HerNews.gr
Social News

Girl Math: Η τάση που προσεγγίζει με χίουμορ τον τρόπο που αντιμετωπιζουμε τα οικονομικά μας

girl math

Μία από τις πιο πρόσφατες και ενδιαφέρουσες τάσεις που κατακτούν το TikTok είναι το “Girl Math”. Ας ρίξουμε μια ματιά σε αυτό το φαινόμενο που κερδίζει ολοένα και περισσότερους fans.

Η Pattie Ehsaei, ειδική στα οικονομικά, προειδοποιεί για τον κίνδυνο που ενέχει όταν θεωρούμε ορισμένες αγορές ως "δωρεάν" χρήματα. Η τάση αυτή μπορεί να οδηγήσει στο να δικαιολογούμε μικρές αγορές με το "Girl Math," δηλαδή την ιδέα ότι κάποιες αγορές θεωρούνται δεδομένες ή ως μικρά ποσά που δεν επηρεάζουν σημαντικά τα οικονομικά μας.

Η τάση αυτή αρχίζει με χρήστες που δημοσιεύουν βίντεο στα οποία προτείνουν και εξηγούν προβλήματα μαθηματικών με τον τρόπο που τα αντιλαμβάνονται. Ο όρος “Girl Math” δεν αναφέρεται σε κάποιο συγκεκριμένο θέμα μαθηματικών, αλλά περιγράφει τον τρόπο που κορίτσια προσεγγίζουν και επιλύουν οικονομικά τους προβλήματα.

Girl Math: Η τάση που προσεγγίζει με χίουμορ τον τρόπο που αντιμετωπιζουμε τα οικονομικά μας

Στη συνέντευξή της, η Tori Dunlap εξηγεί ότι το “Girl Math” είναι σατιρικό, αλλά ταυτόχρονα αναδεικνύει ένα πραγματικό πρόβλημα. Αποτελεί μια διασκεδαστική, αλλά και σοβαρή αναφορά στη στάση που υιοθετείται σε σχέση με τις οικονομικές δεξιότητες των γυναικών.

girl math

Στο συγκεκριμένο παράδειγμα με το βίντεο στο TikTok, η φοιτήτρια Marley Brown προσπαθεί να εξηγήσει στον πατέρα της την έννοια του “Girl Math”.

@thebobmarleyy he doesnt get it #swiftok #swiftie #taylorswift #girlmath ♬ original sound – marley brown (taylors version)

«Αν αγοράσω εισιτήρια συναυλίας για δύο άτομα και αυτά τα άτομα με ξεπληρώσουν, τα χρήματα που μου επιστρέφουν είναι δωρεάν», είπε αστειευόμενη στον πατέρα της. Ενώ στη συνέχεια του εξήγησε ότι τα χρήματα για τα εισιτήρια της συναυλίας είχαν ήδη φύγει από τον τραπεζικό της λογαριασμό και αργότερα επιστράφηκαν από τους φίλους της, αυτό σήμαινε ότι τα χρήματα που της επέστρεψαν ήταν «δωρεάν χρήματα».

Το ζήτημα αυτό έχει προβληματίσει πολλούς οικονομικούς αναλυτές.

Η Pattie Ehsaei, ειδική στα οικονομικά, προειδοποιεί για τον κίνδυνο που ενέχει όταν θεωρούμε ορισμένες αγορές ως “δωρεάν” χρήματα. Η τάση αυτή μπορεί να οδηγήσει στο να δικαιολογούμε μικρές αγορές με το “Girl Math,” δηλαδή την ιδέα ότι κάποιες αγορές θεωρούνται δεδομένες ή ως μικρά ποσά που δεν επηρεάζουν σημαντικά τα οικονομικά μας.

Healing era: Η τάση στο Tiktok που μας καλεί να φροντίσουμε τον εαυτό μας

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Σία Κοσιώνη: Έκανε την παρουσίαση του πρώτου της παιδικού βιβλίου – Παρών ο Κώστας Μπακογιάννης (ΦΩΤΟ)

HerNews ka

Βασίλης Μπισμπίκης: Καμάρωσε την Δέσποινα Βανδή επί σκηνής σε συναυλία στην Κρήτη – ΦΩΤΟ

HerNews ka

Ιωάννα Τούνη: Εξοργισμένη με τη διαρροή του προσκλητηρίου από τη βάπτιση του γιού της – «Να μην σώσει και έρθει»

HerNews ka