HerNews.gr
Συνταγές

Γουακαμόλε: Η συνταγή για το αγαπημένο μας μεξικάνικo dip

Γουακαμόλε

Το γουακαμόλε, αυτό το απολαυστικό dip από τη μεξικάνικη κουζίνα, αποτελεί το τέλειο συνοδευτικό για τα nachos και τα μεξικάνικα ποτά. Με τα αγνά συστατικά του, όπως αβοκάντο, κρεμμύδια, ντομάτες, λάιμ και πιπεριά τσίλι, το γουακαμόλε αποτελεί δροσερή και γευστική επιλογή.

γουακαμόλε

Αυτό το διάσημο dip, πέραν της παραδοσιακής χρήσης του σε τάκος, τορτίγιες και fajitas, κατακτά τις καρδιές όσων αγαπούν τη νοτιοαμερικανική γαστρονομία. Είναι ιδανικό για να συνοδεύσετε τα τραγανά nachos και να δώσετε μια εξωτική νότα σε κάθε σας γεύμα.

Γουακαμόλε: Η συνταγή για το αγαπημένο μας μεξικάνικo dip

Μην φοβηθείτε να το δοκιμάσετε και σε άλλα πιάτα, όπως μπέργκερ, όπου μπορεί να προσφέρει μια νότα φρεσκάδας και πλούσιας γεύσης. Αυτό το γουακαμόλε είναι μια γευστική εμπειρία που θα σας κερδίσει με τη φρεσκάδα και τη ζωντάνια των συστατικών του. Ετοιμαστείτε να ξεκινήσετε έναν γευστικό ταξίδι στα πιο αυθεντικά πιάτα του Μεξικού.

Υλικά

400 γρ. ώριμο αβοκάντο

10 γρ. κρεμμύδι

1 ντομάτα

Ο χυμός από 1 λάιμ

1 φρέσκια πικάντικη πιπεριά τσίλι

20 γρ. ελαιόλαδο

Αλάτι

γουακαμόλε

Εκτέλεση

Για να παρασκευάσετε το γουακαμόλε, ακολουθήστε αυτά τα απλά βήματα. Ξεκινήστε καθαρίζοντας το αβοκάντο. Κόψτε το στη μέση και αφαιρέστε το κουκούτσι. Με ένα κουτάλι, αναλάβετε τη βάση του αβοκάντο και μεταφέρετέ την σε ένα μεγάλο μπολ. Πολτοποιήστε τη βάση με ένα πιρούνι.

Στη συνέχεια, πλύνετε καλά και ψιλοκόψτε τις ντομάτες. Συνεχίστε ξεφλουδίζοντας και ψιλοκόβοντας το κρεμμύδι. Τα προηγούμενα συστατικά προσθέστε τα στο μπολ με το αβοκάντο.

Αυτά τα βήματα είναι η βάση για ένα νόστιμο γουακαμόλε. Μπορείτε να προσθέσετε λίγο αλάτι και πιπέρι και να ανακατέψετε καλά. Είστε έτοιμοι να απολαύσετε ένα φρέσκο, γευστικό dip που ταιριάζει τέλεια με nachos, τάκος, ή ακόμα και ως γαρνιτούρα σε μπέργκερ.

Απολαυστική συνταγή με 3 υλικά: Τηγανητό κοτόπουλο με μέλι

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Συνταγή για γιαούρτι με φυστικοβούτυρο και επικάλυψη σοκολάτας – Καλύτερο και από παγωτό

HerNews ka

Κρεατόσουπα: Η καλύτερη συνταγή για το παραδοσιακό φαγητό του χειμώνα

Her News

Άγιος Φανούριος: Τι λέει η παράδοση – Πως & γιατί φτιάχνουμε φανουρόπιτα

Her News b