HerNews.gr
Διεθνή

Λίντα Μπλερ: Η πολυτάραχη ζωή & η αποτυχία του «κοριτσιού του εξορκιστή»

Το Hollywood δημιουργεί αστέρια από πολύ νωρίς. Ένα καλό παράδειγμα είναι η Λίντα Μπλερ, η οποία έγινε ευρέως γνωστή χάρη στον ρόλο της ως Regan στο θρίλερ “Εξορκιστής”. Σε ηλικία μόλις 14 ετών, το κορίτσι πρωταγωνίστησε σε μια εμβληματική ταινία μεγάλου μήκους που σκηνοθέτησε ο William Friedkin το 1973.

Τέσσερα χρόνια αργότερα, το νεαρό κορίτσι ήταν επίσης στο σίκουελ, «Ο Αιρετικός: Εξορκιστής ΙΙ», αυτή τη φορά με τον John Boorman.

Περισσότερα από 600 άτομα πέρασαν από οντισιόν για αυτήν την ταινία. Τελικά, επιλέχθηκε ένα παιδί που γεννήθηκε στο Μιζούρι, του οποίου η καριέρα είχε ξεκινήσει στα εννέα του χρόνια εμφανιζόμενο στη σαπουνόπερα «Κρυμμένα Πρόσωπα». Η Λίντα Μπλερ , η οποία είχε ήδη εμπειρία στον κινηματογράφο μεγάλου μήκους μετά τον ρόλο της στο «The Way We Live Now», είχε τη μεγαλύτερη ευκαιρία της καριέρας της.

El exorcista (1973)Το 1973 κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα Β’ Γυναικείου Ρόλου και κέρδισε την αναγνώριση των ειδικών του κινηματογράφου. Από εκείνη τη στιγμή, μια σπουδαία καριέρα υποκριτικής φαινόταν βέβαιη δεδομένου ότι είχε όλη της τη ζωή μπροστά της.

Η ιστορία της παρακμής

Ωστόσο, στα γυρίσματα του «Εξορκιστή» υπέστη πάρα πολλά βίαια επεισόδια στα οποία απειλήθηκε ακόμη και με θάνατο. Μια εμπειρία που τη σημάδεψε όταν ήταν μόλις 14 ετών. Οι επόμενες ταινίες της δεν ήταν τόσο επιτυχημένες όσο αναμενόταν, ειδικά η συνέχεια του «Εξορκιστή», της πιο ακριβής ταινίας μέχρι σήμερα της Warner Bros.

Σε ηλικία 18 ετών η Λίντα Μπλερ συνελήφθη για χρήση και διακίνηση ναρκωτικών. Η δήλωση ενοχής της επέτρεψε να παραλείψει τη φυλακή και να περάσει τρία χρόνια υπό αναστολή. Λίγα χρόνια αργότερα, εισήχθη σε ψυχιατρικό κέντρο για προβλήματα ψυχικής υγείας.

Linda Blair

Από τότε, οι ρόλοι της επικεντρώθηκαν σε ταινίες χαμηλού προϋπολογισμού. Ο κόσμος του «Εξορκιστή» επέστρεψε στη ζωή της με έναν ρόλο στο «Εξορκιστής σε σύνταξη», μια παρωδία της διάσημης ταινίας.

Τον περασμένο Οκτώβριο κυκλοφόρησε η ταινία «Ο Εξορκιστής: Πιστός», μια ταινία μεγάλου μήκους στην οποία η Λίντα Μπλερ δεν ήταν ηθοποιός, αλλά συμβούλευε τη Lidya Jewett και την Olivia Marcum, καθώς και μια μικρή ταινία στο τελευταίο μέρος της ταινίας.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Αμάντα Γουόκερ: Παντρεύτηκε τον βιαστή της, έκαναν παιδί και τελικά τον οδήγησε στη φυλακή

Her News

Τζεφ Μπέζος: Το 500 εκατομμυρίων δολαρίων γιοτ του φαίνεται να έχει το πρόσωπο της συντρόφου του σε ξύλινη προτομή

HerNews ka

Kirstie Alley: Τα παιδιά της δημοπρατούν τα υπάρχοντά της ένα χρόνο μετά τον θάνατό της

HerNews ka