HerNews.gr
DECORNEWS

Πώς να καθαρίσετε τον καταψύκτη σας: Ένας οδηγός βήμα προς βήμα

Οι καταψύκτες τείνουν να είναι το αδιάφορο στοιχείο του ψυγείου. Αυτό σας διευκολύνει να βάλετε κάτι μέσα, να κλείσετε την πόρτα και να βγάλετε εντελώς από το μυαλό σας την πλήρη αταξία που μόλις είδατε. Δηλαδή μέχρι την επόμενη φορά που θα ανοίξετε την κατάψυξη.

Είναι λίγο δύσκολο, αλλά ο καθαρισμός του καταψύκτη σας έχει πολλά οφέλη. Αλλά η ιστορία πηγαίνει πολύ βαθύτερα από αυτό: Ένας βρόμικος, γεμάτος καταψύκτης μπορεί να οδηγήσει σε πολλά περισσότερα.  Επιπλέον, ένας βρόμικος καταψύκτης μπορεί να εμποδίσει τη λειτουργικότητα της συσκευής σας.

Δείτε πώς να καθαρίζετε τον καταψύκτη σας και πόσο συχνά πρέπει να ολοκληρώνετε την εργασία

Refrigerator Freezer Use and Temperature Tips | Department of Energy

Ο καθαρισμός ενός καταψύκτη ξεκινά με το άδειασμα του. Ξεκινήστε ξεφορτώνοντας τα πάντα από το εσωτερικό του καταψύκτη σας. Εάν έχετε αντικείμενα που πρέπει να παραμείνουν παγωμένα καθ’ όλη τη διάρκεια του καθαρισμού—πράγματα που σίγουρα γνωρίζετε ότι θα θέλετε να τα επανατοποθετήσετε στην κατάψυξη όταν γυαλίζει— έχετε κοντά σας ένα ψυγείο όπου μπορούν να μείνουν αυτά τα πράγματα στο ενδιάμεσο.

Τώρα έρχεται το πιο ικανοποιητικό μέρος του προγράμματος: η εκκαθάριση. Χρησιμοποιήστε αυτή τη διαδικασία για να ταξινομήσετε και να απαλλαγείτε από τυχόν τρόφιμα που γνωρίζετε ότι είναι ληγμένα ή μισοφαγωμένα.

Καθώς ξεφορτώνετε τα πράγματα, χρησιμοποιήστε διάφανες σακούλες για να τα ταξινομήσετε σε κατηγορίες: κατεψυγμένα φρούτα, κατεψυγμένα λαχανικά , έτοιμα γεύματα κ.λπ. Ίσως έχετε μικρά παιδιά και έχετε πολλά “παιδικά φαγητά” που δεν τρώνε οι ενήλικες στο σπίτι σας . Η ολοκλήρωση αυτού του βήματος τώρα θα κάνει την επαναφόρτωση του καταψύκτη σας παιχνιδάκι.

Freezers & Ice Makers

Αφαίρεση

Ενώ βγάζετε το φαγητό σας, το πετάτε έξω και το ταξινομείτε σε ψυγείο, χρησιμοποιήστε το χρόνο με σύνεση: αποσυνδέστε το ψυγείο σας και αφήστε τον καταψύκτη σας να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Η απόψυξη ενός καταψύκτη είναι σημαντική, καθώς του επιτρέπει να κρυώνει πιο αποτελεσματικά και επίσης αποτρέπει τη συσσώρευση πάγου, εξαλείφοντας την πιθανότητα να καεί το φαγητό σας στην κατάψυξη.

Εάν ο καταψύκτης σας βρίσκεται στην ίδια μονάδα με το ψυγείο σας, θα πρέπει φυσικά να βεβαιωθείτε ότι κρατάτε τις πόρτες του ψυγείου σας κλειστές κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας για να διατηρείται ο δροσερός αέρας παγιδευμένος μέσα, διασφαλίζοντας ότι το φαγητό σας παραμένει φρέσκο.

Φροντίστε να τοποθετήσετε πετσέτες κάτω από τη μονάδα σας για να πιάσουν τυχόν σταγόνες καθώς ο καταψύκτης ζεσταίνεται.

Μόλις ο καταψύκτης σας έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, μπορείτε να ξεκινήσετε τον καθαρισμό.

Σκουπίστε με ηλεκτρική σκούπα, καθαρίστε και απολυμάνετε

Πρώτα θα χρειαστεί να αφαιρέσετε τη βρομιά και τα υπολείμματα, μετά να καθαρίσετε και, τέλος, να απολυμάνετε.

Οι καταψύκτες διαθέτουν διάφορες επιλογές αποθήκευσης. Εάν ο καταψύκτης σας έχει γυάλινα ράφια, αφαιρέστε τα προσεκτικά και αφήστε τον να ζεσταθεί στον πάγκο. Εάν τα ράφια σας είναι ήδη σε θερμοκρασία δωματίου (ή, καλύτερα, πλαστικά!), μπορείτε να τα μετακινήσετε στον νεροχύτη σας και να χρησιμοποιήσετε ζεστό, σαπουνόνερο για να καθαρίσετε όλους τους λεκέδες.

Ξεκινήστε απαλλάσσοντας τον καταψύκτη σας από υπολείμματα. Εάν βλέπετε πολλά σωματίδια φαγητού ή άλλα σκουπίδια, το να πιάσετε μια ηλεκτρική σκούπα μπορεί να κάνει γρήγορη εξαγωγή.

How to clean a freezer and how often to clean it - TODAY

 Χρησιμοποιώντας μια οδοντόβουρτσα, αφαιρέστε τυχόν λεκέδες, διαρροές ή συσσώρευση. Περάστε τα πάντα με ένα καθαρό πανί βουτηγμένο στο διάλυμα σαπουνιού σας, σκουπίζοντας κάθε επιφάνεια. Στεγνώστε εντελώς με άλλο καθαρό πανί ή στεγνώστε καλά στον αέρα.

Ξεκινήστε την απολύμανση χρησιμοποιώντας ένα διάλυμα ψεκασμού με βάση το ξύδι, ένα μαντηλάκι ή κάποιο άλλο αντιβακτηριακό παράγοντα για να βεβαιωθείτε ότι ο καταψύκτης σας δεν φαίνεται απλώς καθαρός, αλλά στην πραγματικότητα είναι καθαρός.

Φροντίστε να διατηρείτε τα ηλεκτρικά εξαρτήματα (όπως η παγομηχανή ή ο πίνακας ελέγχου θερμοκρασίας) στεγνά. Κάντε τους ένα γρήγορο καθάρισμα, αλλά βεβαιωθείτε ότι δεν κάθονται σε αφρό για πολλή ώρα.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Chasalevris Customized Furniture: Εξειδίκευση στις εξωτερικές κατασκευές των ξενοδοχειακών μονάδων

Her News

Σπίτι: Πως να διακοσμήσεις την είσοδο του σπιτιού σύμφωνα με το φενγκ σούι

Her News b

3+1 Τρόποι για να γίνει ο χώρος σου φωτεινός

Her News b