HerNews.gr
Διεθνή

Ιταλία: Υποχρεωτικό σύστημα στα αυτοκίνητα γονιών για να μην ξεχνούν μέσα παιδιά

Ένα σύστημα για να μην ξεχνιούνται παιδιά μέσα στα αυτοκίνητα κατέστη από σήμερα υποχρεωτικό στην Ιταλία και η απουσία του επιφέρει την επιβολή βαρύ προστίμου και αφαίρεση πόντων από την άδεια οδήγησης, ανακοίνωσε το υπουργείο Μεταφορών.

Υποχρεωτικό σύστημα στα αυτοκίνητα γονιών στην Ιταλία

Το υπουργείο επιβεβαίωσε την έναρξη της ισχύος μιας νέας νομοθεσίας που υποχρεώνει τους γονείς, τους παππούδες και γιαγιάδες και τους συνοδούς παιδιών να εγκαταστήσουν στα παιδικά καθίσματα αυτοκινήτου για παιδιά κάτω των 4 ετών έναν μηχανισμό συναγερμού ώστε να μην μένουν ξεχασμένα μέσα στο όχημα όταν ο οδηγός κατεβαίνει απ’ αυτό.

Το υπουργείο στην Ιταλία επιβεβαίωσε την έναρξη της ισχύος μιας νέας νομοθεσίας που υποχρεώνει τους γονείς, τους παππούδες και γιαγιάδες και τους συνοδούς παιδιών να εγκαταστήσουν στα παιδικά καθίσματα αυτοκινήτου για παιδιά κάτω των 4 ετών έναν μηχανισμό συναγερμού ώστε να μην μένουν ξεχασμένα μέσα στο όχημα όταν ο οδηγός κατεβαίνει απ’ αυτό.

Πολλοί εξοπλισμοί αυτού του τύπου, που συνδέονται με το κλειδί του αυτοκινήτου υπάρχουν εδώ και πέντε ή έξι χρόνια στην Ιταλία και παρήχθησαν έπειτα από τραγικές περιπτώσεις μωρών που ξεχάσθηκαν κοιμισμένα μέσα σε οχήματα σε συνθήκες καύσωνα.

Άρτα: Από θερμοπληξία και ασφυξία ξεψύχησε το βρέφος – Θα βαφτιστεί πριν την κηδεία

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Harrods: Η παραμυθένια μεταμόρφωση τους στο Χριστουγεννιάτικο Λονδίνο

Her News

Kanye West: Έβαλε οδοντοστοιχία από τιτάνιο αξίας 850.000 δολαρίων

HerNews ka

Jesse Jane: Βρέθηκε νεκρή στα 43 της χρόνια η πασίγνωστη πορνοστάρ

HerNews ka