HerNews.gr
DECORNEWS

5 πράγματα για να αντικαταστήσετε στο μπάνιο σας ώστε να είναι πιο πρακτικό (και πιο εύκολο στο καθάρισμα)

Όλοι θέλουν ένα όμορφο, πολυτελές μπάνιο, αλλά ένα μπάνιο που δεν είναι δύσκολο να συντηρηθεί ή να καθαριστεί. Κατά το σχεδιασμό ή την ανακαίνιση αυτού του χώρου, εάν είστε προσεκτικοί στην επιλογή υλικών ή προϊόντων που απαιτούν πολύ λιγότερη προσοχή από άλλα στην κατηγορία τους, θα εξοικονομήσετε πολύ χρόνο.

Ρίξτε μια ματιά σε αυτές τις προτάσεις και κάντε δώρο στον εαυτό σας ένα μπάνιο που είναι εύκολο στη χρήση, τον καθαρισμό και τη συντήρηση.

1. Λαμπερά πλακάκιαΈνα μπάνιο με γυαλιστερά μαρμάρινα πλακάκιαΤα πλακάκια που έχουν γυαλιστερό φινίρισμα ή γυαλιστερό πλακάκι μεγάλου μεγέθους μπορεί να είναι ολισθηρά, επομένως συνήθως μένουμε μακριά από αυτά, καθώς δημιουργούν τις πιο μη πρακτικές επιλογές δαπέδων. Επιλέξτε πλακάκια μπάνιου που έχουν σκληρή επιφάνεια, είναι αδιάβροχα και αντιολισθητικά. Τα πλακάκια από πορσελάνη και μωσαϊκό είναι ένα από τα πιο κοινά και αποτελεσματικά. Είναι ανθεκτικά και ευέλικτα, με μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και σχεδίων στην αγορά.

2. Διάφανες κουρτίνεςΈνα μπάνιο με διάφανες κουρτίνες δίπλα στην μπανιέραΕνώ οι κουρτίνες μπάνιου μπορούν να κάνουν τον χώρο να αισθάνεται ελαφρύς και άνετος και ακόμη και να προσθέτουν μια απαλή πινελιά, αυτές μπορούν να αυξήσουν την προσπάθεια για τη συντήρηση του δωματίου. Πολλά υλικά για κουρτίνες, όπως το διάφανο ή το μετάξι, μπορούν να υγρανθούν εύκολα, να πιάσουν μούχλα και να αρχίσουν να δίνουν στο δωμάτιο μια θαμπή εμφάνιση. Ειδικά οι κουρτίνες δεν πρέπει να τοποθετούνται δίπλα στο ντους ή την μπανιέρα. 

3. Γυαλισμένα εξαρτήματα μπάνιουΈνα μπάνιο με εξαρτήματα χρωμίουΈνα από τα πιο σημαντικά συστατικά για το σχεδιασμό ενός καλού, μοντέρνου μπάνιου είναι η ποιότητα των εξαρτημάτων. Οι έξυπνες και εύχρηστες βρύσες και λαβές είναι απαραίτητες για την ομαλή λειτουργία αυτού του χώρου. Θέλετε επίσης να επιλέξετε στοιχεία που δεν δείχνουν εύκολα τη βρομιά. Τα εξαρτήματα μπάνιου με τη μεγαλύτερη συντήρηση είναι οτιδήποτε έχει γυαλισμένη επιφάνεια. Αν τα δακτυλικά αποτυπώματα σας τρελαίνουν, επιλέξτε πιο βουρτσισμένα φινιρίσματα, όπως βουρτσισμένος ορείχαλκο ή νικέλιο. 

4. Μη πρακτική αποθήκευσηΈνα μπάνιο με αποθήκη κάτω από το νεροχύτηΈνα μεγάλο λάθος αποθήκευσης που κάνουν πολλοί άνθρωποι είναι ότι δεν ταιριάζουν τις επιλογές αποθήκευσης με τον τύπο του προϊόντος που διατηρείτε στο μπάνιο σας. Για παράδειγμα, εάν όλα τα μπουκάλια σας είναι πολύ μικρά σε ύψος, τότε δεν είναι αποτελεσματική αποθήκευση να έχετε ράφια σε απόσταση μεταξύ τους και βαθιά. Ή εάν έχετε ψηλά κουτάκια με αντικείμενα, όπως σπρέι μαλλιών, αυτά θα πρέπει να τα κρατάτε όρθια, οπότε χρειάζονται ψηλά, λεπτά ράφια. Ωστόσο, εάν διατηρείτε αντικείμενα οικογενειακού μεγέθους στο μπάνιο, τότε τα βαθιά και ψηλά ράφια είναι σημαντικά. Ουσιαστικά, η καλή αποθήκευση είναι αποτέλεσμα της αντιστοίχισης του κυρίαρχου μεγέθους του προϊόντος σας με τον τύπο ή το δοχείο αποθήκευσης

Αν δεν μπορείτε να αλλάξετε τον χώρο αποθήκευσης μπάνιου σας συγκεντρώνοντας προϊόντα παρόμοιου μεγέθους που έχουν παρόμοια λειτουργία, η χρήση διάφανων δοχείων κατάλληλου μεγέθους θα βοηθήσει στην καλύτερη χρήση του χώρου που έχετε.

5. Κακής ποιότητας φωτισμόςΈνα μπάνιο με φώτα τοποθετημένα πάνω από τον καθρέφτηΗ επιλογή του σωστού φωτισμού μπάνιου είναι πρωταρχικής σημασίας γιατί αυτό το στοιχείο μπορεί να φτιάξει ή να χαλάσει την εμφάνιση του χώρου, ενώ επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό την πρακτικότητα του δωματίου. Πέρα από τον χαμηλό φωτισμό, κάθε σκληρός φωτισμός στο μπάνιο μπορεί επίσης να κάνει την καθημερινότητά σας κυριολεκτικά “πονοκέφαλο”, επομένως μείνετε μακριά από τυχόν λαμπτήρες που αναδίδουν ψυχρούς μπλε τόνους. Το ίδιο ισχύει και για τους εξαιρετικά αμυδρούς λαμπτήρες όπως οι λαμπτήρες πυρακτώσεως παλιάς σχολής. Δεν είναι πρακτικοί και δεν είναι εξαιρετική επιλογή όταν ετοιμάζεστε για την ημέρα (ή τη νύχτα!).

Ποιο είναι το πιο κολακευτικό φως για ένα μπάνιο;

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

5 ιδέες για να οργανώσετε ένα μπάνιο με ελάχιστο έως καθόλου αποθηκευτικό χώρο

HerNews ka

Φωτάκια: Βάλε τον ρομαντισμό στο σπίτι

Her News

4 Λόγοι για να αγοράσεις μια σκούπα ρομπότ

Her News