HerNews.gr
DECORNEWS

6 εναλλακτικές λύσεις χριστουγεννιάτικου δέντρου για μικρούς χώρους

Τα Χριστούγεννα είναι σε πλήρη εξέλιξη και είμαστε απελπισμένοι να διακοσμήσουμε το σπίτι μας. Οι γιορτές δεν είναι ώρα για μινιμαλισμό ή αυτοσυγκράτηση, όσο περισσότερη λάμψη και γκλίτερ τόσο το καλύτερο. Ωστόσο, σε μικρότερα σπίτια και δωμάτια, όπου δεν χωράει ένα παραδοσιακό δέντρο, πώς πρέπει να διακοσμήσετε;

Οι περισσότερες ιδέες διακόσμησης Χριστουγέννων περιστρέφονται γύρω από το δέντρο, το οποίο είναι εξοργιστικό για όσους από εμάς αγωνιζόμαστε να χωρέσουμε ένα στο σαλόνι μας. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλοί εναλλακτικοί τρόποι για να φέρετε εορταστική ευθυμία ανεξάρτητα από τον χώρο που έχετε διαθέσιμο, και οι σχεδιαστές εσωτερικών χώρων ενθαρρύνουν τους ανθρώπους να δοκιμάσουν κάτι νέο φέτος και να πάνε ενάντια στην παραδοσιακή εμφάνιση. 

Είτε δεν έχετε χώρο είτε απλά θέλετε να αλλάξετε τη διακόσμησή σας, ρίξτε μια ματιά σε αυτές τις έξι, εγκεκριμένες από τους ειδικούς εναλλακτικές λύσεις για χριστουγεννιάτικο δέντρο για να δοκιμάσετε αυτή τη γιορτινή περίοδο.

1. Ντύστε το τζάκι σας

ένα τζάκι στριμωγμένο με χριστουγεννιάτικα στολίδια

Μια εξαιρετική εναλλακτική λύση για το χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι να ντύσετε ένα τζάκι. Το τζάκι μπορεί να διακοσμηθεί με διάφορους τρόπους και παρέχει έναν εξαιρετικό τρόπο εμφάνισης στολιδιών χωρίς δέντρο. Κρεμάστε μια γιρλάντα από πρασινάδα, κουκουνάρια και στολίδια κατά μήκος.Τοποθετήστε μια συλλογή από γιορτινά κεριά ή φανάρια για μια ζεστή και φιλόξενη ατμόσφαιρα. Το αποτέλεσμα θα είναι υπέροχα εορταστικό και δεν θα σκεφτείτε καν να τοποθετήσετε ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο. Εναλλακτικά, προτιμήστε κάτι πιο παραδοσιακό, όπως μια φωτισμένη γιρλάντα διακοσμημένη με κλωνάρια πουρνάρι και κουκουνάρια.

2. Βινιέτες

μπουφές με χριστουγεννιάτικο χρονογράφημα

Οι βινιέτες είναι τόσο ευέλικτες που μπορείτε να τις κατασκευάσετε όπου έχετε χώρο και να τις κάνετε όσο μεγάλες ή μικρές θέλετε. Μπορούν να κάνουν ένα υπέροχο κεντρικό κομμάτι του τραπεζιού , αλλά λάβετε υπόψη και τα βοηθητικά τραπέζια και τα ράφια της κουζίνας. 

3. Δημιουργήστε ένα διακοσμητικό κλαδί

Χριστουγεννιάτικη είσοδος της Farrow & BallΟι χειμερινές συνθέσεις με λουλούδια είναι δύσκολες αυτήν την εποχή, οπότε γιατί να μην επιλέξετε ένα κλαδί που μπορείτε να διακοσμήσετε με φωτάκια και αστραφτερά αξεσουάρ; Συλλέξτε μερικά κλαδιά και τακτοποιήστε τα σε ένα βάζο ή δοχείο και κρεμάστε στολίδια, φωτάκια και διακοσμητικά στα κλαδιά για μια ρουστίκ και φυσική εναλλακτική του χριστουγεννιάτικου δέντρου.Εάν έχετε φυτά εσωτερικού χώρου στο χριστουγεννιάτικο σαλόνι σας, γιατί να μην τα χρησιμοποιήσετε ως υποκατάστατο ενός δέντρου και να τα διακοσμήσετε με στολίδια και φωτάκια;

4. Στεφάνια

ένα σαλόνι διακοσμημένο για τα ΧριστούγενναΤα στεφάνια είναι παντού φέτος και δεν περιορίζονται στην εξώπορτα. Υπάρχουν πολλά άλλα μέρη για να βάλετε ένα στεφάνι που θα ενημερώσει αμέσως τη διακόσμηση του σπιτιού σας.Εάν ο χώρος στον τοίχο είναι άφθονος στο σπίτι σας, αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διακοσμήσετε έναν κενό χώρο χωρίς να καταλαμβάνετε πολύτιμο χώρο δαπέδου.

5. Φτιάξτε ένα επίπεδο δέντρο στον τοίχο

Μια εναλλακτική λύση για το χριστουγεννιάτικο δέντρο που κρέμεται στον τοίχοΕάν εξακολουθείτε να επιθυμείτε απελπισμένα να έχετε ένα «δέντρο», γιατί να μην σκεφτείτε μια εναλλακτική λύση για ένα επίπεδο δέντρο για έναν τοίχο; Κρεμάστε φωτάκια σε σχήμα δέντρου σε έναν κενό τοίχο. Μπορείτε να προσθέσετε μικρούς  γάντζους με αυτοκόλλητα για να καθοδηγήσετε το σχήμα.

6. Φώτα και πούλιες

κρεμαστά χριστουγεννιάτικα λαμπάκιαΤα χριστουγεννιάτικα φωτάκια και οι πούλιες δεν χρειάζεται να κρατηθούν για δέντρο. Χρησιμοποιήστε αυτά τα υλικά γενναιόδωρα σε όλο το σπίτι σας για να μετατρέψετε ακόμη και τα πιο συνηθισμένα έπιπλα σε εορταστικό θέαμα. Διακοσμήστε τα παράθυρα ή τις πόρτες βάζοντας φώτα και κρεμώντας διακοσμητικά που θα εξοικονομήσουν χώρο καθώς προσφέρουν έναν τρόπο να αφήσετε εορταστικά συναισθήματα. α φώτα και οι πούλιες μπορούν να μεταμορφώσουν ένα συνηθισμένο αντικείμενο, όπως μια σκάλα, σε σπεσιαλιτέ για τα Χριστούγεννα.

Ακόμα κι αν δεν μπορείτε να βρείτε χώρο για ένα δέντρο, δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να διακοσμήσετε άλλα αντικείμενα στο σπίτι σας με παρόμοιο τρόπο. Γίνετε εφευρετικοί με τη φετινή σας διακόσμηση και σκορπίστε εορταστική ευθυμία με λιγότερο παραδοσιακούς τρόπους – το μόνο που μένει να κάνετε είναι να σκορπίσετε τα δώρα κάτω από το αυτοσχέδιο «δέντρο» σας!

Πώς να διακοσμήσετε ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο χωρίς στολίδια

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Τα χριστουγεννιάτικα στεφάνια δεν είναι μόνο για τις πόρτες – 3 άλλα μέρη που μπορούν να διακοσμηθούν

HerNews ka

Πωλείται η βίλα που γυρίστηκε ο Νονός στη Σικελία για 6 εκατομμύρια ευρώ

Her News

Ποια 6 αντικείμενα στο σπίτι δεν μπορείς να καθαρίσεις με ξύδι

Her News