HerNews.gr
Ελλάδα

Βοιωτία: Τι λέει στο απολογιτικό του υπόμνημα ο αστυνομικός που κατηγορείται ότι σκότωσε τον 17χρονο

Η μεταγωγή του κατηγορουμένου ώστε να απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή έγινε κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας υπό τον φόβο επεισοδίων, καθώς έξω από το δικαστήριο συγκεντρώθηκαν συγγενείς και φίλοι του 17χρονου θύματος.

Οι συγκεντρωμένοι αποδοκίμασαν τόσο τον αστυνομικό όσο και τους συνηγόρους του, ενώ χειροκρότησαν τους δικηγόρους της οικογένειας του 17χρονου.

Ο 41χρονος αστυνομικός είχε ζητήσει προθεσμία το πρωί της Δευτέρας, την οποία και έλαβε.

Παράλληλα, από χθες ο συλληφθείς τέθηκε σε διαθεσιμότητα με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας που διεξάγει έρευνα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του ο 17χρονος μετά την καταδίωξη με τους αστυνομικούς.

Τι λέει στο απολογιτικό του υπόμνημα

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, ο αστυνομικός στην απολογία του υποστήριξε πως:

«Κρατώντας στο δεξί μου χέρι το πιστόλι, επανειλημμένα φώναζα “αστυνομία, κατέβα κάτω”. Με το αριστερό μου χέρι άρπαξα τον αείμνηστο από τον δεξί ώμο σκύβοντας μέσα στο αυτοκίνητο, αφού αντιστεκόταν και αρνιόταν να εξέλθει του αυτοκινήτου. Ενώ συνέχισα να τον τραβώ από τον ώμο για να τον βγάλω έξω, σε εκείνο το χρονικό σημείο που το σώμα του κινούμενο πλησίασε το δεξί μου χέρι, εκείνος, πιθανότατα από φόβο λόγω του ότι το όπλο ήταν πολύ κοντά του, έκανε τη μοιραία κίνηση με το εξωτερικό μέρος της παλάμης του και φέροντας το χέρι του μπροστά στην κάνη απώθησε με βίαιο τρόπο το όπλο μου, με αποτέλεσμα αυτό να εκπυρσοκροτήσει, γιατί αυτή η βίαιη κίνησή του προκάλεσε την ενεργοποίηση της σκανδάλης, χωρίς εγώ ποτέ να την πατήσω».

 

Ο 41χρνος αρχιφύλακας αρνείται όλες τις κατηγορίες και ζητά να αφεθεί ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Κορoνοϊός: Τι ξέρουμε μέχρι σήμερα για τις υποπαραλλαγές Όμικρον 4 & 5 που έφεραν 6ο πανδημικό «κύμα»

Her News b

Κοκτέιλ βροχής και σκόνης στην Αθήνα: Πως θα είναι το επόμενο 48ωρο

Her News b

ΚΘΒΕ: Αναβάλλει τις παραστάσεις στην Επίδαυρο λόγω πυρκαγιών

Her News