HerNews.gr
Beauty

Ερεθισμός μετά από το ξύρισμα: Πως θα τον αποφύγεις;

razor

Ο ερεθισμός μετά το ξύρισμα ή την αποτρίχωση εμφανίζεται συνήθως με κοκκινίλες και σπυράκια. Πρόκειται για ένα πολύ συχνό φαινόμενο που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες..

Υπάρχει εξήγηση και λέγεται “θυλακίτιδα”. Ένα δερματικό πρόβλημα που εμφανίζεται όταν οι τρίχες γυρίζουν προς τα μέσα. Για να αποφύγετε τους ερεθισμούς αυτούς θα πρέπει να λάβετε υπόψιν σας κάποιες μικρές, απλές, αλλά πολύ σημαντικές συμβουλές. Η πρόληψη άλλωστε είναι ένα κομμάτι που δεν πρέπει να αμελούμε.

Πίλινγκ

Είναι πολύ σημαντικό να κάνετε ένα πίλινγκ πριν την αποτρίχωση με κερί ή ξυράφι. Έτσι, καθαρίζετε την επιφάνεια του δέρματος από τα νεκρά κύτταρα και κάνετε την αποτρίχωση ευκολότερη. Ωστόσο, είναι προτιμότερο να απολεπίσετε το δέρμα την προηγούμενη μέρα για να προλάβει να ηρεμήσει.

ξυραφακι

Καλό Ξυραφάκι

Επιλέξτε με προσοχή το ξυραφάκι. Χρησιμοποιήστε καλύτερα κάποιο εύκαμπτο με πολλές λεπίδες καθώς προσαρμόζεται ευκολότερα στις δύσκολες περιοχές, όπως το μπικίνι. Συνήθως τα ανδρικά ξυραφάκια είναι πιο κοφτερά. Προσοχή! Μην αμελείτε να αλλάζετε συχνά το ξυραφάκι και να το διατηρείτε καθαρό. Ξεπλένετε το λοιπόν συχνά κατά την διάρκεια, αλλά και μετά την χρήση. Έτσι αφαιρείτε τα βακτήρια που συσσωρεύονται και δεν τα μεταφέρετε ξανά στο δέρμα.

Μην χρησιμοποιείτε σαπούνι

Αποφύγετε την χρήση σαπουνιού, γιατί προκαλεί ερεθισμούς. Χρησιμοποιήστε έναν αφρό ή μια κρέμα ξυρίσματος που μαλακώνει το δέρμα.

Χρονολογικά στο τέλος

Προτιμήστε να κάνετε το ξύρισμα στο τέλος του μπάνιου σας. Το ζεστό νερό θα ανοίξει τους πόρους και θα μαλακώσει τις τρίχες. Έτσι, το ξύρισμα θα γίνει ευκολότερο και θα αποφευχθούν τυχόν ερεθισμοί.

ξυραφακι

Κατεύθυνση

Το ξύρισμα στο μπικίνι, τις μασχάλες και τα πόδια με αντίθετη φορά από αυτή που βγαίνει η τρίχα (γνωστό και ως κόντρα ξύρισμα) είναι βαθύτερο. Ωστόσο, μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς και σπυράκια μετά το ξύρισμα. Προτιμήστε να ξυρίζεστε προς την κατεύθυνση που φυτρώνουν οι τρίχες για να αποφύγετε την θυλακίτιδα.

Το .. μετά

Σκουπιστείτε ταμποναριστά μετά το ξύρισμα για να μην ερεθίσετε την περιοχή. Μην αμελείτε να εφαρμόζετε ενυδατική κρέμα μετά το ξύρισμα, αφού πρώτα την ζεστάνετε τρίβοντας τα χέρια σας. Μια κρύα κρέμα ενδέχεται να προκαλέσει ερεθισμούς.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

60’s Big Bow: To χτένισμα που μας δημιουργεί γιορτινή διάθεση

HerNewskl

Plumping lip gloss: Μήπως τελικά καταστρέφει τα χείλη μας;

HerNews ka

Κατερίνα Καινούργιου: Yιοθέτησε το makeup που ταιριάζει σε όλα τα it girls!

HerNewskl