HerNews.gr
Σχέσεις

Τι είναι το micro-cheating και πώς να το αντιμετωπίσετε;

Η απιστία θεωρούνταν πάντα σωματική πράξη, είτε το φιλί είτε ακόμη και η σεξουαλική επαφή όταν είσαι σε σχέση ή παντρεμένος με κάποιον. Όμως, με τις αλλαγές στις συνήθειες και τα έθιμά μας και την εμφάνιση των κοινωνικών δικτύων και των εφαρμογών γνωριμιών, άρχισε να συζητείται μια νέα συμπεριφορά: το micro-cheating ή αλλιως μικρο-απάτη

Ο όρος ορίζεται ως «μικρές παραβιάσεις εμπιστοσύνης σε μια σχέση που δεν ξεπερνούν το όριο μιας φυσικής σχέσης».Τα παραδείγματα που αναφέρονται ως micro-cheating περιλαμβάνουν συμπεριφορές όπως κρυφή συνομιλία με έναν πρώην σύντροφο στο διαδίκτυο, φλερτ ή διατήρηση σεξουαλικής ενέργειας με κάποιον άλλον εκτός από τον σύντροφό σας, αφήνοντας τη βέρα σας στο σπίτι ενώ βγαίνετε μόνοι και μην ξεκαθαρίζετε στους άλλους ότι είστε σε σχέση.Γενικότερα, η μικροαπάτηση αναφέρεται σε συμπεριφορές που κάνουν κάποιον να αμφισβητεί τη συναισθηματική δέσμευση ή τη σωματική πτυχή του με τη σχέση.

Όπως υποδηλώνει το όνομα, το microcheating αφορά εκείνα τα μικρά πράγματα που κάποιος μπορεί να πιστεύει ότι δεν είναι τόσο άσχημα, αλλά μπορεί να είναι για κάποιον άλλο. Και εκεί βρίσκεται το δίλημμα: αν μπορούν να υπάρξουν λεπτές ενέργειες, πώς να ορίσουμε την μικρο-απάτη; Μπορεί όντως να υπάρχει κάτι σαν «απάτη, αλλά λίγο»;

Σύμφωνα με τον Martin Graff, καθηγητή ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Ουαλίας, στο Ηνωμένο Βασίλειο, η απάντηση είναι ναι. Σε πρόσφατο άρθρο που έγραψε ο ίδιος, ο ειδικός εξηγεί πώς έχει εξελιχθεί η απιστία καθώς το διαδίκτυο έχει γίνει πιο παρόν στη ζωή μας. Να θυμάστε ότι η μικρο-απάτη είναι πιο υποκειμενική από τη σωματική απιστία.

Ο σύντροφός σας πιθανότατα δεν σκέφτηκε πολύ τη συμπεριφορά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να μιλήσετε για αυτό εάν σας ενοχλεί.

Και πώς να ξεκινήσει αυτή η όχι και τόσο εύκολη συζήτηση; Αντί να ενεργείτε βιαστικά για το πρόβλημα, αποστασιοποιηθείτε συναισθηματικά από τις πληροφορίες που μόλις λάβατε. Το Microcheating εμφανίζεται σε ένα φάσμα και, ενώ ένα συμβάν μπορεί να μην είναι αιτία συναγερμού, ένα μοτίβο μπορεί να είναι ανησυχητικό. Η έννοια είναι επίσης υποκειμενική, καθώς κάθε άτομο έχει τις δικές του προσδοκίες για τη σχέση. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η δημιουργία ανοιχτής επικοινωνίας είναι τόσο σημαντική.

Πριν αντιδράσετε αν σας συμβεί αυτό, κάντε τις ακόλουθες ερωτήσεις:

  • Πόσο σημαντική είναι αυτή η πληροφορία για εσάς;
  • O σύντροφός σας σας έδωσε ποτέ λόγους να αμφιβάλλετε για την αφοσίωσή του;
  • Έχετε κρατήσει παρόμοια μυστικά από τη σχέση σας;
  • Ποιο ήταν το κίνητρό σας για να κρατήσετε αυτές τις πληροφορίες μυστικές;

Αφού απαντήσετε μόνοι σας σε αυτές τις ερωτήσεις, προσεγγίστε το θέμα με τον σύντροφό σας, διατηρώντας έναν τόνο περιέργειας και όχι κατηγορίας. Αφήστε την απάντηση να προκύψει χωρίς να έχετε ήδη παγιώσει την κατάσταση στο κεφάλι σας.

Είναι μια υποκειμενική έννοια και μια πράξη που για κάποιους μπορεί να χαρακτηριστεί ως micro-cheating, για άλλους μπορεί να θεωρηθεί φυσιολογική. Εάν η στάση του συντρόφου σας σας ενόχλησε, μιλήστε ανοιχτά για αυτό και εξηγήστε τους λόγους για τους οποίους σας πλήγωσε. Μακροπρόθεσμα, η έλλειψη επικοινωνίας μπορεί να οδηγήσει σε διάβρωση της εμπιστοσύνης.

 Μην το αφήσετε να “μαζευτεί” για να μιλήσετε αργότερα και να έχετε μια ολόκληρη ιστορία στο μυαλό σας – ακόμα κι αν δεν είναι αλήθεια. Σε πείραξε; Μιλήστε, συζητήστε το. Ίσως θα μπορούσε απλώς να είναι μια παρεξήγηση μεταξύ του ζευγαριού και τίποτα περισσότερο. Μια συμπεριφορά μπορεί να μην είναι επιβλαβής για τη σχέση σας, αλλά θα μπορούσε να είναι επιβλαβής για εσάς και το αντίστροφο. Οι άβολες συζητήσεις αποτελούν μέρος κάθε υγιούς σχέσης και η ευθυγράμμιση των προσδοκιών μπορεί να αποτρέψει αυτό το είδος διαφωνίας.

Σας απατά ο σύντροφός σας; Μπείτε στις ρυθμίσεις στο οικιακό σας δίκτυο Wi-Fi και μάθετε

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

10 κομπλιμέντα που θα του φτιάξουν την μέρα και δεν σχετίζονται με την εμφάνιση του

Her News b

Αυτή είναι η Νο. 1 φράση που χρησιμοποιείται στις επιτυχημένες σχέσεις

Her News

Ο σύντροφός σου ζηλεύει; Συμβουλές για να το διαχειριστείς

Her News