HerNews.gr
Διεθνή

Σοκ στη Βραζιλία: Γυναίκα πήγε με τον νεκρό θείο της στην τράπεζα

Ένα σοκαριστικό περιστατικό εκτυλίχθηκε στο Ρίο ντε Τζανέιρο όταν η Érika de Souza Vieira Nunes προσπάθησε να μεταφέρει τον νεκρό θείο της, Paulo Roberto Braga , σε μια τράπεζα στο Bangu για να βγάλει χρήματα από τον λογαριασμό του.

Σύμφωνα με αναφορές του Excelsior, οι εργαζόμενοι στο Itau Unibanco σοκαρίστηκαν όταν η Érika προσπάθησε να αποσύρει ένα δάνειο ίσο με 17 ρεάλ (περίπου 3.000 ευρώ) χρησιμοποιώντας την ταυτότητα του αποθανόντος θείου της.

Σε μια ανησυχητική εξέλιξη των γεγονότων που καταγράφηκαν σε βίντεο, η Érika εθεάθη να χειρίζεται το χέρι και το κεφάλι του θείου της για να προσομοιώσει ότι υπέγραφε για τη συναλλαγή. Το προσωπικό της τράπεζας, δικαίως θορυβημένο από αυτή τη συμπεριφορά, επικοινώνησε αμέσως με τις αρχές.Γυναίκα πήγε το νεκρό σώμα του θείου της σε μια τράπεζα: προσπάθησε να κάνει τον νεκρό να υπογράψει για ανάληψηΤι συνέβη όταν έφτασαν οι αρχές;

Κατά την άφιξη, η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι ο Paulo Roberto Braga , ηλικίας 68 ετών, ήταν νεκρός και συνέλαβε αμέσως την Érika de Souza Vieira Nunes. Η γυναίκα , ισχυριζόμενη ότι ήταν η φροντίστρια του θείου της και ισχυριζόμενη ότι ήταν πολύ αδύναμος, αντιμετωπίζει τώρα πιθανές κατηγορίες για υπεξαίρεση και κακομεταχείριση πτώματος.

Αυτό το συγκλονιστικό περιστατικό υπογραμμίζει τα μήκη που μπορεί να καταφέρουν ορισμένα άτομα για οικονομικό όφελος και εγείρει ανησυχίες σχετικά με την κακοποίηση και την εκμετάλλευση των ηλικιωμένων. Ενώ τα κίνητρα πίσω από τις πράξεις της γυναίκας παραμένουν ασαφή, η σοβαρότητα των κατηγοριών που αντιμετωπίζει υπογραμμίζει τη σοβαρότητα των πράξεών της.Woman Wheels Corpse into Bank, Allegedly Tries to Get Him to Sign Off Loan  in Her Name - Tuko.co.ke

Δυστυχώς, οι περιπτώσεις οικονομικής εκμετάλλευσης που αφορούν ευάλωτα άτομα δεν είναι ασυνήθιστες. Η οικονομική κακοποίηση ηλικιωμένων, ειδικότερα, είναι μια αυξανόμενη ανησυχία παγκοσμίως.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ ), περίπου 1 στους 6 ηλικιωμένους βιώνουν κάποια μορφή κακοποίησης σε κοινοτικά περιβάλλοντα κάθε χρόνο, με την οικονομική εκμετάλλευση να είναι ένας από τους πιο διαδεδομένους τύπους.

Ως απάντηση σε τέτοια ζητήματα, κυβερνήσεις και οργανισμοί σε όλο τον κόσμο έχουν εφαρμόσει μέτρα για την προστασία των ευάλωτων πληθυσμών. Αυτό περιλαμβάνει εκστρατείες ευαισθητοποίησης, αυστηρότερους κανονισμούς σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα για τον εντοπισμό ύποπτων δραστηριοτήτων και ενισχυμένη νομική προστασία για τους ηλικιωμένους.

Η παράξενη φύση αυτού του περιστατικού στην τράπεζα έχει τραβήξει την προσοχή του κοινού και χρησιμεύει ως μια έντονη υπενθύμιση της σημασίας της προστασίας των ευάλωτων ατόμων από εκμετάλλευση και κακοποίηση, ιδιαίτερα σε πλαίσια που αφορούν οικονομικά ζητήματα.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

«Μπορεί να είμαι γκέι»: Η απάντηση του Καρόλου στην Νταϊάνα όταν τον ρώτησε γιατί δεν κάνουν σεξ

Her News

Βασίλισσα Ελισάβετ: Ποια ήταν η συνήθεια στο μακιγιάζ της που άλλαζε μια φορά τον χρόνο;

HerNewskl

Single ξανά η Κένταλ Τζένερ: Χώρισε οριστικά από τον Ντέβιν Μπούκερ

Her News