HerNews.gr
Beauty

Η skincare ρουτίνα που πρέπει να ακολουθήσετε αν είστε άνω των 50

Η skincare ρουτίνα που πρέπει να ακολουθήσετε αν είστε άνω των 50

Εσείς γνωρίζατε πως πρέπει να προσαρμόζετε τη skincare ρουτίνα σας ανάλογα την ηλικία σας και φυσικά ανάλογα και με την εποχή; 

skincare ρουτίνα

Η αλήθεια είναι πως όσο περνούν τα χρόνια, η ελαστικότητα της επιδερμίδας μας μειώνεται,  και η παραγωγή λιπιδίων επιβραδύνεται, με αποτέλεσμα να προκαλείται διάσπαση του προστατευτικού στρώματος του δέρματος και η επιδερμίδα να γίνεται πιο ξηρή.  Όλο αυτό σε συνδυασμό με την χαμηλές θερμοκρασίες και τον ψυχρό αέρα έχει ως βασικό αποτέλεσμα την αφυδάτωση του δέρματος. 

Η skincare ρουτίνα που πρέπει να ακολουθήσετε αν είστε άνω των 50

Ποιες ειναι ομως οι αλλαγές που καλό θα ήταν να κάνετε στη βασική ρουτίνα περιποιηση σας αν είστε άνω των 50;

 Τώρα είναι η ιδανική στιγμή να δώσετε ένα ακόμη boost στην ρουτίνα περιποίησης σας με προϊόντα που περιέχουν υαλουρονικό οξύ, ένα συστατικό που ενυδατώνει την επιδερμίδα σε βάθος, διατηρώντας την απαλή και ενυδατωμένη.

Επιπλέον, τα προϊόντα που περιέχουν κηραμίδια βοηθούν στη διατήρηση του φυσικού φραγμού του δέρματος, προστατεύοντας το από τις αρνητικές επιπτώσεις του περιβάλλοντος και διατηρώντας το υγιές.

Το σκουαλένιο και η γλυκερίνη αποτελούν εξαιρετικές προσθήκες σε προϊόντα φροντίδας του δέρματος λόγω της ικανότητάς τους να διατηρούν την ενυδάτωση και να βοηθούν στην επαναφορά της ελαστικότητας της επιδερμίδας. Αυτά τα συστατικά μπορούν να συμβάλουν στη διατήρηση μιας υγιούς και ανανεωμένης όψης του δέρματος κατά τους κρύους μήνες.

Η skincare ρουτίνα που πρέπει να ακολουθήσετε αν είστε άνω των 50

Η ενσωμάτωση ενός ελαίου προσώπου στη ρουτίνα σας το χειμώνα είναι ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος για να διατηρήσετε την υγρασία στην επιδερμίδα. Το λάδι κλειδώνει την υγρασία, εμποδίζοντας την απώλεια νερού.

Εφαρμόστε το το βράδυ μετά τον ορό και την κρέμα και αν θέλετε, χρησιμοποιήστε ένα gua sha για μασάζ στο πρόσωπο και ένα πιο τόνωσης αποτέλεσμα στην επιδερμίδα.

Επίσης, εάν δεν ξεκινήσατε ακόμη τη χρήση ρετινόλης, ή αν τη σταματήσατε κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να την εντάξετε ξανά στη ρουτίνα σας. Η ρετινόλη ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης στο δέρμα και επιταχύνει την ανανέωση των κυττάρων, μειώνοντας λεπτές γραμμές και ρυτίδες και δίνοντας στην επιδερμίδα μια νεανική και λαμπερή όψη. 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Ελεονώρα Μελέτη: Το καρέ κούρεμα για όλα τα it girls!

HerNewskl

Knotted ballerina bun: O τέλειος κότσος για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού

HerNewskl

Skincare άνω των 50: Τα 3 skincare hacks που θα χαρίσουν λάμψη στο δέρμα σας

HerNewskl