HerNews.gr
Ελλάδα

Βοιωτία: Ελεύθερος ο αστυνομικός που κατηγορείται για τον θάνατο του 17χρονου – Τι ισχυρίστηκε στον ανακριτή

Την ώρα που ο 40χρονος αστυνομικός κατέθετε το απολογητικό του υπόμνημα στον ανακριτή για τον θάνατο του 17χρονου, δεκάδες Ρομά προσπαθούσαν να αποτυπώσουν την οργή τους με σπρέι και λίγες λέξεις στο δρόμο αλλά και με συνθήματα που φώναζαν από νωρίς το πρωί.

Ζητούν την παραδειγματική τιμωρία του αστυνομικού που έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα. Είναι βέβαιοι πως η εκτέλεση του 17χρονου ήταν στοχευμένη κι μιλούν για ένα έγκλημα με ρατσιστικά κίνητρα που τους έχει εξοργίσει.

Ο κατηγορούμενος αστυνομικός περιέγραψε τα δραματικά γεγονότα από τη δική του οπτική γωνία. Αρνήθηκε ότι πυροβόλησε τον 17χρονο και έκανε λόγο για δυστύχημα που προκάλεσε μια λάθος κίνηση του θύματος.

«Εκείνος πιθανότατα από φόβο, λόγω του ότι το όπλο ήταν πολύ κοντά του, έκανε τη μοιραία κίνηση με το εξωτερικό μέρος της παλάμης του, και φέρνοντας το χέρι του μπροστά στην κάνη, απώθησε με βίαιο τρόπο το όπλο μου, με αποτέλεσμα αυτό να εκπυρσοκροτήσει», αναφέρει στο απολογητικό του υπόμνημα ο αστυνομικός.

Ο αστυνομικός έκανε αναφορά στο βίντεο ντοκουμέντο και τόνισε πως τους ισχυρισμούς του επιβεβαιώνει και η ιατροδικαστική εξέταση.

«Το τραύμα εισόδου της ραχιαίας επιφάνειας του χεριού, στην έξω επιφάνεια του δεύτερου μετακάρπιου, με τραύμα εξόδου στη μεσότητα του αντίχειρα, μεταξύ παλαμιαίας και ραχιαίας επιφανείας είναι ενδεικτικό απώθησης του όπλου από το θύμα. ‘Ένα όπλο που απωθείται κατά τη φυσική μας ανθρώπινη αντίδραση να το συγκρατήσουμε και έχοντας το δάχτυλο μας στο εσωτερικό του υποφυλακτήρα της σκανδάλης, λόγω της σύσφιξης των μυών μας στην προσπάθειά μας αυτή αποτελεί αιτία ακούσιας εκπυρσοκρότησης», αναφέρει το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης.

Όπως ανέφερε ο 40χρονος κατηγορούμενος όταν είδε τον 17χρονο να πέφτει μπροστά του νεκρός, άρχισε να φωνάζει πανικόβλητος.

«Όπως προκύπτει από το βίντεο ηχητικό ντοκουμέντο η ανθρώπινη αντίδραση μου είναι η με ουρλιαχτά και λυγμούς φράση «τι έκανες ρε φίλε». Δυστυχώς το όλο συμβάν, οφείλεται σε μια τραγική συγκυρία, αφού εάν η κάννη του όπλου είχε μετά την ενέργεια του αείμνηστου θύματος μετατοπιστεί έστω και για ένα εκατοστό πιο κει, το αποτέλεσμα θα ήταν διαφορετικό και θα τον είχαμε κοντά μας», αναφέρει ο αστυνομικός.

Στενοί συγγενείς και φίλοι του θύματος υποστηρίζουν από την πρώτη στιγμή πως ο 17χρονος δολοφονήθηκε, πως ο αστυνομικός τον έβαλε στο στόχαστρο και τον πυροβόλησε, με τον ίδιο να είναι αδύνατον να διαφύγει.

Στο βίντεο ντοκουμέντο της εκπομπής T Live φαίνεται το τέλος της αιματηρής καταδίωξης και ακούγεται ο πυροβολισμός.

Ο αστυνομικός ανέφερε για όσα δεν έπιασαν οι κάμερες:

«Όταν ο οδηγός του ύποπτου οχήματος αδιαφόρησε για τις εντολές μου, και επειδή δεν μπορούσα να δω πόσα άτομα ήταν μέσα στο αυτοκίνητο, αφού παρά τα φώτα, τα τζάμια ήταν κατάμαυρα και δεν έβλεπα τίποτα, έβγαλα το υπηρεσιακό μου όπλο από τη θήκη, με το δεξί μου χέρι, το οποίο δεν έχει ασφάλεια, το όπλισα και συνέχισα να φωνάζω στον οδηγό να βγει έξω και να σβήσει την μηχανή».

Λίγα δευτερόλεπτα μετά ο 17χρονος πέφτει νεκρός μέσα σε μια λίμνη αίματος.

«Εκείνη τη στιγμή δεν μπορούσα να υπολογίσω την ηλικία του, ούτε τη σωματική του διάπλαση, αλλά είχε στοιχεία επικινδυνότητας, όπως αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός το οποίο προέκυψε αργότερα κατά την έρευνα στο αυτοκίνητο όπου στην ανοιχτή θήκη της πόρτας του οδηγού ευρέθει ένα επικίνδυνο όπλο με μεγάλη λάμα, στη δε ανοιχτή θήκη της πόρτας του συνοδηγού ανευρέθει ένα μεγάλο κατσαβίδι το οποίο είναι εντελώς άσχετο με την ηλικία και τις καθημερινές ενασχολήσεις του θύματος, του αδελφού του και της μητέρας τους», αναφέρει ο αστυνομικός στο απολογητικό του υπόμνημα.

Ελεύθερος με όρους ο αστυνομικός

Ελεύθερος αφέθηκε μετά την απολογία του ο αστυνομικός που έπειτα από καταδίωξη πυροβόλησε και σκότωσε τον 17χρονο στη Βοιωτία τα ξημερώματα της Κυριακής.

Στον αρχιφύλακα επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του αστυνομικού, Αλέξης Κούγιας, λίγο μετά την απόφαση του ανακριτή μεταξύ άλλων δήλωσε: «Ο 17χρονος έκανε μία απότομη κίνηση προς το όπλο κι έτσι επήλθε το μοιραίο».

Νεότερα Άρθρα

Γιώργος Βάλλης: Συλλυπητήρια επιστολή στις οικογένειες των δυο πιλότων που έχασαν άδικα τις ζωές τους από την πτώση του Canadair

HerNews ka

Κακοκαιρία Daniel: Στην Καρδίτσα ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Αυτοψία στις πλημμυρισμένες περιοχές

HerNews ka

Αλέξης Κούγιας για ψευτογιατρό: «Δεν υπάρχει ούτε ένα ευρώ σε καταθέσεις – Παράνομη η δημοσίευση των στοιχείων του»

Her News b