Ποιο είναι το κλειδί για την καλύτερη σαλάτα κοτόπουλου; Χρησιμοποιήστε γευστικά συστατικά όπως ζουμερά μυρωδικά, όξινο χυμό λεμονιού και κρεμμύδι. Αυτή η συνταγή για σαλάτα με κοτόπουλο είναι τέλεια στριμωγμένη ανάμεσα σε δύο φέτες χωριάτικο ψωμί ολικής αλέσεως, αλλά μην σταματήσετε εκεί! Απολαύστε το με κράκερ ή ακόμη και σε τορτίγιες.
Το στήθος κοτόπουλο είναι μια άπαχη πηγή πλήρους πρωτεΐνης και προσφέρει πολλά μικροθρεπτικά συστατικά, συμπεριλαμβανομένης της χολίνης και των βιταμινών Β. Ταιριάζει υπέροχα σε πρότυπα υγιεινής διατροφής, συμπεριλαμβανομένης της μεσογειακής διατροφής. Και επειδή είναι χαμηλή σε κορεσμένα λιπαρά, είναι μια εξαιρετική πρωτεΐνη για άτομα με καρδιακές παθήσεις ή διαβήτη.
Συνήθως, η σαλάτα κοτόπουλου είναι καλή για τρεις ή τέσσερις ημέρες διατηρημένη σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο. Αν τη δείτε να αλλάζει χρώμα, είναι πάντα καλύτερο να την πετάξετε.
Υλικά:
- 1/2 φλιτζάνι μαγιονέζα
- 1/4 φλιτζάνι γιαούρτι πλήρες
- 2 κουταλάκια του γλυκού χυμό λεμονιού
- 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα Dijon
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
- 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένα ανάμεικτα φρέσκα τρυφερά μυρωδικά (όπως εστραγκόν, άνηθο και/ή σχοινόπρασο)
- 3 φλιτζάνια μαγειρεμένο στήθος κοτόπουλου χοντροκομμένο
- 1/2 φλιτζάνι σελίνο ψιλοκομμένο
- 1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο κρεμμύδι
Εκτέλεση:
Χτυπάμε μαζί τη μαγιονέζα, το γιαούρτι, το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, την πάπρικα, το σκόρδο σε σκόνη, αλάτι και πιπέρι σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά. Προσθέστε τα μυρωδικά. Έπειτα προσθέστε το κοτόπουλο, το σέλινο και το κρεμμύδι, ανακατεύουμε μέχρι να επικαλυφθεί ομοιόμορφα και είναι έτοιμη!
Aκολουθήστε μας στo Google News