HerNews.gr
Ελλάδα

Μετρό Πειραιά: Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια των τριών νέων σταθμών!

Ολοκληρώθηκαν τα εγκαίνια του μετρό στον Πειραιά σήμερα, παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η επέκταση της γραμμής 3 για το μετρό του Πειραιά ξεκίνησε να κατασκευάζεται πριν από 10 χρόνια περίπου. Πλέον είναι στην διάθεση του κοινού από τις 14:00.

Ο Πρωθυπουργός της χώρας δήλωσε ότι αξιοποιούνται πόροι από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Ταμείο Ανάκαμψης, ενώ στάθηκε και στη συνεργασία του υπουργείου Πολιτισμού με την Αττικό Μετρό για την ανάδειξη των αρχαιολογικών ευρημάτων.

«Όταν ολοκληρωθεί η γραμμή 4 και οι επεκτάσεις,  παραπάνω από 1 εκατομμύριο Αθηναίοι και επισκέπτες της πόλης θα χρησιμοποιούν το μετρό καθημερινά», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Στον Πειραιά συναντιούνται πλέον όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς που έχουμε στην Αττική. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι μέσω του σταθμού Μετρό του Πειραιά ενώνονται πλέον οι χερσαίες μεταφορές, με τις θαλάσσιες μεταφορές και τις αεροπορικές μεταφορές» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υποδομών.

Επιπρόσθετα ο Πρωθυπουργός της χώρας σημείωσε ότι:

«Πρόκειται για ένα έργο που θα αντιληφθείτε πόσο σημαντικό είναι για τον Πειραιά μόνο από τη στιγμή που θα λειτουργήσει σε λίγες ώρες από τώρα.

Ένα έργο που θα συνδέσει το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας με το μεγαλύτερο αεροδρόμιο σε 55 λεπτά.

Επίσης θα συνδέσει με μεγαλύτερη ταχύτητα τον Πειραιά με το κέντρο της Αθήνας καθώς η διαδρομή αυτή θα χρειάζεται μόλις 20 λεπτά».

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Γκάγκα: Δωρεάν τα μονοκλωνικά και όλα τα φάρμακα για τον κορονoϊό – Πιθανόν να βγάλουν τις μάσκες οι εμβολιασμένοι σε κλειστούς χώρους

Her News b

Κορoνοϊός: 1.496 νέα κρούσματα -53 νεκροί, 707 διασωληνωμένοι

Her News b

Φωτιά στην Ανάβυσσο: Καρέ – καρέ η δραματική επιχείρηση διάσωσης εγκλωβισμένων αλόγων

HerNews ka