HerNews.gr
Ελλάδα

Κορoνοϊός: Σε λειτουργία τηλεφωνική γραμμή ενημέρωσης των εγκύων στα νοσοκομεία «Ελπίς» και «Αττικόν»

Κορoνοϊός: Σε λειτουργία τηλεφωνική γραμμή ενημέρωσης των εγκύων στα νοσοκομεία «Ελπίς» και «Αττικόν»

Τηλεφωνική γραμμή για την ενημέρωση των εγκύων. Αλλά και γενικώς των γυναικών αναπαραγωγικής ηλικίας σε σχέση με τον κορονοϊό και την πρόληψη μέσω του εμβολιασμού, θέτουν σε λειτουργία τα νοσοκομεία “Ελπίς” και “Αττικόν”. 

 Σε συνεργασία με την Εταιρία Οικογενειακού Προγραμματισμού.
Photo of a young expectant mother stroking her baby bump and enjoying her morning in the bedroom of her apartment; the daily routine of a pregnant woman.

Από σήμερα και κάθε μέρα, από τις 9 π.μ. εως τις 6 μ.μ., στην τηλεφωνική γραμμή 213 203 91 42, ειδικοί θα απαντούν στα ερωτήματα, τους προβληματισμούς και τις απορίες όλων των ενδιαφερόμενων επάνω σε αυτό το κρίσιμο ζήτημα.

Τουλάχιστον πέντε έγκυες ανεμβολιαστες έχουν χάσει τη ζωή τους λόγω επιπλοκών της λοίμωξης Covid-19 στη χωρα μας από την αρχή της πανδημίας και αρκετές έχουν νοσηλευτεί και θεραπευθεί.

Η νεότερη ήταν 19χρονη αλλοδαπή και το πιο πρόσφατο θύμα του κορωνοϊού η 38χρονη Παρθένα Κουτμερίδου.

Την κρισιμότητα και την ευαλωτότητα των γυναικών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σε σχέση με τον κορoνοϊό και την επιδημία που μαίνεται έχουν επισημάνει πολλές φορές οι επιστήμονες.

Αυτός είναι και ο λόγος που η  Εθνική Επιτροπή εμβολιασμών συστήνει επίμονα την χορήγηση  εμβολίων mRNΑ στις εγκύους. Με την πρόεδρο κυρία Μαρία Θεοδωρίδου να απευθύνει συνεχώς εκκλήσεις. Διαβεβαιώνοντας πως είναι αποτελεσματικά και απόλυτα ασφαλή τόσο για τις εγκύους όσο και για τα έμβρυα.

Η πραγματικότητα που διαμορφώνεται σύμφωνα με εκπροσώπους επιστημονικών εταιριών, είναι διαφορετική. Κάποιοι έχουν αναφερθεί περιστατικά που επαγγελματίες υγείας σε εμβολιαστικά κέντρα σχεδόν αρνούνταν να εμβολιάσουν γυναίκες που κυοφορούν. Ακόμα και όταν πήγαν να κάνουν το εμβόλιο.

Νεότερα Άρθρα

«Αν δεις αυτό στην πολυκατοικία να φοβάσαι τον σεισμό» – Οι ειδικοί προειδοποιούν

Her News

Ρουκετοπόλεμος στη Χίο: Κάτοικοι ζητούν με εξώδικο να σταματήσει το «έθιμο» -Κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές

HerNews ka

Σοκ: 55χρονη έκανε ότι δεν έβλεπε τον 38χρονο σύντροφό της που κακοποιούσε σεξουαλικά τα 3 εγγόνια της

Her News