HerNews.gr
Fitness

Συνήθειες που θα βελτιώσουν τη στάση του σώματός σας

Οι κακές συνήθειες μπορεί να προκαλέσουν πόνο στην πλάτη ή προβλήματα υγείας, που σχετίζονται επίσης με το στρες ή το άγχος που μπορεί να βιώνουμε σε καθημερινή βάση. Οι ειδικοί συνιστούν να κάνετε μικρές καθημερινές αλλαγές για να βάλετε τέλος στο τυπικό «όρθιο» που ακούμε τόσο πολύ (ή προτείνουμε) και στην κακή στάση στη δουλειά, μπροστά στον υπολογιστή ή ακόμα και όταν περπατάμε.

Η στάση του σώματος είναι απαραίτητη όχι μόνο για την υγεία μας, αλλά και για την ευεξία και τη συναισθηματική μας υγεία. Οι κύριες αιτίες του πόνου στην πλάτη είναι οι κακές στάσεις που υποβάλλουμε το σώμα κατά τη διάρκεια της ημέρας , το συσσωρευμένο άγχος… Όλα αυτά σχετίζονται με τον φρενήρη ρυθμό με τον οποίο λειτουργούμε τόσο στη δουλειά όσο και στην οικογενειακή ζωή.

Όταν πηγαίνετε για ψώνια ή μεταφέρετε πολλές τσάντες, το ιδανικό είναι να κατανέμετε το βάρος σε κάθε πλευρά του σώματος για να αποφύγετε την καταπόνηση αυτών των περιοχών. Επιπλέον, έχετε καλή στάση του σώματος.

Συμπεριλαμβάνοντας νέες (αλλά σημαντικές) συνήθειες στην καθημερινή μας ζωή, μπορούμε επίσης να βελτιώσουμε τη στάση μας:

#1 Προσοχή στην εργονομία

Εάν περνάτε ώρες μπροστά στον υπολογιστή ή κάθεστε σε ένα γραφείο, οι ειδικοί συνιστούν να δίνετε προσοχή στην εργονομία , δηλαδή να διατηρείτε τη σωστή στάση του σώματος και να τοποθετείτε πάντα τις ηλεκτρονικές συσκευές στο ύψος των ματιών. Η χρήση οσφυϊκών στηρίξεων και το να ακουμπάτε πάντα τα πόδια σας στο πάτωμα είναι άλλες συστάσεις. Φυσικά, κρατώντας πάντα την πλάτη σας ίσια και τους ώμους χαλαρούς.

#2 Άλλαξε θέση

Είναι επίσης σημαντικό να αποφεύγουμε να περνάμε πολλές ώρες στην ίδια θέση γιατί μπορεί να λειτουργήσει εναντίον μας. Οι ειδικοί συνιστούν να σηκωνόμαστε και να περπατάμε λίγο κάθε μία με δύο ώρες, το πολύ.

#3 Η σημασία των διατάσεων

Μια άλλη σύσταση είναι να κάνετε διατάσεις σε καθημερινή βάση (ειδικά την πλάτη και τον αυχένα). Αυτές οι ασκήσεις όχι μόνο θα αποτρέψουν την ένταση στους μύες μας, αλλά και μελλοντικούς τραυματισμούς.

#4 Κοιμηθείτε σε καλή στάση

Η ξεκούραση τη νύχτα είναι σημαντική, αλλά και η στάση στην οποία το κάνουμε. Όχι περίεργες στάσεις που μετανιώνουμε την επόμενη μέρα και κανένας ύπνος μπρούμυτα. Το σημαντικό είναι να κρατάμε τη σπονδυλική στήλη ευθυγραμμισμένη όσο ξεκουραζόμαστε.

Εικόνα του pin με ιστορία

#5 Να είστε προσεκτικοί όταν σηκώνετε βαριά αντικείμενα

Αν πρέπει να σηκώσουμε ένα βαρύ αντικείμενο, οι ειδικοί συνιστούν να το κάνουμε πάντα λυγίζοντας τα γόνατά μας και κρατώντας την πλάτη μας ίσια. Με αυτόν τον τρόπο θα χρησιμοποιήσουμε τους μύες των ποδιών μας για να πραγματοποιήσουμε αυτήν την αναγκαστική ενέργεια αντί για αυτούς της πλάτης μας (που είναι πιο ευαίσθητοι και λιγότερο προετοιμασμένοι).

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Τρόποι για να μείνετε σε φόρμα ενώ διασκεδάζετε

Her News

Λόγοι που παθαίνεις κράμπες στα πόδια

Her News

Φρούτα: Πως να τα εντάξεις στη διατροφή σου;

Her News