HerNews.gr
Ελλάδα

Παλαμάς Καρδίτσας: Συγκλονίζει η γιαγιά που ζει μέσα στο πλημμυρισμένο σπίτι με την 2 ετών εγγονούλα της

Ο ιδιοκτήτης της Smartdog – Σχολή εκπαίδευσης σκύλων, Βαγγέλης Γκοτζαμπασόπουλος, μίλησε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» για τα μαθήματα ζωής που παραδίδει μία κάτοικος του Παλαμά Καρδίτσας που μεγαλώνει την εγγονούλα της μόνη της, ενώ το σπίτι της καταστράφηκε από τις πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή.

Μέσα από τις καταστροφές από τις φονικές πλημμύρες της Μαγνησίας, βλέπουν το φως της δημοσιότητας και μικρές ιστορίες, ανεκτίμητης αξίας, που αναδεικνύουν το ανθρώπινο μεγαλείο.

Στον πολύπαθο Παλαμά Καρδίτσας, μία γιαγιά μεγαλώνει μόνη της την 2χρονη εγγονή της καθώς η κόρη της έχει φύγει από τη ζωή.

Μάλιστα όταν οι εθελοντές έσπευσαν στο σπίτι της, η ίδια ζήτησε μόνο κάποια τρόφιμα για το παιδί και τίποτα παραπάνω.

Η γυναίκα αποκάλυψε την ιστορία της στους εθελοντές χωρίς να ζητήσει κάποιο αντάλλαγμα, παρά μόνο κάτι για την εγγονούλα της. Το μικρό παιδί το είχε αφήσει σε κάτι συγγενείς της για κάποιες μέρες, προκειμένου να καθαρίσει το σπίτι της από τις λάσπες.

Ο ιδιοκτήτης της Smartdog – Σχολή εκπαίδευσης σκύλων, Βαγγέλης Γκοτζαμπασόπουλος, μίλησε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» για την περίπτωση της γυναίκας η οποία δίνει μαθήματα ζωής  και αξιοπρέπειας.

«Ξεκινήσαμε από την Αθήνα για να πάμε να βοηθήσουμε. Θέλω να σταθώ στο ότι ξεκινήσαμε στην αρχή με 1 αυτοκίνητο και γίναμε 11, που αυτό με συγκινεί ιδιαίτερα, είναι πολύ συγκινητικό. Την γιαγιά την βρήκαμε την δεύτερη φορά, και πηγαίνοντας εκεί, είδαμε πόση βοήθεια χρειάζονται οι άνθρωποι εκεί. Φτιάξαμε και νέα αποστολή και ξαναπήγαμε πάνω με είδη όπως στρώματα, πιτζάμες, παπλώματα, οι άνθρωπο δεν είχαν ούτε κάλτσες, ούτε εσώρουχα», είπε αρχικά.

«Πήγαμε στον Βλοχό, στην Μεταμόρφωση και σε άλλα χωριά. Ενημερώθηκα πως πήγε στην περιοχή η κ. Ζαχαράκη, και βρέθηκε στέγαση για την γυναίκα και τον παππού και για το 2χρονο κοριτσάκι, την Παρασκευή-Μαρία. Και βρέθηκε στέγαση και για τις άλλες 3 εγγονές της, είναι 2 οικογένειες σε αυτό το σπίτι, είναι γιαγιά – πάππους και η 2χρονη, και άλλα 3 παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας, ο μπαμπάς της 2χρονης είναι στο χωριό ωστόσο το προσέχουν οι παππούδες το παιδί», συμπλήρωσε ο κ. Βαγγέλης Γκοτζαμπασόπουλος.

«Μάλλον το θέμα Κασσελάκη είναι πιο σημαντικό…»

Στη συνέχεια ο κ. Γκοτζαμπασόπουλος διατύπωσε το παράπονό του για την έλλειψη βοήθειας από πλευράς πολιτείας.

«Μάλλον το θέμα Κασσελάκη είναι πιο σημαντικό από τις πλημμύρες και αυτό που συνέβη στη Θεσσαλία. Έχω κουραστεί να βλέπω το πώς ξυπνάει ο κ. Κασσελάκης και 5-6 μέρες όλα τα κανάλια είχαν βάλει στον «πάγο» την Θεσσαλία. Με θλίβει το γεγονός ότι 20 μέρες μετά την καταστροφή ανέβηκαν πάνω εθελοντές και ενώ είδαμε άπειρα πράγματα τα οποία έδωσαν στους κατοίκους οι εθελοντές, δεν είδαμε ούτε μία ομάδα του Δήμου», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Και πρόσθεσε κλείνοντας: «Δεν είναι μόνο αυτή η κυρία και η ιστορία αυτή, είναι πολλές ακόμη. Τα χωριά αποτελούνται κατά κύριο λόγο από ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας. Δεν φταίει η κυβέρνηση για τις καταστροφές. Ας αφήσει όμως ένα θετικό αποτύπωμα και να κάνει μία τομή. Ας πάρει μία πλαγιά του βουνού και να φτιάξει ένα νέο χωριό όπως γίνεται στο εξωτερικό. Δεν γίνεται να οργανώθηκε μία μικρή ομάδα σε λίγες ώρες και να μην μπορεί να οργανωθεί ένα κράτος».

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Μετρό Πειραιά: Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια των τριών νέων σταθμών!

HerNews ka

Πένθος για τη Φαίη Μαυραγάνη: Έφυγε απο τη ζωή η μητέρα της

Her News

MAD Video Music Awards: Απόψε στο MEGA

Her News b