HerNews.gr
Συνταγές

Bar Πίτσα: Νόστιμη, υγιεινή και ελαφριά

Η νέα εκδοχή της πίτσας έχει όνομα: Bar Πίτσα. Με λίγα υλικά και σχεδόν καμία προετοιμασία, έχεις ένα απολαυστικό και ελαφρύ γεύμα στο τραπέζι σου.

Η Bar Πίτσα κυριαρχεί πολύ στα bar της Ιταλίας – εξ’ ου και το όνομά της – και συνοδεύει τις μπύρες ή το κρασί που πίνουν οι θαμώνες παρακολουθώντας κάποιο ματς ή απλώς συζητώντας. Δεν χρειάζεται κόπο, γίνεται εύκολα και αποτελεί ένα ολοκληρωμένο και ελαφρύ γεύμα.

Υλικά για 2 άτομα
  • 4 μεγάλες τορτίγιες
  • Σάλτσα ντομάτας
  • Ένα πακέτο ντοματίνια
  • 3 σακουλάκια μοτσαρέλα
  • Μερικά φύλλα βασιλικού
  • Αλατοπίπερο
Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε τη σάλτσα ντομάτας, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, αλατοπίπερο και ανακατεύουμε. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το οποίο χωράει το μέγεθος της τορτίγιας, τοποθετούμε την τορτίγια και βάζουμε περίπου μιάμιση κουταλιά της σούπας από τη σάλτσα. Την απλώνουμε στη τορτίγια και έπειτα προσθέτουμε τα ντοματίνια και λίγο από την μοτσαρέλα τρίβοντάς τη με τα χέρια μας.

Περιμένουμε περίπου 3 λεπτά, ωσότου η τορτίγια μας γίνει λίγο πιο τραγανή από κάτω και πάρει λίγο χρώμα. ΄Επειτα τη βγάζουμε με ειδική σπάτουλα και την τοποθετούμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.

Την ίδια διαδικασία συνεχίζουμε και με τις υπόλοιπες 3 τορτίγιες. Μόλις έχουμε ολοκληρώσει και το ταψί μας είναι γεμάτο με τις λαχταριστές τορτίγιες, ρίχνουμε τα φύλλα βασιλικού και βάζουμε το ταψί στο φούρνο για περίπου 5 με 6 λεπτά.

Βγάζουμε από τον φούρνο την Bar Πίτσα μας και είμαστε έτοιμοι να την απολάυσουμε.

Είναι ένα φαγητό για όλες τις ώρες, με λίγες θερμίδες και πεντανόστιμο.

Extra Tip: Για ακόμη λιγότερες θερμίδες, μπορείς να χρησιμοποιήσεις θερμίδες ολικής. Επίσης, αν το τηγάνι σου μπορεί να μπει και στον φούρνο, μπορείς να το βάλεις κατευθείαν εκεί, χωρίς να τοποθετήσεις την τορτίγια στο ταψί.

 

Νεότερα Άρθρα

Συνταγές: Η Εύη Κατσιώνη μας δίνει την τέλεια συνταγή για σαλάτα με τόνο και sauce κρεμμυδιού

Her News

Η πιο εύκολη συνταγή για Lemon Pie με σπιτική ζύμη

HerNews ka

Τέλεια συνταγή για Smoothie Black Forest πρωινό με αντιοξειδωτικά

HerNews ka