HerNews.gr
Health

Οι ειδικοί απαντούν σχετικά με το ποια είναι η κατάλληλη ώρα να πίνουμε καφέ

καφέ

Το να ξεκινάς τη μέρα σου με ένα ποτήρι νερό αντί για έναν καφέ μπορεί να φανεί δύσκολο αν είσαι λάτρης της καφεΐνης, αλλά οι ειδικοί στη διατροφή και την υγεία επισημαίνουν τη σημασία αυτού του πράγματος. Η επιλογή του νερού αντί του καφέ ως το πρώτο ποτό της ημέρας έχει πολλαπλά οφέλη που δεν πρέπει να παραβλέπονται.

Ο καφές μπορεί να φαίνεται σαν το ιδανικό ρόφημα για να ξυπνήσεις και να ξεκινήσεις την ημέρα σου με ενέργεια, αλλά ο ύπνος είναι η περίοδος κατά την οποία το σώμα σου χάνει υγρά. Κατά τη διάρκεια της νυχτερινής ανάπαυλας, ο οργανισμός σου χάνει υγρά, οπότε όταν ξυπνάς, το νερό αποτελεί ένα αναζωογονητικό ποτό που πραγματικά χρειάζεσαι.

Οι ειδικοί απαντούν σχετικά με το ποια είναι η κατάλληλη ώρα να πίνουμε καφέ

Είναι αλήθεια πως ο καφές μπορεί να προσφέρει εγρήγορση και ενέργεια, αλλά το νερό μπορεί να συμβάλει στην ενυδάτωση και την αναζωογόνησή σου από την πρώτη στιγμή της ημέρας. Η αφύδατη κατάσταση του οργανισμού μπορεί να προκαλέσει κούραση και ανεπάρκεια, κάτι που μπορεί να επηρεάσει τη διάθεσή σου και την απόδοσή σου στις καθημερινές σου δραστηριότητες.

Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αποχαιρετίσεις εντελώς τον πρωινό σου καφέ. Η επιλογή ενός ποτηριού νερό πριν από τον καφέ μπορεί να έχει ευεργετικά αποτελέσματα στην υγεία και τη διάθεσή σου. Το νερό αυτής της πρώτης πρωινής στιγμής μπορεί να ξεκινήσει την ημέρα σου με ανανέωση και να προσφέρει μια αίσθηση ξεκούρασης και ενέργειας που θα σε βοηθήσει να αντιμετωπίσεις τις προκλήσεις της ημέρας με αισιοδοξία και δυναμισμό.

Η κατανάλωση καφέ το πρωί μπορεί να επηρεάσει τα επίπεδα κορτιζόλης στο σώμα, το οποίο είναι σχετικό με την εγρήγορση, το άγχος και το στρες. Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι αυτή η ώθηση ενέργειας που προσφέρει η καφεΐνη δεν είναι τόσο άμεση και αποτελεσματική όταν καταναλώνεται αμέσως μετά το πρωινό ξύπνημα.

Τεχνικά, τα επίπεδα κορτιζόλης συνήθως είναι υψηλότερα το πρωί και φτάνουν στο peak τους περίπου 30 λεπτά μετά το ξύπνημα. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, το σώμα παράγει φυσικά κορτιζόλη, που βοηθά στο να νιώθουμε εγρήγορα και ετοιμότητα για την ημέρα. Ενώ η καφεΐνη μπορεί να προσφέρει μια επιπλέον ώθηση ενέργειας, αυτή η ώθηση δεν αποδίδει τα ίδια αποτελέσματα επειδή τα επίπεδα κορτιζόλης έχουν ήδη φτάσει στην κορυφή τους.

Σε αποτέλεσμα, η κατανάλωση καφέ μετά το ξύπνημα ενδέχεται να μην προσφέρει την ίδια επιρροή στην ενέργεια και την εγρήγορση όπως θα έκανε σε άλλες στιγμές της ημέρας. Αντίθετα, το ποτήρι νερό μπορεί να βοηθήσει στην ενυδάτωση και την επαναφορά του οργανισμού στην κατάσταση ενεργοποίησης μετά τη νύστα. Με αυτόν τον τρόπο, το σώμα σου θα είναι πιο έτοιμο να απορροφήσει την καφεΐνη και να επωφεληθείς πλήρως από την ενέργειά της.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Θυρεοειδής: Η μάστιγα της νέας εποχής

Her News b

Προστασία από τις αλλεργίες του φθινοπώρου

Her News

Γιατί είναι σημαντική η μουσική για τους γιατρούς και τους ασθενείς στα χειρουργεία;

Her News