HerNews.gr
Διεθνή

Met Gala 2024: Ξεκίνησε με εντυπωσιακές εμφανίσεις

Το Met Gala πραγματοποιείται στο Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης την πρώτη Δευτέρα του Μαΐου κάθε έτους, με εξαίρεση την εκδήλωση του 2021, η οποία πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο λόγω περιορισμών για τον COVID-19. 

Απόψε το Met Gala του 2024!

Ενώ η περσινή έκθεση και το θέμα αποτίμησαν φόρο τιμής στο έργο του αείμνηστου σχεδιαστή Karl Lagerfeld , το 2024 είναι αναμφισβήτητα πιο εγκεφαλικό — και για τους διασημότερους καλεσμένους, το ντύσιμο για την περίσταση δεν θα είναι τόσο απλό όσο το να βυθίζονται στα αρχεία ενός συγκεκριμένου οίκου μόδας.

Το φετινό event ξεκίνησε απόψε στη μία μετά τα μεσάνυχτα (ώρα Ελλάδος) και πέρα από την Άννα Γουίντουρ που διευθύνει το Met Gala από το 1995, οικοδεσπότες της εκδήλωσης, θα είναι η Τζένιφερ Λόπεζ, η Ζεντάγια, ο Bad Bunny και ο Κρις Χέμσγουορθ.

Δείτε το Met Gala live

Το θέμα του Met Gala 2024 ονομάζεται «Sleeping Beauties: Reawakening Fashion» και θα γιορτάσει τη νέα ομώνυμη έκθεση του Ινστιτούτου Κοστουμιών. Η έκθεση θα περιλαμβάνει περίπου 250 αντικείμενα που προέρχονται από τη μόνιμη συλλογή του μουσείου και μερικά σπάνια που εμφανίστηκαν στο παρελθόν στο κοινό και εκτίθενται με εντελώς νέους τρόπους.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Met Gala (@metgalaofficial_)

Τον Νοέμβριο, η Vogue ανακοίνωσε ότι το θέμα του 2024 θα ήταν «Ομορφιές που κοιμούνται: Επαναξυπνώντας τη μόδα», μια γιορτή των vintage υφασμάτων και σχεδίων μόδας όλα αυτά τα χρόνια.

Η συνοδευτική έκθεση Costume Institute περιλαμβάνει περίπου 250 αντικείμενα από τα αρχεία του μουσείου — συμπεριλαμβανομένων 15 ιστορικά σημαντικών κομματιών που είναι πολύ ευαίσθητα για να φορεθούν ξανά — και θα είναι ανοιχτή στο κοινό από τις 10 Μαΐου έως τις 2 Σεπτεμβρίου.

«Αυτές είναι οι «Ωραίες Κοιμωμένες» του τίτλου», είπε ο Bolton στη Vogue για τις εύθραυστες μόδες.

Αυτά τα κομμάτια – συμπεριλαμβανομένης μιας ρόμπας που χρονολογείται από το 1887 – θα εκτεθούν σε συνδυασμό με σχέδια από τους Christian Dior, Alexander McQueen, Hubert de Givenchy μαζί με έργα των σύγχρονων διαδόχων τους, όπως η Iris van Herpen και ο Jonathan Anderson του Loewe.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Χώρισε ο Tom Cruise: Το «μήλο της Έριδος» που διέλυσε τη σχέση του με την Elsina Khayrova

HerNews ka

Kelly Clarkson: Αποκάλυψε το πως κατάφερε να χάσει 60 κιλά

HerNews ka

Λεονάρντο Ντι Κάπριο: Εθεάθη στα Όσκαρ με νέα εντυπωσιακή συνοδό – Όσα γνωρίζουμε για εκείνη

HerNews ka