HerNews.gr
Beauty

Γήρανση: Ρυτίδες στο λαιμό και τρόποι αντιμετώπισης

Η γήρανση μπορεί να εκδηλωθεί με ρυτίδες στο λαιμό, που χρειάζονται περιποίηση όπως οι ρυτίδες στο πρόσωπο. Η αλήθεια βέβαια είναι ότι το μεγαλύτερο μέρος των προσπαθειών περιποίησης της επιδερμίδας τείνουν να γίνονται από το πηγούνι και πάνω. Είναι μια φυσική συνήθεια να το κάνετε αυτό. Αλλά η παραμέληση του λαιμού σας μπορεί να οδηγήσει σε αξιοσημείωτα σημάδια πρόωρης γήρανσης.

Το δέρμα του λαιμού είναι πιο λεπτό από το δέρμα του προσώπου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αντανακλά έστω και μια μικρή μείωση του κολλαγόνου με χαλάρωση και ρυτίδες. Επίσης έχει λιγότερους σμηγματογόνους αδένες, τριχοθυλάκια και βλαστοκύτταρα που υποστηρίζουν την ανανέωση του δέρματος.

Αν και είναι αδύνατο να αποτρέψετε εντελώς τη γήρανση του λαιμού, μπορείτε να υιοθετήσετε μερικές βασικές συμβουλές φροντίδας που βοηθούν στην προστασία αυτού του ευαίσθητου δέρματος.

Συμβουλές για τη φροντίδα του λαιμού 

Μην ξεχνάτε να πλένετε το δέρμα κάτω από το πηγούνι σας και μέχρι το στήθος σας. Είναι επιρρεπές στο να λερώνεται όπως και το υπόλοιπο πρόσωπό σας και το μακιγιάζ μπορεί ακόμη και να μετακινηθεί προς τα κάτω. 

Επίσης, ακριβώς όπως το πρόσωπό σας, έτσι και ο λαιμός σας χρειάζεται καθημερινή αντηλιακή προστασία για να καθυστερήσει τα σημάδια γήρανσης. Συνιστάται η εφαρμογή ενός αντηλιακού με  εφαρμογή SPF 30 ή υψηλότερο κάθε μέρα. Φροντίστε να εφαρμόζετε ξανά μία φορά κάθε δύο έως τέσσερις ώρες ή πιο συχνά εάν είστε σε εξωτερικό χώρο, ιδρώνετε ή κολυμπάτε.

Ενώ το αντηλιακό προστατεύει το δέρμα σας από τον ήλιο, τα αντιοξειδωτικά προστατεύουν το δέρμα σας από βλάβες από τις ελεύθερες ρίζες που μπορεί επίσης να οδηγήσουν σε πρόωρα σημάδια γήρανσης και στο λαιμό.

Χρειάζεται να αφιερώσετε μόνο επιπλέον 15 δευτερόλεπτα για να εφαρμόσετε έναν αντιοξειδωτικό ορό στο λαιμό σας τα πρωινά. Αυτό το επιπλέον βήμα στο skincare, θα σας βοηθήσει με την γήρανση.

Αφού καθαρίσετε το πρόσωπο και το λαιμό σας τα βράδια, συνεχίστε με έναν ενυδατικό ορό. Στη συνέχεια χρησιμοποιήστε ένα ήπιο ρετινοειδές. Τα ρετινοειδή μπορούν να βοηθήσουν στην αύξηση της παραγωγής κολλαγόνου. δίνοντας περισσότερη υποστήριξη στο δέρμα.

Μην ξεχνάτε ότι το δέρμα στο λαιμό σας είναι πιο ευαίσθητο και λεπτό. Οπότε, φροντίστε είτε να αραιώσετε λίγο το προϊόν με άλλη κρέμα, είτε να επιλέξετε μια πιο ήπια σύνθεση.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Micro Makeover: Η τάση που “εριξε” αμέσως τα social media!

HerNewskl

Slick bun: Το χτένισμα των διασήμων

Her News b

Αθηνά Οικονομάκου: Πώς διατηρεί τη λάμψη στο ξανθό χρώμα των μαλλιών της;

HerNewskl