HerNews.gr
Health

Αβοκάντο: Η θαυματουργή τροφή για δέρμα, μαλλιά και βάρος

Το αβοκάντο κερδίζει καθημερινά τη θέση του στην κουζίνα και τη διατροφή μας και όχι άδικα, αφού η λίστα με τα οφέλη του στον οργανισμό μας είναι ατελείωτη.

Μπορούμε να το καταναλώσουμε με πολλούς τρόπους, σε γλυκές και σε αλμυρές συνταγές, όπως σε σάντουιτς, smoothies και σαλάτες, ή ακόμα και σκέτο με λίγες σταγόνες λεμονιού.

Μία δοκιμή θα σε πείσει να το δοκιμάσεις και σίγουρα η βουτυρένια υφή του θα σε κερδίσει.

Κι αν ακόμη δεν έχεις πειστεί, συνέχισε να διαβάζεις για να μάθεις μερικά από τα οφέλη που έχει το αβοκάντο στον οργανισμό μας:

Βοηθάει στην απώλεια βάρους: Το αβοκάντο είναι ένα καλό εργαλείο σε προγράμματα διατροφής απώλειας βάρους. Παρατείνει το αίσθημα κορεσμού και μας κάνει λιγότερο επιρρεπείς στην κατανάλωση ανθυγιεινών τροφών.

Αγαπάει την καρδιά μας: Είναι πλούσιο σε Ω-3 λιπαρά οξέα, που έχουν προστατευτική δράση για το καρδιαγγειακό σύστημα και έχουν συνδεθεί με μειωμένο κίνδυνο θανάτου από καρδιακή προσβολή και εγκεφαλικό.

Υποστηρίζει την εγκυμοσύνη: Πλούσιο σε θρεπτικά στοιχεία, όπως βιταμίνες C, E και K, μαγνήσιο, νάτριο και φυλλικό οξύ, καλύπτει πολλές ανάγκες του οργανισμού, ειδικά στην περίοδο της κύησης.

Περιποιείται το δέρμα και τα μαλλιά: Δεν είναι μόνο οι μάσκες από αβοκάντο που φροντίζουν την ομορφιά μας, αλλά και η κατανάλωση του καρπού: μελέτη του 2022 (Journal of Cosmetic Dermatology) έδειξε, μάλιστα, ότι γυναίκες που για οκτώ εβδομάδες κατανάλωναν ένα αβοκάντο την ημέρα παρατήρησαν αύξηση της ελαστικότητας και της σφριγηλότητας στην επιδερμίδα τους – κάτι που έχει να κάνει, πιθανότατα, με την υψηλή περιεκτικότητά του σε «καλά» λιπαρά.

Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Forest Bathing: Η ‘’τεχνική’’ της φύσης που σε θεραπεύει

Her News

Ισορροπημένο γεύμα: Οι αναλογίες τροφών στο πιάτο σας

Her News

Περίοδος: Ποιοι είναι οι πιο συνηθισμένοι λόγοι που έχει καθυστερήσει;

HerNewskl