HerNews.gr
Διεθνή

Μαρία Μενούνος: Αποκαλύπτει πως κατάλαβε ότι έχει καρκίνο στο Πάγκρεας

Η Μαρία Μενούνος εξακολουθεί να θυμάται τον αφόρητο πόνο στο στομάχι που ένιωσε αφού έφαγε μια σαλάτα με πλιγούρι σε μια πτήση πριν από ένα χρόνο.

Η Ελληνοαμερικανίδα παρουσιάστρια δεν το γνώριζε τότε, αλλά είχε έναν όγκο που μεγάλωνε στο Πάγκρεάς της – έναν σπάνιο τύπο καρκίνου του παγκρέατος που τελικά διαγνώστηκε τον Ιανουάριο του 2023.

 Οι γιατροί της είπαν αρχικά ότι ήταν καλά, αλλά συνέχισε να πιέζει για απαντήσεις για να εξηγήσει συμπτώματα όπως φούσκωμα, διάρροια και το στομάχι που πονάει στο αεροπλάνο.

«Ήταν σαν τέτοιος πόνος που ένιωθες ότι θα εκραγείς μέσα σου», θυμάται η Μαρία Μενούνος.

«Νόμιζα ότι ήταν η σαλάτα. Σκέφτηκα ότι πρέπει να είχα πραγματικά δυσανεξία στη γλουτένη και το στομάχι μου απλώς δεν το χειριζόταν καλά αυτό».

Το 2022, η Μαρία Μενούνος υποβλήθηκε σε ενδοσκόπηση και κολονοσκόπηση για να προσπαθήσει να καταλάβει τα πεπτικά της προβλήματα, αλλά δεν προέκυψε τίποτα. Μια αξονική τομογραφία επίσης δεν βρήκε τίποτα, με τα αποτελέσματα να περιγράφουν το πάγκρεας και άλλα όργανά της ως «αδιάφορα», κάτι καλό στον ιατρικό κόσμο.

Όμως η Μαρία Μενούνος συνέχιζε να έχει συμπτώματα. Τον Νοέμβριο του 2022, θυμάται ότι ήταν λυγισμένη από τον πόνο.

«Γι’ αυτό λέω συνέχεια στους ανθρώπους: Εάν τα συμπτώματα επιμείνουν, πρέπει να το κάνετε και εσείς», λέει και πρόσθετει, «Πρέπει να είσαι ο συνήγορος του εαυτού σου και πρέπει να συνεχίσεις να πιέζεις. Είναι εξαντλητικό, αλλά η ζωή σου εξαρτάται πραγματικά από αυτό».

Τον Ιανουάριο, αποφάσισε να κάνει μια μαγνητική τομογραφία ολόκληρου του σώματος από μια ιδιωτική εταιρεία, η οποία αποκάλυψε ότι είχε όγκο 3,9 εκατοστών στο πάγκρεας της. Μια δεύτερη μαγνητική τομογραφία που παρήγγειλε ο γιατρός της το επιβεβαίωσε. Αργότερα της είπαν ότι η αξονική τομογραφία έχασε τον όγκο επειδή δεν τον έδειξε τόσο καθαρά όσο η μαγνητική τομογραφία.

Ο Νοέμβριος είναι ο μήνας ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του παγκρέατος και η Μαρία Μενούνος πρωταγωνιστεί σε μια ανακοίνωση δημόσιας υπηρεσίας που αποκαλύφθηκε από το Pancreatic Cancer Action Network ( PanCAN ) την 1η Νοεμβρίου.

Η εκστρατεία υπογραμμίζει τη σημασία της έγκαιρης ανίχνευσης, σημειώνοντας ότι μπορεί να αλλάξει την πορεία της νόσου και να επεκτείνει τις πιθανότητες επιβίωσης.

Δανείζοντας τη φωνή της, η Μαρία Μενούνος ενώνεται με άλλους γνωστούς ανθρώπους που έχουν επηρεαστεί από τον καρκίνο του παγκρέατος – συμπεριλαμβανομένης της Lisa Niemi Swayze , της οποίας ο σύζυγος, ο ηθοποιός Patrick Swayze πέθανε από αυτό το 2009 – για να επιστήσει την προσοχή στα προειδοποιητικά σημάδια.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Jay-Z: Ο μοναδικός ράπερ στη λίστα δισεκατομμυριούχων του «Forbes» του 2023 – Στα πόσα δις ανέρχεται η περιουσία του;

Her News b

Σελίνα Γκόμεζ: «Είναι δύσκολο να αναπνεύσω, αλλά δεν θα άλλαζα τη ζωή μου» Χαμογελά αλλά και δακρύζει στο νέο της ντοκιμαντέρ

Her News b

Hailey Bieber: Δημοσίευσε φωτογραφίες της μετά από το ισχαιμικό επεισόδιο που είχε

HerNewskl