HerNews.gr
Διασκέδαση

Michael Jackson: Θα αναφερθεί η βιογραφική του ταινία στις κατηγορίες του για παιδεραστία;

Από τον Ιανουάριο, η βιογραφική ταινία του Michael Jackson “Michael” κυκλοφόρησε μια σειρά από ανακοινώσεις του καστ της ταινίας, συμπεριλαμβανομένου του πρόσφατου υποψηφίου για Όσκαρ Colman Domingo ως πατέρας του Jackson, Joe, Nia Long ως μητέρα του Jackson, Katherine και Miles Teller ως John Branca, δικηγόρου του Jackson.

Κάθε δελτίο τύπου περιλαμβάνει την ίδια περιγραφή της ταινίας, υποσχόμενη μια «καθηλωτική και ειλικρινή απεικόνιση του λαμπρού αλλά πολύπλοκου ανθρώπου» που θα περιλαμβάνει τόσο την «αναμφισβήτητη δημιουργική ιδιοφυΐα» του Jackson όσο και την «ανθρώπινη πλευρά και τους προσωπικούς αγώνες του».

Υπάρχει μια σημαντική πτυχή της ζωής του Michael Jackson, ωστόσο, που θα κάνει αυτή την υπόσχεση πρακτικά αδύνατο να εκπληρωθεί: Οι πολλαπλοί ισχυρισμοί ότι ο Βασιλιάς της Ποπ χρησιμοποίησε την παγκόσμια φήμη του για να οδηγήσει τα προεφηβικά αγόρια σε σεξουαλική σχέση.

Σύμφωνα με ένα ρεπορτάζ του Puck News, το οποίο επιβεβαίωσε το Variety , ο σκηνοθέτης Antoine Fuqua, ο παραγωγός Graham King και ο σεναριογράφος John Logan διαφωνούν με αυτούς τους ισχυρισμούς στην ταινία τους. Αλλά ο Michael Jackson πάντα τους αρνιόταν – μεταξύ άλλων κατά τη διάρκεια της πολύμηνης ποινικής δίκης του το 2005 για παιδεραστία και μέθη ανηλίκου, για την οποία αθωώθηκε.

Η οικογένειά του και η περιουσία του διατήρησαν αυτή τη θέση μετά τον θάνατο του το 2009. Για αυτούς, η μόνη ειλικρινής απεικόνιση των καταγγελιών είναι αυτή που επιβεβαιώνει την αθωότητα του Michael Jackson.

Ακόμη και για μια μουσική βιογραφική ταινία – η οποία πρέπει να εξασφαλίσει τα δικαιώματα στη μουσική οποιουδήποτε απεικονίζει, απαιτώντας μια συνεργασία με το υποκείμενο ή την περιουσία τους – ο «Michael» είναι ασυνήθιστα μπλεγμένος με την οργάνωση Jakcson. Ο Branca και ο συν-εκτελεστής είναι παραγωγοί της ταινίας και Jackson τον υποδύεται ως ενήλικος ο ανιψιός του Jafaar Jackson. Σύμφωνα με πηγή κοντά στην παραγωγή, τουλάχιστον ένα ακόμη μέλος της οικογένειας του βασιλιά της ππ[ βρίσκεται στο πλατό κάθε μέρα. 

«Η ζωή του Michael ήταν περίπλοκη», συνεχίζει ο King. «Ως σκηνοθέτης, προσπαθώ να εξανθρωπίσω, αλλά όχι να απολυμάνω και να παρουσιάσω την πιο συναρπαστική, αμερόληπτη ιστορία που μπορώ να αποτυπώσω σε μία ταινία μεγάλου μήκους και να αφήσω το κοινό να αποφασίσει πώς νιώθει αφού την παρακολουθήσει. Ο Michael παραμένει ξεκάθαρα ένας εντυπωσιακός, πολιτισμικά σημαντικός καλλιτέχνης με ζωή και κληρονομιά που αξίζει να εξερευνήσετε».

Η διαβεβαίωση του King για μια «αμερόληπτη» ταινία δεν εμπίπτει στον σκηνοθέτη Dan Reed, σκηνοθέτη της σειράς ντοκιμαντέρ του 2019 «Leaving Neverland», η οποία εξιστορεί λεπτομερώς τους ισχυρισμούς των Wade Robson και James Safechuck ότι ο Jackson διατηρούσε ξεχωριστές, μακροχρόνιες σεξουαλικές σχέσεις μαζί τους ως παιδιά, ξεκινώντας όταν ο Safechuck ήταν 10 ετών και ο Robson ήταν 7. 

Τα σενάρια μπορούν να αλλάξουν σημαντικά κατά τη διάρκεια μιας παραγωγής. Αλλά ο «Michael» αντιμετωπίζει τον έλεγχο ανεξάρτητα από το πώς απεικονίζει τη συμπεριφορά του Jackson γύρω από τα παιδιά. Το 2013 και το 2014, ο Robson και ο Safechuck μήνυσαν τις εταιρείες του Jackson, που τώρα διοικούνται από την περιουσία του, επειδή αμέλησαν να τους προστατεύσουν από την υποτιθέμενη κατάχρηση του Jackson.

Αφού εξέτασε το νομικό σύστημα για μια δεκαετία, ένα εφετείο της Καλιφόρνια αποφάσισε το 2023 ότι οι αγωγές πρέπει να περάσουν σε δίκη. Στη συνέχεια, οι περιπτώσεις συνδυάστηκαν τον Φεβρουάριο. Ο δικηγόρος των Robson και Safechuck, John Carpenter, πιστεύει ότι οι καθυστερήσεις από τη νομική ομάδα της περιουσίας του Jackson πιθανότατα θα ωθήσουν τη δίκη πέρα ​​από την προγραμματισμένη κυκλοφορία του «Michael» τον Απρίλιο του 2025.

«Μπορεί να κάνει πιο δύσκολη την επιλογή μιας κριτικής επιτροπής», λέει. «Αλλά, τελικά, νομίζω ότι τα στοιχεία είναι τόσο ισχυρά που δεν ανησυχώ γι’ αυτό».

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Χάρις Αλεξίου: Ambassador της παγκόσμιας καμπάνιας Equal του Spotify!

HerNews ka

Μαρίνα Σάττι: Σαρώνει στα παγκόσμια & ευρωπαϊκά charts με το “ZARI”

HerNews ka

Λένα Ζευγαρά: Κυκλοφόρησε η νέα της επιτυχία «Χίλια Πρέπει»

HerNews ka