HerNews.gr
Συνταγές

Πως να φτιάξετε λαχταριστά αυγά ποσέ

Ένα από τα πιο νόστιμα και λαχταριστά πρωινά είναι το αυγό ποσέ. Εύκολο να γίνει, δύσκολο να πετύχει.

Παρακάτω τα βήματα που πρέπει που να ακολουθήσουμε και να βγάλουμε λαχταριστά τα αυγά μας και να απολαύσουμε ένα γευστικό πρωινό. Μπορείτε να το συνοδεύσετε με τυρί  – άπαχο για εκείνους που προσέχουν ή με σολομό 

Συμβουλές για επιτυχημένα αυγά ποσέ:

  • Χρησιμοποιούμε πάντοτε φρέσκα αυγά 
  • Βάζουμε νερό σε μια κατσαρόλα αλλά προσέχουμε να μην βράσει.
  • Σπάμε τα αυγά ξεχωριστά το καθένα σε μικρές κούπες ή μπολάκια ώστε να μας βγουν λαχταριστά 
  • Προσθέτουμε λίγο ξίδι στο νερό (προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε ξίδι – κάποιοι χρησιμοποιούν τη μέθοδο αυτή για να μην απομακρύνεται πολύ το ασπράδι από τον κρόκο και είναι ένα μυστικό για τα λαχταριστά αυγά ποσέ ).
  • Δημιουργούμε στο νερό μια μικρή δίνη, ώστε το ασπράδι να αγκαλιάσει τον κρόκο – να έχουμε ένα πιο ‘δεμένο’ ασπράδι στο αυγό ποσέ.
  • Βάζουμε ένα-ένα αυγό σιγά-σιγά στο νερό 
  • Αφήνουμε για 3-4 λεπτά 
  • Βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τοποθετούμε πάνω σε χαρτί κουζίνας για να φύγουν τα υγρά.

 

  • Τιπ: Δεν προσθέτουμε αλάτι στο νερό, γιατί τα ασπράδια θα ‘σπάσουν’.
  • Τιπ: Το φρεσκότερο αυγό θα έχει το καλύτερο αποτέλεσμα.
  • Τιπ: Το νερό δεν θα πρέπει να βράζει. Αν δεν μπορούμε να το πετύχουμε εύκολα, καλύτερα να το αφήσουμε να βράσει και μετά να χαμηλώσουμε τη φωτιά ώστε να σιγομαγειρεύεται.

Καλή απόλαυση! Μια κούπα καφέ μαζί με τα λαχταριστά αυγά είναι ό,τι πρέπει! 

Νεότερα Άρθρα

Κρεατόσουπα: Η καλύτερη συνταγή για το παραδοσιακό φαγητό του χειμώνα

georgegsp

2+1 εύκολες και νόστιμες Χριστουγεννιάτικες συνταγές

HerNews ka

Συνταγή: Ψητό ριζότο με μανιτάρια και κατσικίσιο τυρί

georgegsp