HerNews.gr
Health

Τα ροφήματα που θα σας βοηθήσουν να σταματήσετε την λαχτάρα για ζάχαρη

Η λαχτάρα για ζάχαρη είναι μια παγκόσμια εμπειρία, που διασχίζει την ταπετσαρία των ημερών μας με την υπόσχεση μιας γλυκιάς απόδρασης. Είτε πρόκειται για τη γοητεία αυτής της πλάκας σοκολάτας μετά από μια κουραστική μέρα είτε για την προσμονή ενός σπιτικού μπισκότου, αυτές οι λιγούρες είναι μικροί ψίθυροι χαράς στη ρουτίνα μας.

Όλα όμως έρχονται με τα θετικά και τα αρνητικά τους. Η κατανάλωση πολλών γλυκών λιχουδιών μπορεί να ικανοποιήσει τον ουρανίσκο μας. Ωστόσο, κάτι τέτοιο μπορεί να συμβάλει σε μυριάδες ανησυχίες για την υγεία όταν καταναλώνεται σε υπερβολική ποσότητα, συμπεριλαμβανομένου του αυξημένου κινδύνου οδοντικής τερηδόνας , αύξησης βάρους και ανησυχιών για την υγεία της καρδιάς.

Αν πιάνεις τον εαυτό σου να έχει λαχτάρα για ζάχαρη, εδώ είναι τα επτά ποτά που μπορεί να θελήσεις να εξετάσεις για να σε βοηθήσουν να δαμάσεις την λαχτάρα σου.

1. Αναψυκτικά με χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρηπορτοκαλί σόδαΤα αναψυκτικά με χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη μπορεί να είναι μια τακτική επιλογή για όσους θέλουν να διαχειριστούν ή να μειώσουν την επιθυμία τους για ζάχαρη . Αυτά τα ποτά περιέχουν συνήθως λιγότερη ζάχαρη από τα αντίστοιχα πλήρους ζάχαρης, γεγονός που δυνητικά οδηγεί σε μειωμένη συνολική πρόσληψη ζάχαρης. Όταν καταναλώνονται με μέτρο, μπορούν να ικανοποιήσουν την επιθυμία για μια γλυκιά γεύση χωρίς να προσφέρουν όλο το φορτίο ζάχαρης που βρίσκεται στα κανονικά αναψυκτικά. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στη σταδιακή μείωση της λαχτάρας του σώματος για γλυκά, λειτουργώντας ως σκαλοπάτι για την υιοθέτηση μιας πιο υγιεινής διατροφής με χαμηλότερη περιεκτικότητα σε ζάχαρη συνολικά.

2. Χυμός καρπουζιούχυμό καρπουζιούΕάν ο χυμός φρούτων είναι αυτό που λαχταράτε, η αναζήτηση του χυμού καρπουζιού μπορεί να σας ξεδιψάσει ενώ θα σας βοηθήσει να διαχειριστείτε τη λαχτάρα σας για ζάχαρη. Ένα ποτήρι χυμού καρπουζιού (που γίνεται μόνο με το χυμό καρπουζιού) παρέχει περίπου 70 θερμίδες και μηδέν γραμμάρια πρόσθετης ζάχαρης (σημειώστε ότι περιέχει φυσικά σάκχαρα).

Αλλά ένας από τους κύριους λόγους που αυτό το ποτό μπήκε στη λίστα μας είναι επειδή είναι μια φυσική πηγή μαγνησίου. Η ανεπάρκεια μαγνησίου μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην αύξηση της λαχτάρας για ζάχαρη, καθώς αυτό το μέταλλο είναι απαραίτητο για το μεταβολισμό της γλυκόζης. 

3. Νερόποτήρι νερούΝαι, το απλό παλιό H2O μπορεί να σας βοηθήσει να περιορίσετε τη λαχτάρα σας για ζάχαρη φυσικά και άνετα. Γιατί; Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι πεινούν όταν διψούν πραγματικά. Έτσι, το να ακουμπάς στο νερό όταν χτυπάει η λαχτάρα για ζάχαρη μπορεί να σου επιτρέψει να τιθασεύσεις τη δίψα σου και με τη σειρά σου να διαχειριστείς τη λαχτάρα σου για ζάχαρη. Γιατί μπορεί τελικά να μην χρειαζόσουν γλυκό και το σώμα σου να ζητούσε απλώς μια γουλιά νερό!

4. Matcha matcha latteΤο Matcha, μια λεπτώς αλεσμένη σκόνη που παρασκευάζεται από ειδικά καλλιεργημένα και επεξεργασμένα φύλλα πράσινου τσαγιού, έχει αυξηθεί σε δημοτικότητα για τη μοναδική γεύση, τα οφέλη για την υγεία και την πολιτιστική του σημασία στις τελετές τσαγιού. Η ικανότητά του να βοηθά στη διαχείριση της λαχτάρας για ζάχαρη πηγάζει από την υψηλή περιεκτικότητά του σε L-θεανίνη , ένα αμινοξύ που προάγει τη χαλάρωση και την ευεξία, ενώ μειώνει το στρες και το άγχος, που είναι κοινά ερεθίσματα για την επιθυμία για ζάχαρη.

Εάν δεν είστε λάτρης του matcha, το παραδοσιακό πράσινο τσάι θα λειτουργούσε παρόμοια.

Πότε είναι η καλύτερη ώρα για να πάρετε τις πολυβιταμίνες σας;

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Γιατί ιδρώνουμε τόσο πολύ;

Her News

Πόσο χρονικό διάστημα μπορείς να σας κρατήσει ξύπνιες ο καφές;

HerNewskl

Εύκολο detox μετά από τριήμερο… φαγοπότι!

Her News