HerNews.gr
Ελλάδα

Τραγωδία στον Έβρο: 2 παιδιά ανάμεσα στους 18 απανθρακωμένους μετανάστες στο δάσος της Δαδιάς

Απανθρακωμένοι. 18 μεταναστατες. 18 ψυχές που έσβησαν μέσα στο πυκνό δάσος της Δαδιάς. Μια τραγωδία με άγνωστες ακόμη διαστάσεις.

Οι πυροσβέστες αποκαμωμένοι, εξαντλημένοι πολεμούν με διαφορετικές εστίες φωτιάς που ξεπηδούν.

Χαρακτηριστική είναι η εικόνα από βίντεο όπου λεωφορείο, το οποίο μεταφέρει πυροσβέστες περνά κυριολεκτικά μέσα από τις πύρινες γλώσσες, με τους επιβαίνοντες να παρακολουθούν τη διαδρομή με κομμένη την ανάσα.

Τη νύχτα η εικόνα ήταν πραγματικά εφιαλτική.

Η επόμενη ημέρα αποκαρδιωτική. Καμένη γη, περιουσίες που έγιναν στάχτη και το σχολείο του χωριού κατεστραμμένο.

Συνολικά 16 οικισμοί εκκενώθηκαν χθες, με χιλιάδες κατοίκους να απομακρύνονται από τα σπίτια τους και να μεταφέρονται στην Αλεξανδρούπολη. Πολλοί ήταν όμως οι κάτοικοι που παρέμειναν στο χωριό για να σώσουν τις περιουσίες τους, όπως μία κυρία η οποία κρατάει στα χέρια της την εικόνα του Αγίου Χαραλάμπους.

Η φωτιά έφτασε ακόμη και το παραλιακό μέτωπο της περιοχής.

Τουλάχιστον 40 άτομα απεγκλωβίστηκαν χθες από το Λιμενικό στην περιοχή Αγίας Παρασκευής και Δικέλλας και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Ο μεγάλος εχθρός όμως… οι ισχυροί άνεμοι. Στη περιοχή εξακολουθούν να πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Πέντε εστίες φωτιάς έχουν δημιουργήσει ένα τεράστιο μέτωπο 15-20 χιλιομέτρων με κατεύθυνση προς τη Ροδόπη και με τις πυροσβεστικές δυνάμεις αμείωτες, τους εθελοντές και τις τοπικές Αρχές να δημιουργούν πυρετωδώς αντιπυρικές ζώνες ώστε να σταματήσει η επέλεση του πύρινου μετώπου.

Οι επίγειες δυνάμεις που επιχειρούν σήμερα είναι 220 πυροσβέστες με 59 οχήματα, 11 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και πέντε πυροσβεστικά ελικόπτερα.

Την ίδια ώρα έρευνα για εντοπισμό στοιχείων για οργανωμένο σχέδιο εμπρησμών στον Έβρο ζητά από τις εισαγγελικές αρχές της Αλεξανδρούπολης η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη, ενώ παράλληλα ζητά έρευνα και για τις βιαιοπραγίες κατά μεταναστών.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Γιώργος Βάλλης: Συνάντηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστο Στυλιανίδη

HerNews ka

Παρέλαση 25ης Μαρτίου: Άρμα μάχης από χομπίστες θα ηγηθεί των μηχανοκίνητων τμημάτων

Her News

Καισαριανή: Στα ίχνη του δράστη της επίθεσης με τη σύριγγα

HerNews ka