HerNews.gr
DECORNEWS

6 πράγματα που δεν πρέπει να πετάτε στα σκουπίδια

Είναι τόσο ικανοποιητικό να έχεις ένα μέρος τακτοποιημένο. Ωστόσο, ενώ κάνετε όλη αυτή την τακτοποίηση, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να έχετε κατά νου, συγκεκριμένα για το τι μπορεί και τι δεν μπορεί να πεταχτεί στα σκουπίδια και τι απαιτεί λίγη επιπλέον προσοχή.

Ενώ μπορεί να θέλετε να αποφορτίσετε ένα γκαράζ, το να πετάτε μπογιά και νέφτι στα σκουπίδια είναι γενικά «όχι», καθώς είναι τεχνικά επικίνδυνα απόβλητα. Υπάρχουν πολλά άλλα αντικείμενα που μπορεί να χαρακτηριστούν ως σκουπίδια, αλλά δεν πρέπει να πεταχτούν στον κάδο απορριμμάτων.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, εδώ είναι μερικά αντικείμενα που γενικά πρέπει να φυλάσσονται μακριά από τα σκουπίδια: 

1. Δοχεία αεροζόλ

Μην βάζετε δοχεία αεροζόλ στα σκουπίδια, αντίθετα, μεταφέρετέ τα σε χώρο υγειονομικής ταφής απορριμμάτων ή σε τοπικό σταθμό μεταφοράς απορριμμάτων. 

2. Κουτιά αλουμινίου

Αντί να τα πετάξετε στα σκουπίδια, ανακυκλώστε τα. Η ανακύκλωση ενός κουτιού εξοικονομεί το 95% της ενέργειας που απαιτείται για την κατασκευή ενός κουτιού από ακατέργαστο μετάλλευμα, καθώς και μειώνει την ανάγκη για εξόρυξη βωξίτη, ο οποίος έχει σημαντικό περιβαλλοντικό κόστος.

3. Ελαστικά

Πρέπει να ανακυκλώνονται ή να επαναχρησιμοποιούνται με ασφάλεια. Τι κάνετε λοιπόν με αυτά; Κάθε επιχείρηση που τοποθετεί ελαστικά σε οχήματα θα πρέπει να κρατά τα παλιά ελαστικά για σωστή απόρριψη. Ο τοπικός χώρος συλλογής απορριμμάτων μπορεί επίσης να έχει ένα μέρος για τη σωστή απόρριψη των ελαστικών.

4. Μπαταρίες

Είναι η #1 αιτία πυρκαγιών σε χώρους υγειονομικής ταφής και ανακύκλωσης. Πηγαίνετε τις σε τοποθεσίες απόρριψης που δέχονται ειδικά χρησιμοποιημένες μπαταρίες.

5. Καύσιμα, λάδια κινητήρα, χημικά και καθαριστικά

Αυτό περιλαμβάνει υγρά αυτοκινήτου (αντιψυκτικό, λάδι κινητήρα, βενζίνη), διαβρωτικά καθαριστικά (καθαριστικό φούρνου με βάση την αλισίβα, απορρυπαντικά, καθαριστικά αποχέτευσης, καθαριστικά λεκάνης τουαλέτας και λευκαντικά με βάση το χλώριο) και καύσιμα (βενζίνη, προπάνιο, ντίζελ). Μεταφέρετε όλα τα επικίνδυνα υλικά σε μια εγκατάσταση οικιακής συλλογής επικίνδυνων υλικών. 

6. Λάμπες

Οι λαμπτήρες θα πρέπει να μεταφέρονται σε χώρο υγειονομικής ταφής ή κέντρο εξυπηρέτησης για να απορριφθούν σωστά.

7. Βελόνες και ξυράφι

Μην κάνετε τη συλλογή απορριμμάτων πιο επικίνδυνη. Απορρίψτε τα επικίνδυνα αντικείμενα σωστά επικοινωνώντας με τον τοπικό χώρο συλλογής επικίνδυνων αποβλήτων.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Mini Bar στο σπίτι: Πώς να το φτιάξεις

Her News b

Πώς να κάνεις το μπάνιο σου να μοσχομυρίζει;

Her News

Πώς να διακοσμήσετε ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο χωρίς στολίδια

HerNews ka