HerNews.gr
DECORNEWS

Από την αυλή στο βάζο σας: Τα καλύτερα ανοιξιάτικα λουλούδια της εποχής

Η αυλή σας δεν είναι το μόνο μέρος για να επιδείξετε ανοιξιάτικα λουλούδια. Το να φέρετε την ύπαιθρο στον εσωτερικό σας χώρο με χαλαρά δομημένες και νατουραλιστικές συνθέσεις ανοιξιάτικων λουλουδιών είναι μια μεγάλη τάση αυτή τη στιγμή.

Τα απλά ανοιξιάτικα λουλούδια είναι τα καλύτερα, δίνοντάς σας την ευκαιρία να εμφανίσετε μια μικρή επιλογή από μίσχους και κλαδιά σε μεμονωμένα βάζα ή οτιδήποτε άλλο σας ταιριάζει, ώστε κάθε λουλούδι να έχει την ευκαιρία του στο προσκήνιο. Εναλλακτικά, αν έχετε μόνο μια ποικιλία ανοιξιάτικων λουλουδιών στη διάθεση σας, θα φαίνονται πάντα όμορφα ως σόλο, στριμωγμένα σε μια ενδιαφέρουσα κεραμική κανάτα ή vintage βάζο.

Περιηγηθείτε στην επιλογή μας για να βρείτε έμπνευση για τις δικές σας ανοιξιάτικες συνθέσεις λουλουδιών.

1. Τουλίπες

Tulip 'Apricot Parrot'Δεν υπάρχει τίποτα σαν τις τουλίπες την άνοιξη. Μετά από τους θλιβερούς μήνες του χειμώνα, είναι ένα θεραπευτικό βάλσαμο για την ψυχή. Μπορείτε να επιλέξετε ποικιλίες με διαφορετικούς χρόνους ανθοφορίας για να εξασφαλίσετε μια διαδοχή ανθοφορίας που θα σας μεταφέρει από τις αρχές Απριλίου έως τα τέλη Μαΐου. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να κρατήσετε βάζα γεμάτα με κομμένα λουλούδια για εβδομάδες. Ο οδηγός μας για το πώς να φροντίζετε τις τουλίπες σε ένα βάζο θα σας βοηθήσει.

2. Ανεμώνη ροζ Anemone coronaria 'Harmony Orchid' λουλούδιαΓνωστά ως λουλούδια cut-and-come-again, δίνουν πολλαπλές ανθίσεις ανά στέλεχος σε μια περίοδο τεσσάρων έως έξι εβδομάδων. Φυτεύονται τον Σεπτέμβριο για ανθοφορία την επόμενη άνοιξη. Μπορείτε επίσης να τα φυτέψετε σε γλάστρες που φυλάσσονται όλο το χειμώνα για ανθοφορία ήδη από τον Φεβρουάριο, αρκεί να τα κρατάτε καλυμμένα. Δώστε τους κρύο νερό αλλά όχι πολύ διαφορετικά τα στελέχη θα σπάσουν. Ελέγχετε τακτικά ότι έχουν αρκετό νερό. Είναι καλύτερα να τα τοποθετήσετε σε μέρος μακριά από το άμεσο ηλιακό φως. Προσθέστε λίγο ξύδι στο νερό για να διαρκέσουν περισσότερο τα λουλούδια.

3. Νεραγκούλα 

λευκά και ροζ λουλούδια ranunculusΟι νεραγκούλες είναι πολυετή φυτά που ανθίζουν από την άνοιξη έως το καλοκαίρι με σωρούς από αναστατωμένα, βαθιά πράσινα φυλλώματα που φαίνονται υπέροχα τοποθετημένα σε εσωτερικούς χώρους. Έχουν ατελείωτες ποσότητες από μεταξένια πέταλα που είναι σφιχτά “κρυμμένα” στα μπουμπούκια και χρειάζονται αρκετές εβδομάδες για να ανοίξουν πλήρως. Υπάρχει επίσης μια τεράστια ποικιλία ποικιλιών για να διαλέξετε. 

4. Νάρκισσος 

Λουλούδια νάρκισσου «Χαρούμενα».Ανθοφορία από τον Μάρτιο-Απρίλιο, με προσεκτική επιλογή ποικιλίας μπορείτε να έχετε μια σειρά από νάρκισσους σε άνθη από τις αρχές έως τα τέλη της άνοιξης. Για να προετοιμάσετε τους νάρκισσους για το βάζο, κόψτε το στέλεχος ευθεία σε αντίθεση με τη συνήθη γωνία 45°. Τοποθετήστε τα λουλούδια σε ρηχά νερά για να αποτρέψετε την ταχύτερη αποσύνθεση των μαλακών μίσχων.

5. Υάκινθος 

λευκά άνθη υάκινθουΟι υάκινθοι είναι ένας από τους καλύτερους ανοιξιάτικους βολβούς για κομμένα λουλούδια με το υπέροχο άρωμά τους και την υπέροχη γκάμα χρωμάτων. Υπάρχει ένας συγκεκριμένος τρόπος κοπής υάκινθων που καλό είναι να γνωρίζετε εάν θέλετε να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα σε ένα βάζο. Είναι σημαντικό να τραβάτε ολόκληρο το φυτό, συμπεριλαμβανομένου του βολβού. Μόλις τραβήξετε το φυτό κάντε τέσσερις τομές στον βολβό, μια βόρεια, νότια, ανατολική και δυτική κοπή, αφήνοντας το σημαντικότερο άθικτο το μεσαίο τμήμα του βολβού.

Το να κόβετε τους υάκινθους με αυτόν τον τρόπο σημαίνει ότι έχετε πολύ μακρύ μήκος στελέχους, τρία ή τέσσερα εκατοστά περισσότερο για μια καλύτερη εμφάνιση στο βάζο. Επιπλέον, φυσικά οι κομμένοι υάκινθοι σας θα διαρκέσουν πολύ περισσότερο, γενικά από 10-14 ημέρες αντί για λίγες.

6. Άλλιον

Λουλούδια allium 'Milennium'Είναι ένας από τους καλύτερους ανοιξιάτικους βολβούς για κομμένα λουλούδια, καθώς προσφέρουν τεράστια ομορφιά σε αντάλλαγμα για τη μικρότερη προσπάθεια. Απλώς βάλτε τους βολβούς στο έδαφος και επιστρέφουν μαγικά την άνοιξη μετά την άνοιξη, με πολλά λουλούδια να κόψετε για να εμφανίσετε βάζα. Για να ελαχιστοποιήσετε τη μυρωδιά του κρεμμυδιού, αλλάξτε το νερό τακτικά ή προσθέστε λίγο ξύδι στο νερό. Φαίνονται επίσης φανταστικά αποξηραμένα, οπότε αξίζει να συλλέξετε κάθε κεφαλή λουλουδιών.

7. Καμάσσια

Camassia leichtlinii «Caerulea»Κυρίως εγγενές στη δυτική Βόρεια Αμερική, η καμάσσια (γνωστή και ως άγριος υάκινθος) ανθίζει στα τέλη της άνοιξης, μετά τους νάρκισσους και λίγο πριν από τις παιώνιες και άλλα πολυετή φυτά στις αρχές του καλοκαιριού. Μόλις φυτευτούν, ανθίζουν για πολλά χρόνια και σταδιακά θα πολλαπλασιαστούν για να σχηματίσουν μάζες καλού μεγέθους. Το κόψιμο των μίσχων δεν βλάπτει ούτε το φυτό. Για καλύτερα αποτελέσματα, βάλτε τα λουλούδια κατά τη διάρκεια της νύχτας σε δροσερό νερό πριν τα τακτοποιήσετε.

8 αργά αναπτυσσόμενα φυτά εσωτερικού χώρου με χαμηλή συντήρηση

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Πως να τοποθετήσετε σωστά τον καθρέφτη σας ώστε να κάνετε τους μικρούς χώρους να μοιάζουν μεγαλύτεροι

HerNews ka

Είναι καλύτερος ένας ανοιχτόχρωμος ή ένας σκουρόχρωμος καναπές σε ένα μικρό σαλόνι; – Πως να επιλέξετε τον ιδανικό

HerNews ka

Mini Bar στο σπίτι: Πώς να το φτιάξεις

Her News b