HerNews.gr
Διεθνή

Εξέλιξη σοκ: Και ο βασιλιάς Κάρολος στο νοσοκομείο για επέμβαση προστάτη

Ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ είναι το δεύτερο μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας που υποβλήθηκε σε ιατρική επέμβαση αυτόν τον μήνα.

Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσαν την Τετάρτη ότι ο βασιλιάς Κάρολος «αναζήτησε θεραπεία για έναν διευρυμένο προστάτη».

«Η κατάσταση της Αυτού Μεγαλειότητας είναι καλοήθης και θα πάει στο νοσοκομείο την επόμενη εβδομάδα για διορθωτική διαδικασία», προσθέτει η δήλωση.

Το παλάτι σημειώνει επίσης ότι ο διευρυμένος προστάτης είναι «κοινός με χιλιάδες άνδρες κάθε χρόνο», φαινομενικά για να αποφευχθεί η πρόκληση σοβαρής ανησυχίας για την κατάσταση του Καρόλου.

Σύμφωνα με ιατρικούς εμπειρογνώμονες , ένας διευρυμένος προστάτης – ή καλοήθης υπερπλασία του προστάτη (BPH) – επηρεάζει περίπου το 80 τοις εκατό των ανδρών ηλικίας άνω των 70 ετών.

Μερικά από τα αναφερόμενα προβλήματα που μπορεί να προκαλέσει περιλαμβάνουν «αυξημένη συχνότητα ούρησης, επείγουσα ανάγκη και αδυναμία πλήρους εκκένωσης της ουροδόχου κύστης».

Τα νέα για τις δυσκολίες υγείας του βασιλιά Καρόλου έρχονται λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση ότι η Κέιτ Μίντλετον υποβλήθηκε σε «προγραμματισμένη επέμβαση στην κοιλιά».

«Η χειρουργική επέμβαση ήταν επιτυχής και αναμένεται ότι θα παραμείνει στο νοσοκομείο για δέκα έως δεκατέσσερις ημέρες, προτού επιστρέψει στο σπίτι για να συνεχίσει την ανάρρωσή της», ανέφερε μια δήλωση εκ μέρους της πριγκίπισσας της Ουαλίας.

Η Κέιτ Μίντλετον ενθάρρυνε τους ανθρώπους να «διατηρούν όσο το δυνατόν περισσότερη κανονικότητα για τα παιδιά της», σημειώνοντας ότι γνωρίζει ότι η δήλωση θα προκαλέσει μεγάλο «ενδιαφέρον».

Πρόσθεσε ότι θα ήθελε οι ιατρικές της πληροφορίες να παραμείνουν «ιδιωτικές», φαινομενικά προλαμβάνοντας τυχόν διαρροές.

Η Μίντλετον δεν έδειξε καμία ένδειξη ότι αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας. Νωρίτερα αυτό το μήνα, φέρεται να γιόρτασε «σε χαμηλούς τόνους» και χαλαρά γενέθλια στο σπίτι.

Αν και ο Κάρολος στέφθηκε βασιλιάς τον Μάιο του 2023 σε πολύ μεγαλύτερη ηλικία από την αείμνηστη μητέρα του, Βασίλισσα Ελισάβετ Β’, δεν είχε δείξει κανένα σοβαρό σημάδι προβλημάτων υγείας – εκτός από τα ιογενή «δαχτυλάκια λουκάνικου».

Αυτό θα μπορούσε να οφείλεται σε κατακράτηση νερού, αρθρίτιδα ή αλλεργική αντίδραση, αλλά ένας γιατρός ισχυρίστηκε ότι δεν υπήρχε λόγος ανησυχίας.

Αναταραχή στο παλάτι: Στο νοσοκομείο η Κέιτ Μίντλετον – Ακυρώνει τα πάντα

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Cher: «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι θα γίνω 80 ετών νωρίτερα από όσο θα ήθελα»

HerNews ka

H πρώην σύντροφος του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, Φραντσέσκα Πασκάλε έκανε σύμφωνο συμβίωσης με την Ιταλίδα τραγουδίστρια Πάολα Τούρτσι

Her News

Πριγκίπισσα Σάρλοτ: Έγινε viral για όσα είπε στην ξαδέρφη της κατά τη διάρκεια οικογενειακής εκδρομής

HerNews ka