HerNews.gr
Ελλάδα

Αθήνα: Ανακηρύχθηκε η πόλη με την καλύτερη μυρωδιά στην Ευρώπη «τρώγοντας» το Παρίσι

Οι άνθρωποι που ζουν στην Αθήνα μπορεί να διαφωνούν, αλλά μια πρόσφατη μελέτη που αναλύει 30 μεγάλες πόλεις στην Ευρώπη και όχι μόνο, διαπίστωσε ότι η ελληνική πρωτεύουσα είναι η πόλη με την καλύτερη μυρωδιά.

Η μελέτη του HAYPP έχει ρίξει φως σε αυτή την παραμελημένη πτυχή της αστικής ζωής και εξέτασε παράγοντες όπως η καθαριότητα και η αναλογία των ανθοπωλείων, των αρτοποιείων και των αρωματοπωλείων για να δώσει σε κάθε πόλη μια «βαθμολογία μυρωδιάς».

Και η πόλη που κέρδισε την θέση της στην κορυφή των charts ήταν η Αθήνα.Ιστορικά ανθοπωλεία Πλατεία Συντάγματος ΑθήναΗ μελέτη εξηγεί ότι οι πολυσύχναστες λαϊκές αγορές, το άρωμα των φρέσκων προϊόντων, των βοτάνων και των λαχταριστών ελληνικών λιχουδιών που διαχέονται στον αέρα, φέρνουν την Αθήνα στην κορυφή του σχετικού χάρτη.

«Η Αθήνα είναι μια γιορτή για τις αισθήσεις», υποστηρίζει η μελέτη, σημειώνοντας 8,3 στα 10 στο οσμόμετρο. Από την τυρόπιτα μέχρι τον μπακλαβά , τα αρτοποιεία της πόλης προσφέρουν μια σοβαρή αρωματική ικανοποίηση.

Η πρωτεύουσα είναι επίσης ένας παράδεισος με λουλούδια, με 31 ανθοπωλεία και 22 αρωματοποιία ανά 10 τετραγωνικά χιλιόμετρα, πράγμα που σημαίνει ότι το λεπτό άρωμα απλώνεται σε κάθε γωνιά της πόλης.Η δέσμευση της πόλης για την καθαριότητα αντικατοπτρίζεται επίσης στον Δείκτη Περιβαλλοντικής Απόδοσης (EPI), με βαθμολογία 56,2.

Ενώ η Αθήνα μπορεί να διεκδίκησε την πρώτη θέση, αξίζει να αναφέρουμε τις άλλες πόλεις που μπήκαν στη λίστα με τις πιο μυρωδάτες πόλεις του κόσμου.

Το Παρίσι, με τη ρομαντική του ατμόσφαιρα και τις κομψές λεωφόρους, κατέχει τη δεύτερη θέση, ακολουθούμενο από κοντά η Ζυρίχη, που φημίζεται για την καθαριότητα και το γραφικό περιβάλλον του ολοκληρώνει την πρώτη τριάδα. Το Ντούμπλι βρίσκεται στο νούμερο τέσσερα, ακολουθούμενο από το Λουξεμβούργο και τη Λευκωσία.

Ακολουθούν οι δέκα πρώτες:Αθήνα

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Μεταμορφώνεται η Πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη

Her News

Ηλιούπολη: Ανοίγουν στόματα για τον προπονητή ταεκβοντό – «Είχε ταλέντο να κρύβεται»

Her News b

Δολοφονία Κως: Η κηδεία της 27χρονης Αναστάζια θα τελεστεί κάτω από άκρα μυστικότιτα στην Πολωνία

HerNews ka