HerNews.gr
Ελλάδα

Κάλυμνος: Ο καλύτερος προορισμός αναρρίχησης στην Ελλάδα

Το ελληνικό νησί της Κάλυμνου επιλέχθηκε πρόσφατα ως ο δεύτερος καλύτερος προορισμός αναρρίχησης (μετά τη Σαρδηνία) στην Ευρώπη από το travel.com, έναν από τους κορυφαίους χώρους αναψυχής. Η Κάλυμνος κατάφερε με κάποιο τρόπο να μείνει μακριά από το κύριο τουριστικό ραντάρ, αλλά το μυστικό ήταν ανοιχτό μεταξύ των ορειβατών εδώ και χρόνια, λέει το travel.com.

Η Κάλυμνος υποδέχεται κάθε χρόνο 10.000 ορειβάτες που συνήθως περνούν περίπου μια εβδομάδα στο νησί.

Δεδομένου ότι η αναρρίχηση σε βράχο απολαμβάνεται καλύτερα τους πιο δροσερούς μήνες, αυτό σημαίνει επίσης ότι η Κάλυμνος είναι ένας δημοφιλής ελληνικός προορισμός εκτός εποχής.Αναρρίχηση στο βράχο της Καλύμνου στο σπήλαιο

Η Κάλυμνος ως πρώτης τάξεως προορισμός αναρρίχησης

Η Κάλυμνος είναι ένας κορυφαίος προορισμός για τους λάτρεις της φυσικής κατάστασης και τους φανατικούς της αναρρίχησης.

Η Κάλυμνος διαθέτει επίσης τεράστιες εκτάσεις ανεξερεύνητου βραχώδους εδάφους. Όπως συμφωνούν οι ειδικοί, παρόλο που δεν είναι ποτέ χωρίς κάποιο κίνδυνο, καθώς είναι βέβαιο ότι θα συμβούν ατυχήματα, είναι μια από τις ασφαλέστερες μορφές αναρρίχησης.

Αυτοί είναι οι λόγοι που έλκονται στην Κάλυμνο ορειβάτες διαφόρων ηλικιών και ικανοτήτων.

Σημεία για οικογένειες και ορειβάτες όλων των ηλικιών

Η Κάλυμνος επιλέγεται συχνά από ορειβάτες όλων των ηλικιών, συμπεριλαμβανομένων των εφήβων, των οικογενειών και των μεγαλύτερων ορειβατών, καθώς υπάρχουν πολλές διαδρομές που είναι δύσκολες στο νησί.

Ένα από τα πιο διάσημα σημεία αναρρίχησης του νησιού είναι η Grande Grotta – μια τεράστια σπηλιά που μπορεί να υπερηφανεύεται για ένα δάσος από μεγάλους σταλακτίτες.

Το βράδυ, αφού περάσουν τη μέρα τους εξερευνώντας τις σπηλιές του νησιού, οι ορειβάτες συνήθως συγκεντρώνονται σε μπαρ και ταβέρνες του Μασουρίου για να χαλαρώσουν.

Εκτός από την αναρρίχηση, η Κάλυμνος φημίζεται και για το παρελθόν της και τη σύνδεσή της με τη σπογγαλιεία, μια ακμάζουσα βιομηχανία για την οποία το νησί είναι διεθνώς γνωστό.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Taxisnet: Κατά 142% αυξήθηκε η πρόσβαση των πολιτών σε ηλεκτρονικές υπηρεσίες – Πως η ζωή μας έγινε πιο εύκολη

Her News

Χωρίς ταξί σήμερα η Αττική από 14:00-20:00

HerNews ka

Ελληνικό Κτηματολόγιο: Σχεδίασε & δημιούργησε μία πύλη ανοιχτών δεδομένων

Her News