HerNews.gr
Ελλάδα

Αλλαγή του καιρού με πτώση θερμοκρασίας και καταιγίδες

Ξαφνική αλλαγή του καιρού προβλέπεται και πάλι, σύμφωνα με το meteo.

Πτώση θερμοκρασίας, βόρειοι άνεμοι και καταιγίδες θα είναι το σκηνικό του καιρού που θ’ αντικρύσουμε τις επόμενες ημέρες, ξεκινώντας από σήμερα 28/9.

Συγκεκριμένα

Όπως σημειώνουν στην ανάλυσή τους οι ειδικοί Α. Καραγιαννίδης και Κ. Λαγουβάρδος το βορειοδυτικό ρεύμα που θα επικρατήσει στην τροπόσφαιρα θα προκαλέσει τη σταδιακή αποχώρηση των θερμότερων αερίων μαζών από τη χώρα μας με αποτέλεσμα την σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας η οποία θα γίνει αισθητή κυρίως από την Τετάρτη 30/09, οπότε θα κυμαίνεται σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.

Παράλληλα, τοπικές βροχές και ενδεχομένως καταιγίδες αναμένονται κυρίως στα ηπειρωτικά και στο Ιόνιο. Ιδιαίτερα για σήμερα, Τρίτη 28/09, τα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στα βόρεια, δυτικά και κεντρικά ηπειρωτικά, στα ορεινά της Πελοποννήσου και στο Ιόνιο, ενώ στα κεντρικά και βόρεια ορεινά ηπειρωτικά υπάρχει πιθανότητα χαλαζοπτώσεων.

Στον σχετικό χάρτη παρουσιάζεται ο αθροιστικός υετός που αναμένεται την Τρίτη 28/09. Τέλος, μικρή περαιτέρω ενίσχυση θα παρουσιάσουν οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο, οι οποίοι από την Τετάρτη 29/09 θα φτάνουν κατά τόπους τα 7 μποφόρ, ενώ την Τρίτη 28/09 και την Τετάρτη 29/09 οι συγκεντρώσεις σκόνης στα δυτικά και νότια θα είναι σχετικά αυξημένες.

kairos

Τετάρτη

Στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την κεντρική και την ανατολική Στερεά, τις Σποράδες και την Εύβοια προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, που στην κεντρική Μακεδονία πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρά, βαθμιαία από το απόγευμα θα εξασθενήσουν.

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά βόρειοι 4 με 6 και στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ. Στα δυτικά θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βόρεια κατά 3 με 5 βαθμούς και δεν θα ξεπεράσει στη Μακεδονία, τη Θράκη και τη Θεσσαλία τους 23 με 24 βαθμούς. Στην ανατολική και νότια Ελλάδα η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, ενώ στη δυτική χώρα δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Πέμπτη

Στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές. Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν το βράδυ στα βορειοδυτικά. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι του καιρού θα πνέουν στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο 6 με 8 μποφόρ. Στα δυτικά θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και στη νότια χώρα.

Νεότερα Άρθρα

Τέμπη: Θύελλα οργής για τις αποζημιώσεις της Hellenic Train – Τι συμβουλεύουν οι δικηγόροι τους γονείς των θυμάτων

HerNews ka

Κορoνοϊός: Στη «σκιά» του long covid ακόμη κι ένα χρόνο μετά τη νόσηση

Her News b

Περιστέρι: Τη ζήλευε παθολογικά και την απειλούσε – Νέες αποκαλύψεις για τη σχέση του 22χρονου Πακιστανού με τη Νικολέτα

Her News b