HerNews.gr
Health

Γιατί τα φυσικά υφάσματα κάνουν καλό στην υγεία;

Αρχικά, οι άνθρωποι συνήθιζαν να υφαίνουν από φυσικές ίνες όπως βαμβάκι, πασμίνα, μαλλί και μετάξι. Για να καλύψουν την αυξανόμενη ζήτηση για τα υφάσματα, οι άνθρωποι άρχισαν να δημιουργούν συνθετικά προϊόντα όπως νάιλον, πολυεστέρας και βισκόζη στα εργοστάσια. Γίνονται αμέσως δημοφιλή για τη μακροζωία και την ευελιξία τους. 

Ωστόσο, σταδιακά, τα τεχνητά υφάσματα άρχισαν να παρουσιάζουν προβλήματα. Τα περισσότερα από τα τεχνητά υλικά δεν είναι άνετα. Τα υφάσματα δεν αναπνέουν και γι’ αυτό το δέρμα δεν θα έχει την απαιτούμενη άνεση. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, προβλήματα όπως ο ιδρώτας, ο κνησμός και τα εξανθήματα είναι πολύ συνηθισμένα στο συνθετικό υλικό. Δεν επιτρέπει αερισμό και γι’ αυτό, ο ιδρώτας δεν έχει το περιθώριο να εξατμιστεί. Η ικανότητα απορρόφησης υγρασίας είναι επίσης πολύ κακή για το συνθετικό υλικό.

Εκτός από αυτό, τα άτομα με ευαίσθητο δέρμα έχουν πάντα πρόβλημα με συνθετικά υλικά όπως το νάιλον και ο πολυεστέρας. Αυτά τα υφάσματα θα ερεθίσουν το δέρμα τους. Εδώ θα συζητήσουμε γιατί είναι καλό για την υγεία να προτιμάμε τα φυσικά υφάσματα.

Φυσικά υφάσματα και οφέλη για την υγεία

Τα φυσικά υφάσματα όπως το βαμβάκι, το μετάξι, το λινό και η πασμίνα είναι εξ ολοκλήρου κατασκευασμένα από φυσικά προϊόντα. Με τον καιρό, η ποιότητα των προϊόντων βελτιώνεται. Οι άνθρωποι τώρα παράγουν φυσικά υφάσματα από μπαμπού επίσης.

Δεν υπάρχει αμφιβολία για την ικανότητα αναπνοής των φυσικών υφασμάτων. Όλες οι φυσικές ίνες έχουν υψηλή ποιότητα απορρόφησης. Σε περίπτωση υπερβολικής υγρασίας, θα επιτρέψει τον εξαιρετικό αερισμό για να στεγνώσει η υγρασία.

Για αυτόν τον λόγο, μπορείτε να φορέσετε άνετα βαμβακερά και μετάξι ακόμα και όταν ο καιρός είναι εξαιρετικά ζεστός. Δεν θα σας προκαλέσει εξανθήματα και φαγούρα στο δέρμα.

Από την άλλη πλευρά, οι συνθετικές ίνες όπως ο πολυεστέρας και το ακρυλικό δεν μπορούν να μουλιάσουν το νερό καθώς είναι αδιάβροχες στη φύση. Για το λόγο αυτό, δεν έχουν την ικανότητα απομάκρυνσης της υγρασίας.

Επιπλέον, λόγω της φύσης τους με μηδενική απορρόφηση νερού, οι άνθρωποι αισθάνονται άβολα και ιδρωμένοι σε ζεστό καιρό.

Οι ίνες μετάξι, βαμβάκι, λινό και μπαμπού είναι υποαλλεργικές. Επιπλέον, έχουν αντιβακτηριακές ιδιότητες που θα προστατεύουν από την επίθεση μικροβίων. Για παράδειγμα, μπορούμε να πούμε ότι το ύφασμα μπαμπού έχει ένα μοναδικό αντιβακτηριακό βιο-παράγοντα που ονομάζεται bamboo Kun. Παραδόξως, αυτός ο φυσικός αντιμικροβιακός παράγοντας μπορεί να επιβιώσει στη διαδικασία παραγωγής ινών και έτσι κάνει το ύφασμα φυσικό αντιβακτηριακό, ανθεκτικό στους μύκητες και χωρίς οσμές. Για το λόγο αυτό, συνιστάται να χρησιμοποιείτε μεταξωτό σεντόνι για άτομα με υπερευαισθησία στο δέρμα.

Για τα μωρά, η χρήση της κουβέρτας Pashmina είναι η πιο ιδανική επιλογή. Οι συνθετικές ίνες όπως ο πολυεστέρας, μπορούν να δημιουργήσουν ερεθισμό του δέρματος και τελικά να οδηγήσουν σε σοβαρά προβλήματα υγείας. 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Σημάδια που φανερώνουν ότι έχετε έλλειψη σιδήρου

Her News

Κάλιο: Που μπορούμε να το βρούμε και γιατί είναι απαραίτητο

Her News

4 τροφές που πρέπει να τρώμε καθημερινά

Her News b