HerNews.gr
Διεθνή

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ ξεσπά: Ακούμε μόνο «μπλα, μπλα» για το κλίμα

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ ξέσπασε μιλώντας στη Σύνοδο των Νέων για το Κλίμα, στο Μιλάνο. Από τους ηγέτες μας ακούμε μόνο κενά λόγια και υποσχέσεις, κατήγγειλε η 18χρονη  Σουηδή ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ, λέγοντας ότι τα τελευταία 30 χρόνια δράσης οι παγκόσμιοι ηγέτες ήταν μόνο «μπλα, μπλα» σε ό,τι αφορά την κλιματική αλλαγή.

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ στο ξέσπασμα της για την κλιματική αλλαγή, μιμήθηκε τους ηγέτες επαναλαμβάνοντας τις πιο συχνές φράσεις τους και τους κατηγόρησε για ανεκπλήρωτες υποσχέσεις. Κατηγόρησε τους ηγέτες για φλυαρία, που δεν συνοδεύονται από πράξεις με συνέπεια να συνεχίζεται η επιβάρυνση του περιβάλλοντος.

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ, στην ομιλία της είπε:

«Δεν υπάρχει Πλανήτης Β μπλα, μπλα, μπλα». «Δεν πρόκειται για μια ακριβή, πολιτικά ορθή, πράσινη πράξη καλοσύνης μπλα, μπλα, μπλα. Χτίστε καλύτερα, μπλα, μπλα, μπλα. Πράσινη οικονομία, μπλα, μπλα, μπλα.
Μηδενικές εκπομπές μπλα, μπλα, μπλα. Κλιματικά ουδέτερη, μπλα, μπλα, μπλα. Αυτό είναι το μόνο που ακούμε από τους λεγόμενους ηγέτες μας -λόγια, λόγια που ακούγονται υπέροχα, αλλά μέχρι στιγμής, δεν οδήγησαν σε καμία ενέργεια ή ελπίδες και όνειρα. Κενά λόγια και υποσχέσεις» 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Greta Thunberg (@gretathunberg)

Όταν ρωτήθηκε αν περίμενε πολλά από τις συνομιλίες στη Σύνοδο των Νέων για το Κλίμα, στο Μιλάνο, η Γκρέτα Τούνμπεργκ είπε:

«Για να είμαι ειλικρινής, όχι πολλά… Περιμένουμε να είναι όπως κάθε άλλη συνάντηση, με πολλές συζητήσεις», είπε στους δημοσιογράφους.
Οι εργασίες της συνόδου θα διαρκέσουν μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, με την συμμετοχή του Πρωθυπουργού και του προέδρου της Ιταλίας, αλλά και βιντεοσκοπημένα μηνύματα από τον Βρετανό πρωθυπουργό και τον Γ.Γ του ΟΗΕ.

 

Νεότερα Άρθρα

Ιταλία: Υποχρεωτικό σύστημα στα αυτοκίνητα γονιών για να μην ξεχνούν μέσα παιδιά

Her News

Kristen Stewart- Oscars 2022: Η τολμήρη κίνηση με τη σύντροφό της στο κόκκινο χαλί

HerNewskl

Kendall Jenner: Ο αστείος λόγος που «τα άκουσε» από θαυμαστές για τη νέα της καμπάνια στη Gucci

HerNews ka