HerNews.gr
Pets

Υγρή και ξηρή τροφή για γάτες: Ποια να διαλέξετε;

Όλοι θέλουμε το καλύτερο για τις γάτες μας και θέλουμε να τις ταΐσουμε με μια καλά ισορροπημένη διατροφή γεμάτη θρεπτικά συστατικά. Αλλά αυτό μπορεί να είναι λίγο πιο περίπλοκο, επειδή οι ιδιοκτήτες γατών αντιμετωπίζουν τη δύσκολη συζήτηση για το αν θα ταΐσουν τις γάτες με υγρή τροφή, ξηρή τροφή ή συνδυασμό και των δύο. Το σίγουρο είναι ότι η καθεμία τροφή έχει τα δικά της πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Ας τα δούμε παρακάτω πιο αναλυτικά.

Ποια είναι τα οφέλη της υγρής τροφής για τις γάτες;

Το πιο σημαντικό όφελος της υγρής τροφής για γάτες είναι η υψηλότερη ποσότητα νερού! Προτού τις εξημερώσουμε στους χαδιάρικους συντρόφους που είναι σήμερα, οι γάτες στη φύση θα έπαιρναν το μεγαλύτερο μέρος της ενυδάτωσης τους από την υψηλή περιεκτικότητα σε υγρασία στο θήραμα που κυνηγούσαν. Αυτό οδήγησε στο να εξελιχθούν οι γάτες ώστε να μην έχουν φυσικά πολύ μεγάλη δίψα και έτσι μπορεί να μην πίνουν αρκετό νερό από μόνες τους.

Επομένως, οι γάτες μπορεί να χρειάζονται λίγο περισσότερη ενθάρρυνση για να διατηρούνται σωστά ενυδατωμένες και να αποφύγουν πιθανές επιπλοκές στην υγεία. Οι γάτες είναι πολύ επιρρεπείς σε χρόνια νεφρική νόσο και ουροποιητικά προβλήματα και η έλλειψη επαρκούς νερού μπορεί να συμβάλει ή να τα επιδεινώσει. Στην πραγματικότητα, το υγρό φαγητό έχει γύρω 75% περιεκτικότητα σε νερό, έναντι της ξηράς τροφής που έχει περίπου 10%.

Ένα άλλο μεγάλο πλεονέκτημα του υγρού φαγητού είναι η γευστικότητά του. Η υγρή τροφή για γάτες είναι συχνά πιο ελκυστική για τις γάτες από την ξηρή κροκέτα λόγω της γεύσης και της υφής της. Αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο για τις γάτες που τρώνε επιλεκτικά

Επομένως, ναι, η υγρή τροφή είναι μια ιδιαίτερα σοφή επιλογή εάν η γάτα σας πάσχει ή κινδυνεύει από καταστάσεις όπως η παχυσαρκία, η νεφρική νόσο και τα προβλήματα του ουροποιητικού συστήματος.

Ποια είναι τα οφέλη της ξηρής τροφής;

Μερικά από τα κύρια οφέλη της ξηράς τροφής περιλαμβάνουν την ευκολία και την τιμή, που είναι πολύ σημαντικοί παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη. Παρά το γεγονός ότι οι γάτες μας πιστεύουν ότι είναι οι  βασίλισσες του νοικοκυριού, εμείς οι ιδιοκτήτες γατών πρέπει να πληρώσουμε πραγματικά τους λογαριασμούς! Η ξηρή τροφή είναι λιγότερο ακριβή από την υγρή και δεν χαλάει σχεδόν τόσο γρήγορα, κάτι που είναι χρήσιμο ειδικά αν η γάτα σας θέλει να τρώει όλη την ημέρα.

Η ξηρή τροφή είναι επίσης μια βολική επιλογή εάν δεν είστε σπίτι για κάθε γεύμα και θέλετε να αφήσετε επιπλέον φαγητό στην γάτα σας.

Επιπλέον, ορισμένοι κτηνίατροι πιστεύουν ότι μπορεί να υπάρχουν κάποια πιθανά οδοντικά οφέλη σε ορισμένες ξηρές τροφές για γάτες, συμπεριλαμβανομένης της αφαίρεσης πέτρας και πλάκας, ειδικά εάν έχουν σχεδιαστεί ειδικά για στοματική υγιεινή.

Κατοικίδιο: Πώς να προετοιμαστείτε πριν τον ερχομό του στο σπίτι

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Τα κατοικίδια με τους περισσότερους followers στο Instagram

Her News

Οι λόγοι που αγαπάμε άνευ όρων τα ζώα

Her News

Νομοσχέδιο για ζώα συντροφιάς: Κανένα ζώο κακοποιημένο!

Her News