HerNews.gr
Health

Το υγιεινό και νόστιμο σνακ που μειώνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα για να το τρώτε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας

Η κολοκύθα είναι ένα λαχανικό με πολλαπλές ιδιότητες που όλοι γνωρίζουμε, πρωταγωνιστής στην κουζίνα αλλά και στην ποπ κουλτούρα.

Στη Σταχτοπούτα μεταμορφώθηκε σε άμαξα, ενώ την παραμονή των Αγίων Πάντων έγινε ένα φανάρι τόσο τρομακτικό όσο και διασκεδαστικό. Μια γνωστή αλυσίδα καφέ το χρησιμοποιεί στη συνέχεια για να παρασκευάσει ένα ρόφημα που για πολλούς σηματοδοτεί την αρχή του φθινοπώρου.

Στην κουζίνα συνήθως χρησιμοποιούμε μόνο τον πελτέ , ιδανικό για σούπες αλλά και για την παρασκευή γλυκών, και καταλήγουμε να εξαφανίζουμε τους σπόρους που, ωστόσο, είναι εξαιρετικοί όχι μόνο για τον ουρανίσκο αλλά και για την υγεία.Semi di zucca

Τα οφέλη των σπόρων κολοκύθας

Πρώτα απ ‘όλα, είναι μια εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών και μετάλλων όπως μαγνήσιο, ψευδάργυρος, κάλιο, ασβέστιο και σελήνιο, καθώς και βιταμίνη Ε, ακόρεστα λιπαρά οξέα και προβιταμίνες. Σύμφωνα με ορισμένες μελέτες, η κολοκύθα και τα παράγωγά της μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα και στη μείωση της χοληστερόλης , ωφελώντας την καρδιά. 

Συνιστώνται επίσης ως υποστήριξη για τη βελτίωση της ευεξίας της ουροδόχου κύστης , η οποία σε όλες τις περιπτώσεις είναι υπερδραστήρια, και για τη βελτίωση της υγείας του προστάτη. Όπως όλοι οι ελαιούχοι σπόροι, είναι πολύ θερμιδικοί και επομένως η πρόσληψή τους θα πρέπει να περιοριστεί, εάν ακολουθείτε δίαιτα, σε περίπου ένα κουταλάκι του γλυκού την ημέρα , δόση που σας επιτρέπει να αφομοιώσετε ευρέως τις ευεργετικές ουσίες.σπόροι κολοκύθας ευεργετικές ιδιότητες

Πώς να τους εντάξετε στη διατροφή σας: 3 εύκολοι τρόποι

Χάρη στην ευελιξία και τη νόστιμη γεύση τους μπορούμε να τα εντάξουμε στην καθημερινή μας διατροφή πολύ εύκολα.

  • Ως σνακ – μια χούφτα για μεσημεριανό είναι αρκετή
  • Σε γιαούρτι για πρωινό – 5-6 για να προσθέσετε στο βάζο
  • Για το απεριτίφ –  αντί για πατατάκια
  • Σε σούπες και μαγειρευτά – για να προσθέσετε γεύση
  • Ως λάδι για ντρέσινγκ σαλάτας – αλλά και λαχανικά γενικότερα
  • Με τη μορφή συμπληρώματος – να λαμβάνεται καθημερινά

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Γιατί τα φυσικά υφάσματα κάνουν καλό στην υγεία;

Her News

Οι ειδικοί απαντούν σχετικά με το ποια είναι η κατάλληλη ώρα να πίνουμε καφέ

HerNewskl

Έρευνα: Τι κίνδυνος υπάρχει αν κοιμόμαστε με αναμμένα φώτα τη νύχτα

Her News