HerNews.gr
Αφιερώματα

Διεθνής Ημέρα Ιταλικής Κουζίνας: 6 παραδοσιακές συνταγές που λατρεύουμε

Δεν υπάρχει τίποτα πιο ικανοποιητικό από ένα μεγάλο μπολ με ζυμαρικά -ένα από τα πιο χαρακτηριστικά πιάτα της ιταλικής κουζίνας- και γι’ αυτό θα βρείτε πολλά ζυμαρικά σε αυτή τη συλλογή ιταλικών συνταγών που λατρεύουν οι σεφ. 

Φυσικά, τα ζυμαρικά δεν είναι το μόνο πιάτο ιταλικής κουζίνας που αξίζει να γιορτάσουμε, δεν θα μπορούσαμε ποτέ να αφήσουμε έξω το ριζότο, το polpette (κεφτέδες) και μια τέλεια μαγειρεμένη παντσανέλα. Διαβάστε παρακάτω για περισσότερες ιταλικές κλασικές συνταγές που λατρεύουν να φτιάχνουν οι σεφ.

Λαζάνια παραδοσιακής ιταλικής κουζίνας

Τα λαζάνια είναι ένα πιάτο που συγκεντρώνει πολλά από τα συστατικά της Εμίλια Ρομάνια με απλό τρόπο. Καταπληκτικά γαλακτοκομικά προϊόντα, τυρί, δημητριακά (σε μορφή ζυμαρικών) και κρέας. Απλώς στρώστε φύλλα ζυμαρικών με κιμά, μπεσαμέλ, φρέσκια τριμμένη παρμεζάνα και επαναλάβετε. Μαγειρέψτε, μετά αφήστε το να ξεκουραστεί.

Bolognese – το πιο αγαπημένο πιάτο της ιταλικής κουζίνας

Συνταγή σάλτσας κρέατος Marcella Hazan BologneseΕίναι μια υπέροχη σάλτσα ζυμαρικών σε μία κατσαρόλα και αποθηκεύεται καλά αν θέλετε να φτιάξετε μια μεγάλη παρτίδα. Το κλειδί της ιταλικής κουζίνας είναι να “ιδρώσετε” τα λαχανικά και τα αρωματικά συστατικά για σχεδόν μια ώρα πριν σοτάρετε το κρέας.

Cacio e Pepe – μια αυθεντική συνταγή της ιταλικής κουζίνας

Τρεις πιπεριές Cacio και PepeΤο Cacio e pepe (μεταφράζεται σε “τυρί και πιπέρι“) είναι ένα από τα κλασικά ρωμαϊκά ζυμαρικά osteria. Ιστορικά, ήταν διάχυτο σε όλη τη ρωμαϊκή ύπαιθρο και τελικά εξαπλώθηκε στην υπόλοιπη χώρα λόγω του πόσο εύκολα ήταν διαθέσιμα τα  συστατικά ήταν για τους ντόπιους αγρότες και τους βοσκούς (τυρί πρόβειο γάλα, πιπέρι, ζυμαρικά). Τα ζυμαρικά μαγειρεύονται σε αλατισμένο νερό που βράζει γρήγορα μέχρι να ψηθούν περίπου το 90%.

Έπειτα μεταφέρονται σε ένα τηγάνι και περιχύνονται με ένα μείγμα από νερό ζυμαρικών (αυτό είναι το κλειδί), φρέσκο ​​τριμμένο Pecorino Romano και (σημαντικό) φρέσκο ​​τριμμένο μαύρο πιπέρι ενώ τελειώνει το μαγείρεμα. Τα ζυμαρικά γαρνίρονται με λίγο φρέσκο ​​τριμμένο πιπέρι, τριμμένο πεκορίνο και φρέσκο ​​ξύσμα λεμονιού.

Παντσανέλα – Η απόλυτη Ιταλική σαλάτα

Πανζανέλα ντομάτα, βασιλικός και αγγούριΦαίνεται σαν ένα εύκολο πιάτο, αλλά μπορεί να είναι απογοητευτικό και νερουλό αν δεν είναι ισορροπημένο. Η σωστή υφή και γεύση ξεκινά με ζουμερή, ώριμη ντομάτα, φρυγανισμένο ή ξερό κύβο ψωμιού, αγγούρι, φρουτώδες ελαιόλαδο ισορροπημένο με ξύδι από λευκό κρασί, φρέσκο βασιλικό, ξερό κρεμμύδι και γλυκιά ελιά. 

Κεφτεδάκια

Κεφτεδάκια Σικελικού στιλΌλοι πρέπει να έχουν μια συμπαγή συνταγή για κεφτεδάκια. Ποιος δεν αγαπά ένα καλό κεφτεδάκι; Δεν υπάρχει συγκεκριμένος ορισμός για το τι πρέπει να υπάρχει σε ένα κεφτεδάκι, οπότε είναι το τέλειο πιάτο της ιταλικής κουζίνας για να φτιάξεις το δικό σου.

Ριζότο – Τα μυστικά της ιταλικής κουζίνας

Το μαγείρεμα του ριζότο δεν είναι τόσο απλό όσο φαίνεται. Υπάρχει μια πραγματική ικανότητα σε αυτό που είναι χαρακτηριστικό μυστικό της ιταλικής κουζίνας. Πρέπει να επιλέξετε το σωστό προϊόν, να το χρονομετρήσετε καλά και να προσέχετε σε κάθε βήμα. Δεν θέλετε να σερβίρετε το ριζότο πολύ μαλακό ή πολύ μαλακό al dente.

Ριζότο: Η αυθεντική Ιταλική συνταγή που θα σε ενθουσιάσει

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Madrugada: Η ιστορία του θρυλικού συγκροτήματος

Her News

Το “αντίο” των επωνύμων στον Τόλη Βοσκόπουλο

Her News

Άννα Φρανκ: Το πιο πολυσυζητημένο θύμα του Ολοκαυτώματος & το πασίγνωστο ημερολόγιο της

HerNews ka