HerNews.gr
Ελλάδα

Eστίαση: Τι αλλάζει απο σήμερα σε κάθε χώρο

Εστίαση, χώροι ψυχαγωγίας και κέντρα διασκέδασης λειτουργούν από σήμερα με νέο καθεστώς ενώ όπως έχουν δηλώσει κυβερνητικά στελέχη. Οι έλεγχοι στην εστίαση θα είναι εντατικοί προκειμένου να διασφαλιστεί η τήρηση των μέτρων. Εστίαση, χώροι ψυχαγωγίας και κέντρα διασκέδασης θα λειτουργούν απο σήμερα με αυτά τα μέτρα:

  • Μέχρι 31 Αυγούστου σε όλους τους χώρους ψυχαγωγίας και εστίασης επιτρέπονται μόνο καθήμενοι πελάτες
  • Μέχρι 31 Αυγούστου κλειστοί χώροι ψυχαγωγίας και εστίασης (εστιατόρια, κινηματογράφοι, θέατρα) μπορούν να λειτουργούν μόνο ως αμιγείς (covid free) στο 85% της χωρητικότητάς τους
  • Τα κλειστά κέντρα διασκέδασης μπορουν να δέχονται εμβολιασμένους, με κάλυψη του 85% της ωφέλιμης επιφάνειας, με αποστάσεις και μέτρα προφύλαξης. Όλα τα κέντρα διασκέδασης, υπαίθρια και κλειστά, λειτουργούν με τους κανόνες αποστάσεων που ισχύουν για την εστίαση.
  • Οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων στην υπαίθρια ψυχαγωγία μπορούν να επιλέγουν αν θα είναι αμιγείς χώροι.
  • Οι ανήλικοι μπορούν να μπαίνουν στα κέντρα εστίασης και διασκέδασης μόνο με self test και στους αμιγείς χώρους με δήλωση του γονέα.
Σε όλο τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα οι εργοδότες έχουν δικαίωμα να ζητούν πληροφόρηση εάν οι εργαζόμενοι έχουν εμβολιαστεί ή όχι.  Θα υπάρξουν τρεις διαφορετικές σημάνσεις:

«Χώρος Covid Free» – Αυτό το σήμα θα πιστοποιεί ότι όλοι οι εισερχόμενοι στον χώρο εστίασης, έχουν είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού, είτε πιστοποιητικό νόσησης.

«Πλήρως εμβολιασμένο προσωπικό» – Το σήμα θα τοποθετείται σε καταστήματα εστίασης όπου επιβεβαιωμένα έχει εμβολιαστεί όλο το προσωπικό.

«Μεικτός χώρος» – Οι εισερχόμενοι στους μεικτούς χώρους εστίασης, πρέπει να είναι ή εμβολιασμένοι ή να έχουν πιστοποιητικό νόσησης ή αρνητικό τεστ Covid (72 ωρών για PCR/μοριακό ή 48 ωρών για rapid test)

Με αυτά τα δεδομένα λοιπόν, η εστίαση θα λειτουργήσει με την ελπίδα να μην υπάρξει παραπάνω διασπορά της πανδημίας.

Νεότερα Άρθρα

Νεκρά άλογα εντοπίστηκαν στην Πάρνηθα – Σοκαριστικές εικόνες

HerNews ka

Κορονοϊός: 3.789 νέα κρούσματα -87 νεκροί, 847 διασωληνωμένοι

Her News b

Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους: Η σοκαριστική ηχητική συνομιλία της 28χρονης με την Άμεση Δράση

HerNews ka