HerNews.gr
NEWS Social News Ελλάδα

H ιστορία του Έλληνα μαθητή που έγινε δεκτός στο Yale

Φωτεινό παράδειγμα σε μια δύσκολη εποχή ο Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος, που κατάφερε όχι μόνο να γίνει δεκτός από το Yale, ένα από τα κορυφαία πανεπιστημιακά ιδρύματα του κόσμου, αλλά και να εξασφαλίσει υποτροφία 97%.

Έχοντας ήδη δεκάδες διακρίσεις σε μαθηματικούς διαγωνισμούς, την πρώτη θέση στην ολυμπιάδα επιστημών, άριστους βαθμούς, εθελοντικό έργο ως διασώστης και πάνω από όλα «δίψα» για γνώση, ο αρχηγός της ομάδας ρομποτικής VeloCT που συμμετέχει στον παγκόσμιο διαγωνισμό «F1 in schools» 

 

“Έκανα αιτήσεις σε 12 πανεπιστημιακά ιδρύματα και το Yale ήταν μια από τις πρώτες τρεις επιλογές μου”, όπως δήλωσε ο ίδιος στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ “Πρακτορείο 104,9 FM”.  

Η φοίτηση στο Yale ήταν στόχος ζωής για τον Κωνσταντίνο Μαρκόπουλο. «Ουσιαστικά είναι κάτι για το οποίο προετοιμάζομαι τα τελευταία χρόνια», αναφέρει εξηγώντας πως με ετήσια δίδακτρα στον τομέα που επέλεξε  88.000 δολάρια, ο ίδιος έχει καταφέρει να κερδίσει υποτροφία που καλύπτει το 97%.

Αναφερόμενος στα κριτήρια της επιλογής του από την επιτροπή του αμερικανικού πανεπιστημίου, είπε πως αυτό που μετράει είναι η συνολική εικόνα κάθε μαθητή. “Αξιολογούν το βιογραφικό, τις συνεντεύξεις μας, τις συστατικές επιστολές των καθηγητών, το εθελοντικό μας έργο (ελληνική ομάδα διάσωσης) και αυτό που τους ενδιαφέρει περισσότερο, είναι να καταλάβουν, τι μπορεί να προσφέρει κάθε υποψήφιος στην κοινότητα”, τονίζει.

Ο Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος αναμένεται να αναχωρήσει για την Αμερική και το Yale τον Αύγουστο, ωστόσο εξομολογείται πως θα ήθελε να επιστρέψει κάποια στιγμή. «Δεν θέλω να ρίξω μαύρη πέτρα στην Ελλάδα και σίγουρα θα ήθελα να γυρίσω πίσω στη χώρα μου. Ωστόσο δεν γνωρίζω εάν αυτό είναι εφικτό».

Όπως και αν έχει ο Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος πρέπει να αποτελεί ένα πρότυπο και μια ελπίδα ότι η νέα γενιά θα αλλάξει τα πράγματα. 

 

κελλυ

Κέλλυ Βρανάκη

Contact me @:

Instagram: https://www.instagram.com/story_kelling/

Facebook: https://www.facebook.com/Story_kelling-929217863902546/   

Νεότερα Άρθρα

Ψευτογιατρός στη Θεσσαλονίκη: Κατέθεσε προσφυγή για να μη δοθούν τα στοιχεία του στη δημοσιότητα

HerNews ka

Κιβωτός του Κόσμου: 15χρονος από τη δομή του Βόλου καταγγέλει ασέλγεια από τον πατέρα Αντώνιο

Her News

Ιωάννα Μαλέσκου: Δημοσίευσε φωτογραφίες του μυστικού της γάμου με τον Κωνσταντίνο Δανιά

Her News