HerNews.gr
Διεθνή

Jelqing: Φρενίτιδα με τη viral τάση – Άνδρες τραβούν το πέος τους για να μεγαλώσει

Μια παράξενη νέα τάση το jelqing, που κάνει τους άνδρες να τραβούν επανειλημμένα το πέος τους για να το μεγαλώσει έχει γίνει viral και οι ειδικοί προειδοποιούν για μόνιμες, πιθανώς επιβλαβείς συνέπειες.

Γνωστό ως jelquing, το φαινόμενο της “μεγέθυνσης” έχει αυξηθεί γρήγορα σε δημοτικότητα σε ιστότοπους όπως το TikTok και το Reddit.

Το jelquing περιλαμβάνει σταθερό πάτημα του αντίχειρα και του δείκτη στη βάση ενός ημιορθωμένου μέλους και μετά το σύρσιμο προς τα εμπρός, όπως όταν προσπαθείτε να πιέσετε τα τελευταία κομμάτια από ένα σωλήνα οδοντόκρεμας.

Η ιδέα είναι ότι αυτές οι επιθετικές κινήσεις προκαλούν ρήγματα μικρού μεγέθους μέσα στον ιστό του πέους, τα οποία, όταν επουλωθούν, επανέρχονται ελαφρώς μεγαλύτερα.

Μερικοί άνδρες πιστεύουν ότι το να τραβήξουν ελάχιστα το πέος τους θα το κάνει να μεγαλώσει. Οι γιατροί διαφωνούν.Αλλά οι γιατροί λένε ότι όσοι έχουν χρησιμοποιήσει αυτή τη “μέθοδο” θα νιώσουν μια απογοήτευση.

«Το να κάνεις αυτού του είδους τις ασκήσεις μπορεί να προκαλέσει μόνιμη βλάβη στο πέος σου», προειδοποιεί η δρ Ρένα Μάλικ.

«Μπορείτε να δημιουργήσετε μούδιασμα του πέους καταστρέφοντας τα νεύρα του πέους», πρόσθεσε, προειδοποιώντας ότι η προσέγγιση κάνει «περισσότερο κακό παρά καλό» και μπορεί επίσης να προκαλέσει επώδυνους μώλωπες και προβλήματα με τις τοπικές αρτηρίες και φλέβες.

Μια ανάρτηση ιστολογίου στον ιστότοπο ιατρικής για τη στυτική δυσλειτουργία Hims, η οποία εξετάστηκε από τον Δρ. Mike Bohl, προειδοποιεί ότι το jelqing μπορεί επίσης να προκαλέσει τη νόσο του Peyronie.

Οι γιατροί δεν πιστεύουν ότι υπάρχουν αποδεδειγμένα οφέλη από το jelqing.

Τα πέη με τη νόσο Περονί είναι επίσης πιο κοντά ενώ είναι σε στύση, σύμφωνα με την κλινική Mayo.

Ο Jelqing εντάσσεται στην πρόσφατη ψευδο-θεραπεία του τραβήγματος του πέους για τη βελτίωση της απόδοσης – μια άλλη κίνηση που κατακρίθηκε από τους επικριτές.

Με άλλα λόγια, κανένας γιατρός δεν είναι πεπεισμένος ότι το jelqing προσφέρει βελτιώσεις στη σεξουαλική ζωή.

Στην πραγματικότητα, η επιστημονική έρευνα για το jelqing που υπάρχει υποδηλώνει σε μεγάλο βαθμό ότι εκτός από αναποτελεσματικό, μπορεί να είναι και επιβλαβές.

@realdavidboydmd There is no evidence this works, but if it intrigues you… profeed with caution. #fyp #health #doctor ♬ original sound – Dr. Boyd

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Άλμπερτ Μπουρλά: Με κορονοϊό ο Mr. Pfizer – Έχει κάνει τέσσερις δόσεις του εμβολίου

Her News b

Ζεράρ Πικέ: Έπεσε από τη σκηνή σε μια εκδήλωση – Οι θαυμαστές της Σακίρα το αποκαλούν «κάρμα»

HerNews ka

Μπρίτνει Σπίαρς: «Είναι πολύ επικίνδυνη για τον εαυτό της και τους γύρω της. Είναι μια ωρολογιακή βόμβα»

Her News b