HerNews.gr
DECORNEWS

Πώς να αφαιρέσετε το μακιγιάζ από τα ρούχα: 7 ιδιοφυή hacks

Ακόμα κι αν θεωρείτε τον εαυτό σας εκπαιδευμένο επαγγελματία στο να σχεδιάζει αυτό το τέλειο φτερωτό γατίσιο-μάτι ή να διαμορφώνει το περίγραμμα αυτών των ζυγωματικών όπως η Bella Hadid, τα λάθη στο μακιγιάζ είναι αναπόφευκτα.

Έτσι, όταν κατά λάθος μουτζουρώσετε αυτό το eyeliner σε ένα καινούργιο φόρεμα ή λερώσετε με υγρό foundation ένα λευκό πουκάμισο, το να ξέρετε πώς να αφαιρέσετε το μακιγιάζ από τα ρούχα με τον σωστό τρόπο θα απαλύνει τον πανικό που μπορεί να είχατε πιστεύοντας ότι καταστρέψατε για πάντα ένα αγαπημένο ρούχο.

Πρώτον, θα πρέπει πάντα να διαβάζετε την ετικέτα φροντίδας του ενδύματος σχετικά με το πώς να φροντίζετε το ύφασμα, ώστε να μην κάνετε τα πράγματα χειρότερα. Και για επίμονους λεκέδες, μπορείτε πάντα να επισκεφτείτε έναν επαγγελματία καθαρισμού ή να επιλέξετε στεγνό καθάρισμα. Αλλά για τα περισσότερα ατυχήματα με το μακιγιάζ, υπάρχουν απλές λύσεις καθαρισμού. Το καλύτερο κομμάτι; Πιθανότατα έχετε ήδη κάποια από αυτά τα προϊόντα καθαρισμού για να τα χρησιμοποιήσετε.

Παρακάτω είναι οκτώ ιδιοφυείς – και το πιο σημαντικό, εύκολοι – τρόποι για να αφαιρέσετε το μακιγιάζ από τα ρούχα σύμφωνα με τους επαγγελματίες. Φυλάξτε το για την επόμενη έκτακτη ανάγκη.Να είστε προληπτικοί

Όπως συμβαίνει με τα περισσότερα πράγματα, είναι συνήθως καλύτερο -και πολύ πιο εύκολο- να αποτρέψετε τους λεκέδες να καταστρέψουν τα αγαπημένα σας ρούχα. Αυτό μπορεί να γίνει με μερικούς διαφορετικούς τρόπους. Αρχικά μπορείτε να χρησιμοποιείτε ένα καλό setting σπρέι ή πούδρα για να “κλειδώσετε” το μακιγιάζ σας στη θέση του και να μην τρίβεται στα ρούχα σας. Ακόμη μπορείτε επίσης να βάζετε κάποιο είδος σεντόνι πάνω από το κεφάλι ή το πρόσωπό σας ενώ φοράτε ή βγάζετε ρούχα για πρόσθετη προστασία.

Φορέστε ρούχα μετά το μακιγιάζ σας

Παρόλο που μπορεί να ακούγεται αντιφατικό να φοράτε τα ρούχα αφού έχετε βαφτεί, είναι η προτιμώμενη μέθοδος γιατί μπορεί να υπάρχει πτώση από σκιές ματιών ή πούδρα στα ρούχα σας. Κάτι υγρό που βάζετε θα μπορούσε επίσης να χυθεί στα ρούχα.

Αυτό μπορεί να εξαρτάται πλήρως από το κόψιμο και το στυλ των ρούχων που φοράτε. Τοπ ή φορέματα με κουμπιά, φερμουάρ ή άλλα κουμπιά που σας επιτρέπουν να μπείτε στο ρούχο δίνουν τη μεγαλύτερη ευελιξία, καθώς μπορείτε να αποφύγετε να κρατάτε το ρούχο πολύ κοντά στο πρόσωπο.

Ωστόσο, ζιβάγκο και άλλα ρούχα που πρέπει να τραβήξετε πάνω από το κεφάλι θα πρέπει ιδανικά να τα φορέσετε πριν κάνετε μακιγιάζ για να αποφύγετε τη μεταφορά. 

Βουρτσίστε το ή ξύστε το

Το μακιγιάζ σε σκόνη είναι ένα από τα πιο εύκολα αφαιρούμενα και γενικά μπορείτε να το αφαιρέσετε από τα ρούχα σας. Αν αναρωτιέστε πώς να βγάλετε τη μάσκαρα ή το υγρό eyeliner, αυτά τα προϊόντα μπορούν να ξυθούν με ένα καθαρό spoolie αρκεί να περιμένετε να στεγνώσει τελείως πριν το κάνετε.

Ταμπονάρετε με χαρτομάντιλο ή μαντηλάκι μακιγιάζ

Όταν πρόκειται για διαρροές υγρών ή κρέμας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα χαρτομάντιλο και να απομακρύνετε κάθε περιττό προϊόν μακιγιάζ. Το τρίψιμο του ρούχου σας θα απλώσει τον λεκέ και θα τον χειροτερέψει. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα μωρομάντηλο για να σκουπίσετε απαλά.

Σαπούνι και νερό

Για λεκέδες που αφαιρούνται εύκολα, δεν χρειάζεστε τίποτα φανταχτερό. Ένα μείγμα νερού με λίγο σαπούνι πιάτων θα πρέπει να λειτουργεί τις περισσότερες φορές. Κάτι σαν σκιά ματιών σε σκόνη γενικά μπορεί να βγει τρίβοντας μόνο νερό στον λεκέ για να τον αφαιρέσετε.Οινόπνευμα

Μπορείτε επίσης να σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε οινόπνευμα σε λεκέδες. Μπορείτε να μουσκέψετε την άκρη μιας πετσέτας, ένα καθαρό πανί ή ένα βαμβάκι με οινόπνευμα για να σπάσει ο λεκές και να τον αφαιρέσετε από τα ρούχα σας.

Καθαρίστε τα σημεία και μετά πλύνετε

Για να αφαιρέσετε λεκέδες από foundation ή λεκέδες από κραγιόν (που θεωρούνται οι πιο δύσκολοι λόγω της ποσότητας χρωστικής ουσίας που περιέχουν) από τα ρούχα, θα χρειαστεί να καθαρίσετε πρώτα για να βγάλετε όσο περισσότερο προϊόν μπορείτε και στη συνέχεια πετάξτε το ρούχο σας στο πλυντήριο με ένα καλό απορρυπαντικό πλυντηρίου.

Επομένως, μην χάνετε την ελπίδα σας εάν κατά λάθος έχετε λερώσει τα ρούχα σας με μακιγιάζ. Με αυτά τα εύκολα hacks, δεν θα χρειαστεί να πείτε αντίο στο αγαπημένο σας T-shirt ακόμα.

Πως να σιδερώσετε ρούχα: 4 απλά βήματα

Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Από την αυλή στο βάζο σας: Τα καλύτερα ανοιξιάτικα λουλούδια της εποχής

HerNews ka

Σπίτι: Πως θα το διατηρούμε καθαρό καθημερινά;

Her News b

Βαν μετατρέπεται σε εντυπωσιακό μικροσκοπικό σπίτι

Her News b