται τέλεια στον μινιμαλισμό της εσωτερικής διακόσμησης που όλοι επιθυμούμε τόσο πολύ αυτή τη στιγμή. Η μινιμαλιστική ζωή δεν είναι μόνο να έχεις ένα καθαρό σπίτι, αλλά και να γιορτάζεις τη φύση και την αυθεντικότητα. Έτσι, δεν φοβόμαστε να ενσωματώσουμε χειροποίητα και vintage  αντικείμενα και έπιπλα, αλλά πάντα σε μια ήσυχη, ουδέτερη παλέτα.

3. Παραλλαγές σε χρυσό

Ένα υπνοδωμάτιο με χρυσό φως

Πολλά χρώματα συνδυάζονται με το χρυσό , που σημαίνει ότι αυτή η απόχρωση μπορεί να χρησιμοποιηθεί για στρώσεις, για να κάνει το εσωτερικό να αισθάνεται ζεστό και βιώσιμο. Αλλά όσο οι χρυσοί ή οι μεταλλικοί τόνοι σε ένα σπίτι συμπληρώνουν τον χώρο στον οποίο βρίσκονται προσθέτοντας κάποια ισορροπία και ζεστασιά, ανήκουν και εξακολουθούν να αισθάνονται διαχρονικά.

4. Λευκά φωτιστικά

Φωτιστικό κομοδίνου σε λευκό χρώμα

Αυτή η νέα τάση φωτισμού έχει να κάνει με την πλήρη απομάκρυνση του χρώματος, δίνοντας έμφαση στο σχήμα. Αυτοί οι τύποι λαμπτήρων δεν είναι αναμφισβήτητα μόνο λαμπτήρες, αλλά και ένα κομμάτι γλυπτικής. Αυτά προσθέτουν την παραμικρή διάσταση και σχήμα σε ένα δωμάτιο και διασφαλίζουν ότι το φως είναι πάντα καλά φιλτραρισμένο και ομοιόμορφο.

5. Αντικείμενα αλουμινίου

κρεμαστό φωτιστικό αλουμινίου σε μια μινιμαλιστική κουζίνα

Αποτελούμενες από σχέδιο μενταγιόν και απλίκα, οι κομψές μίνιμαλ φόρμες αναδεικνύουν την ομορφιά του υλικού στην καθαρότητά του, δημιουργώντας ένα τέλειο σκηνικό για να αντανακλάται το φως. 

6. Διακοσμητικά κουτιά αποθήκευσης

διακοσμητικό κουτί αποθήκευσης στοιβαγμένο το ένα πάνω στο άλλο

Αν υπάρχει μια μεγάλη διάθεση που συμβαίνει στο σχεδιασμό για το 2024, αυτή είναι να αναπολούμε, να επιδιώκουμε να ζούμε πιο μινιμαλιστικά και να βρούμε τρόπους εξόδου στους εσωτερικούς χώρους μπορεί να μας κάνει να νιώθουμε ήρεμοι. Ο μινιμαλισμός στην εσωτερική διακόσμηση έχει να κάνει με τη συγχώνευση μιας κομψής εμφάνισης με μια συγκρατημένη αλλά εγγενώς πολυτελή αίσθηση.  Προχωρήστε στη μικρο-τάση για διακοσμητικά κουτιά αποθήκευσης, ένας τρόπος για να καθαρίσετε την ακαταστασία, ενώ εξακολουθείτε να έχετε λίγο περισσότερη προσωπικότητα από ένα διαφανές γυάλινο βάζο.

7. Καθίσματα συζήτησης

Ένας κυρτός καναπές σε ένα κομψό καθιστικό

Οι σχεδιαστές επίπλων εντόπισαν την ευκαιρία να φέρουν τους ανθρώπους ξανά κοντά και αυτή η νέα εποχή στο σχεδιασμό επίπλων περιλαμβάνει μια σειρά από επιλογές καθισμάτων που έχουν να κάνουν με την ενθάρρυνση της τέχνης της προσωπικής συνομιλίας. 

8. Minimaluxe

ουδέτερο σαλόνι με λευκό καναπέ και εσωτερικό δέντρο

Μια παλέτα με ανάμειξη που επιτρέπει την προβολή των αγαπημένων σας πραγμάτων, η minimaluxe έχει ρυθμιστεί να καταλάβει τον κόσμο του σχεδιασμού. Χαρακτηρίζεται από απαλές υφές, σχήματα και χρώματα, καθώς και από μια αίσθηση ευάερης και ελαφριάς αίσθησης. 

9. Διακοσμητικά φωτιστικά τοίχου

Μια γωνιά με ντουλάπι μπαρ και επώνυμα φωτιστικά τοίχου

Η προσεκτική τοποθέτηση του φωτισμού τοίχου είναι πολύ σημαντική για τη δημιουργία της σωστής ατμόσφαιρας. Είτε πρόκειται για φωτισμό τοίχου κουζίνας είτε για μπάνια, αυτά τα κομμάτια είναι πλέον αστέρια από μόνα τους, απλά κρέμονται λίγο χαμηλότερα από ό,τι θα περίμενε κανείς. 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Η νέα τάση που κάνει τα σαλόνια να φαίνονται πιο “χαρούμενα” & συνεπώς τη διάθεση σας επίσης!

HerNews ka

Cluttercore: Το αντίθετο του μίνιμαλ στη διακόσμηση

Her News b

6 εναλλακτικές λύσεις χριστουγεννιάτικου δέντρου για μικρούς χώρους

HerNews ka