HerNews.gr
DECORNEWS

Πώς να κάνεις το μπάνιο σου να μοσχομυρίζει;

Το μπάνιο σου έχει αρχίσει να μυρίζει λίγο μούχλα; Ντρέπεσαι από το λιγότερο ευχάριστο άρωμα; Μη φοβάσαι! Υπάρχουν πολλοί εύκολοι τρόποι για να κάνεις αυτές τις οσμές του μπάνιου πιο φρέσκες και τουλάχιστον μία από αυτές τις μεθόδους είναι βέβαιο ότι θα λειτουργήσει για εσένα. Πάρε λοιπόν μια βαθιά ανάσα και διάβασε 3 εύκολους τρόπους για να κάνεις το μπάνιο σου να μοσχομυρίζει.

Γιατί το μπάνιο μυρίζει άσχημα;

Αυτή είναι μια ερώτηση που όλοι έχουμε θέσει στον εαυτό μας κάποια στιγμή. Είναι λογικό ότι αυτό το δωμάτιο είναι επιρρεπές στις μυρωδιές, επειδή είναι ένα από τα πιο χρησιμοποιημένα δωμάτια στο σπίτι. 

Για παράδειγμα η μπανιέρα μπορεί λόγω της υγρασίας να μυρίζει άσχημα. Επίσης υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί μούχλα, ειδικά αν δεν υπάρχει παράθυρο και το μπάνιο είναι πολύ μικρό.

Λοιπόν, τι μπορούμε να κάνουμε για να απαλλαγούμε από αυτές τις μυρωδιές; 

Χρησιμοποίησε αιθέρια έλαια

Τα αιθέρια έλαια είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο που χρησιμοποιείται για να κάνει τα μπάνια να μυρίζουν καλύτερα . Μερικά έχουν το πρόσθετο πλεονέκτημα ότι είναι καλά απολυμαντικά,  που τα καθιστά εξαιρετικά στη χρήση ως προϊόντα καθαρισμού για το μπάνιο.

Πρόσθεσε λίγες σταγόνες από το αγαπημένο σου αιθέριο έλαιο σε ένα βαμβάκι και τοποθέτησέ το στο κάτω μέρος του κάδου που έχεις στο μπάνιο. Αυτό θα σε βοηθήσει να φρεσκάρεις τον αέρα γρήγορα και φυσικά.

Τρία από τα καλύτερα αιθέρια έλαια που μπορείς να βάλεις στο δωμάτιο αυτό είναι το λεμόνι, ο ευκάλυπτος και η μέντα. Όλα αυτά θα χαρίσουν αμέσως ένα άρωμα φρεσκάδας.

Αν θέλεις όμως και σου αρέσει να χαλαρώνεις με ένα αφρόλουτρο, τότε σου συνιστούμε χωρίς δεύτερη σκέψη το αιθέριο έλαιο της λεβάντας.

Άλλαξε τακτικά τις πετσέτες και το χαλάκι του μπάνιου

Όσο περισσότερο καιρό αφήνεις τις ίδιες πετσέτες και το ίδιο χαλάκι στο μπάνιο, τόση περισσότερη υγρασία συσσωρεύουν, με αποτέλεσμα να δημιουργείται μια όχι και τόσο ευχάριστη μυρωδιά. Οπότε το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι δύο φορές την εβδομάδα να αλλάζεις τις πετσέτες χεριών, προσώπου, ποδιών, μπάνιου και φυσικά το χαλάκι σου.

Αέρισε σωστά

Η μούχλα αγαπάει τα υγρά και ζεστά περιβάλλοντα, επομένως, διατηρώντας το μπάνιο καλά αεριζόμενο, το κάνετε λιγότερο φιλόξενο μέρος για να κατασκηνώσει.

Καλό είναι είναι να κρατάς το παράθυρο ανοιχτό όσο το δυνατόν περισσότερο. Αυτό θα επιτρέψει στον καθαρό αέρα να κυκλοφορεί και θα βοηθήσει στη μείωση τυχόν μυρωδιών που μπορεί να δημιουργούνται.

Αν όμως δεν υπάρχει παράθυρο, τότε το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να αφήνεις ανοιχτή την πόρτα. Ειδικά μετά από κάθε ντουζ, αλλά και όλο το βράδυ, θα βοηθήσει στο να μυρίζει πιο όμορφα το μπάνιο.

Σκέψου τις πλάκες σαπουνιού

Οι παραδοσιακές πλάκες σαπουνιού δεν χρησιμοποιούνται τόσο συχνά στις μέρες μας, αλλά το να έχεις ένα σαπούνι με όμορφο άρωμα, όχι μόνο φέρνει την αίσθηση πολυτελούς ξενοδοχείου και δείχνει ότι ενδιαφέρεστε για τις λεπτομέρειες, αλλά είναι επίσης μια ευκαιρία να προσθέσεις περισσότερες παραδεισένιες μυρωδιές στο μπάνιο σου.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Έξυπνες ιδέες & λύσεις για να αποθηκεύετε τα καπάκια από τα μαγειρικά σας σκεύη

HerNews ka

Με αυτές τις ιδέες θα κάνετε την είσοδο του σπιτιού σας πιο χριστουγεννιάτικη!

HerNews ka

Πώς να καθαρίσετε τα κοσμήματά σας σαν επαγγελματίας στο σπίτι

HerNews ka