HerNews.gr
DECORNEWS

Συμβουλές για να κάνετε το μπάνιο σας να μυρίζει όμορφα συνεχώς

Οι απόλυτα υγιεινοί, καθαροί και αρωματικοί εσωτερικοί χώροι του μπάνιου ανακουφίζουν από την κούραση της ημέρας και σας βοηθούν να ξεκινήσετε (ή να τελειώσετε) φρέσκα τη μέρα σας. Αλλά το να κάνετε το μπάνιο σας να φαίνεται άψογο όπως αυτά στο Pinterest ή σε ένα blog διακόσμησης σπιτιού είναι τουλάχιστον επίπονο.

Αν και μπορεί να καταφέρετε να κάνετε το μπάνιο σας πεντακάθαρο με έναν ολοκληρωμένο καθαρισμό το Σαββατοκύριακο, το να το κάνετε να μυρίζει σαν σπα είναι μια εντελώς άλλη λύση.

Διατηρώντας το μπάνιο σας καθαρό, συμβαδίζοντας με μερικές δουλειές και προσθέτοντας μερικά ενισχυτικά αρωμάτων στο χώρο σας, το να διατηρείτε το μπάνιο σας να μυρίζει υπέροχα δεν είναι τελικά τόσο δύσκολο. 

Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε μερικές από τις αγαπημένες μας συμβουλές για να κάνετε το μπάνιο σας να μυρίζει όμορφα.

1. Καθαρίστε όταν μπορείτε

πώς να κάνετε το μπάνιο να μυρίζει όμορφα τακτικάΈνας από τους καλύτερους τρόπους για να καλύψετε τις οσμές και τις μυρωδιές στο μπάνιο είναι να τις αποτρέψετε εξαρχής. Και ο ευκολότερος τρόπος για να τις αποτρέψετε είναι να καθαρίζετε το μπάνιο σας τακτικά. Ακόμα κι αν είναι τόσο απλό όσο το σκούπισμα του νεροχύτη του μπάνιου σας κάθε δεύτερη μέρα, λίγος καθαρισμός μπορεί να σας βοηθήσει πολύ.

Άλλα εύκολα καθαριστικά πράγματα που αποτρέπουν τις μυρωδιές; Βεβαιωθείτε ότι πλένετε τακτικά το μπάνιο και τις πετσέτες σας και να κάνετε στην τουαλέτα σας ένα κανονικό τρίψιμο κάθε τόσο.

2. Χρησιμοποιήστε ένα μικρό diffuser

πώς να κάνετε το μπάνιο να μυρίζει όμορφαΟ διαχυτής είναι μια μικρή συσκευή που απελευθερώνει αρώματα στον αέρα μέσω θερμότητας ή πεπιεσμένου αέρα. Συνήθως είναι γεμάτο με μείγμα αιθέριων ελαίων και το μικρό του μέγεθος κάνει έναν διαχυτή την ιδανική λύση για να μυρίζουν υπέροχα οι μικροσκοπικοί χώροι.

Χρησιμοποιήστε έναν διαχυτή στο μπάνιο σας τοποθετώντας τον στο πίσω μέρος του νιπτήρα σας, πίσω από την τουαλέτα σας ή σε άλλη βάση. Είναι εξαιρετικό για τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος που μοιάζει με σπα κατά τη διάρκεια ενός μπάνιου ή ντους. Ωστόσο, να είστε προσεκτικοί σχετικά με τη χρήση διαχυτών γύρω από τα κατοικίδια ζώα σας – ορισμένα αιθέρια έλαια είναι τοξικά για τους σκύλους και τις γάτες.

4. Προσοχή στις υγρές πετσέτεςπώς να κάνετε το μπάνιο να μυρίζει καλά τις υγρές πετσέτεςΈνας από τους μεγαλύτερους ένοχους αυτής της βρόμας στο ντους είναι οι υγρές, άπλυτες πετσέτες σας. Όταν αφήνετε διπλωμένες ή σε ένα σωρό στο πάτωμα ενώ είναι ακόμα υγρές, οι φανταχτερές, βελούδινες πετσέτες σας σύντομα γίνονται τίποτα περισσότερο από μούχλα. Αλλά μπορείτε εύκολα να το αποφύγετε. Πρώτον, μην αφήνετε τις πετσέτες σας στο πάτωμα—πάντα να τις κρεμάτε για να στεγνώσουν, ειδικά αν είναι υγρές. Δεύτερον, μην τις διπλώνετε αν είναι έστω και λίγο υγρές. Φροντίστε πρώτα να έχουν στεγνώσει στις άκρες. Τρίτον, πλένετε τακτικά τις πετσέτες σας.

5. Χρησιμοποιήστε τα αγαπημένα σας αρωματικά σαπούνιαπώς να κάνετε το μπάνιο να μυρίζει καλά αρωματικό σαπούνιΉρθε η ώρα να περιποιηθείτε τον εαυτό σας και να αγοράσετε το αγαπημένο σας αρωματικό αφρόλουτρο σώματος. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να μπαίνεις σε ένα μπάνιο με ατμό που μυρίζει σαν φρεσκοκομμένα τριαντάφυλλα και πασχαλιές. Η χρήση των αγαπημένων σας αρωματικών σαπουνιών (τα οποία με τη σειρά τους παρέχουν άρωμα στο μπάνιο σας) είναι ένας εύκολος τρόπος για να διατηρήσετε το μπάνιο σας να μυρίζει υπέροχα.

6. Βεβαιωθείτε ότι αερίζεται

πώς να κάνετε το μπάνιο να μυρίζει καλό αερισμόΣε αυτό το σημείο, είναι σημαντικό να μην διατηρείτε το μπάνιο σας με υδρατμούς για πολύ καιρό. Μετά από κάθε  ντους ή μπάνιο, ανοίξτε τα παράθυρα του μπάνιου σας (αν έχετε) και αερίστε τον χώρο για περίπου 10-15 λεπτά. Κάνοντας αυτό απαλλάσσει τον μικροσκοπικό χώρο από την υπερβολική υγρασία, που είναι ένας από τους μεγαλύτερους ένοχους όσον αφορά την πρόκληση άσχημων οσμών, και παρέχει φρέσκο ​​αέρα. Εάν δεν έχετε παράθυρο μπάνιου (δεν είμαστε όλοι τόσο ευλογημένοι), λειτουργήστε τον ανεμιστήρα του μπάνιου σας για τον ίδιο χρόνο.

7. Χρησιμοποιήστε βότανακάντε το μπάνιο σας να μυρίζει υπέροχα βόταναΛίγη πρασινάδα πηγαίνει πολύ όταν πρόκειται να ανανεώσετε το άρωμα του μπάνιου σας. Μπορείτε να εφαρμόσετε τη χλωρίδα στο μπάνιο με πολλούς τρόπους – εάν έχετε παράθυρο, φυτέψτε μερικά βότανα με έντονα άρωμα κοντά του, όπως λεβάντα ή μέντα. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μπουκέτα αποξηραμένων βοτάνων σε βάζο για μια κομψή πινελιά.

8. Μην ξεχνάτε να πετάξετε τα σκουπίδιαπώς να κάνετε το μπάνιο σας να μυρίζει όμορφα μέρη που βρωμάνεΥπάρχουν και άλλοι ένοχοι στο μπάνιο πέρα ​​από την τουαλέτα, όπως ο κάδος σκουπιδιών. Αλλά ευτυχώς, είναι εύκολο να καταπολεμήσετε τις μυρωδιές των σκουπιδιών στο μπάνιο σας. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε: βγάζετε τα σκουπίδια τακτικά, ακόμα κι αν δεν είναι γεμάτα. Το να μένουν σκουπίδια φέρνει μόνο βρόμα. Επιπλέον, όταν βγάζετε τα σκουπίδια, τοποθετήστε μερικές σταγόνες από το αγαπημένο σας αιθέριο έλαιο στον άδειο κάδο απορριμμάτων και τη σακούλα. Το λάδι θα προσφέρει ένα άρωμα φρεσκάδας κάθε φορά που ανοίγει ο κάδος.

5 πράγματα για να αντικαταστήσετε στο μπάνιο σας ώστε να είναι πιο πρακτικό (και πιο εύκολο στο καθάρισμα)

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Οδηγός για νοικοκυρές: Πως να βγάλετε τα άλατα από τον νεροχύτη

Her News b

Φτιάξε τις δικές σου χριστουγεννιάτικες νιφάδες και στόλισε τον χώρο

Her News

Οι 8 πιο συχνές ερωτήσεις για τα φυτά – Μάθε πως θα αποκτήσεις τον τέλειο κήπο!

Her News